Haberde Bursa

BU NASIL BİR TEZATTIR!

14.02.2021
729
“Gün geçmiyor ki, vatandaşın sırtına bir yük daha binmesin. Koskoca mecliste açıklama yaparak sosyal medyadan da halka duyuran belediye yönetimi, vatandaşın aklı ile dalga geçiyor herhalde.” BBP’li Hacı Ömer Yavuz; Gemlik’te tartışmalı ekmek fiyatları üzerine yaptığı açıklamada; “İşin garip tarafı meclis de görev yapan diğer(muhalefet zaten yok) parti guruplarından ve meclis üyelerinden ses çıkmaması da bu işin danışıklı dövüş olduğunu ortaya koyuyor.
Amaçlarının Gemliklilerin ucuz ekmek yemesi olduğuna vurgu yapan sayın belediye başkanımız ise “övünçle söylüyoruz, biz Gemliklilerin faydasına olduğuna inandığımız, 250 gram ekmeğin 1,5 lira olması yönünde karar verdik ve bunu uyguluyoruz. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisi var ama bir sınır da var. Ucuz yapabilirsin, indirimli ürün satabilirsin, vatandaşın ucuza ekmek yemesine olanak sağlayabilirsin. Bunu da Belediyenin herhangi bir şekilde engellemesi mümkün değil dedi. Buraya kadar her şey normal.
Ama şunu söylemek istiyoruz ki, politikayı çok iyi biliyorlar. Önce zabıta marifetiyle fırıncılara bir denetleme, sonra meclis de güzel bir konuşma ve ardından ekmek fiyatlarına zam. Bu kadar olayın bir hafta içerisinde olması zaten başlı başına bir marifet. İşte politika bu. Bazılarınız belediye yönetiminin bu tarifeyle ne alakası var diyebilir. Ancak tarife komisyonu beş kurumdan oluşuyor.
1. Tarım İl Müdürlüğü
2. Ticaret İl Müdürlüğü
3. Gemlik Belediyesi,
4. Esnaf ve Sanatkarlar Odası
5. Ticaret ve Sanayi Odası
1-2 numaralar Red oyu veriyor. 3,4,5 numaralı kurumlar evet oyu veriyor. Fırıncılarımız bizlere kızabilirler. Ancak bu durum Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor. Pandemi süresince tüm siyasi parti liderlerinin defalarca zam konusu, fahiş fiyatlar konusunda uyarılar yapmasına rağmen teşkilatlarınız halka acımıyor.
Genel başkanımız sayın Mustafa Destici’nin ” bu yıl seçim yok, siyasi faaliyetler de yok. Devletten aldığınız seçim yardımlarını gelin esnafa, halka dağıtalım. Milletimize destek olalım” diye meclis kürsüsünde yapmış olduğu çağrıya liderleriniz ve vekillerinizin kulak tıkamasından ne kadar halkçı, ne kadar devletçi partiler olduğunuzu görüyoruz.
Belediye yönetimine, belediye meclisimize ve diğer kurum yöneticilerimize sesleniyoruz.
KUSURUMUZA BAKMAYIN. ÇIPLAKTINIZ, ÇIPLAKSINIZ DEDİK!” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>