Haberde Bursa

BU BAŞARI DA SİZİN OLSUN.

29.12.2020
974
“Yaklaşık bir ay kadar önce telefonum çaldı. Arayan Yenişehir Belediye Başkanı’ nın özel kalem müdürüydü. ” CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse geçen hafta yaşadığı diyaloğu bu cümlelerle Yenişehirli hemşehrilerine aktardı. Başkan Köse; “Başkanım sizi belediye başkanım yarın saat 10.00 da, diger ilçe başkanlarıyla birlikte belediye meclis salonundaki toplantıya davet ediyor.” dedi. Katılacağımı ifade ettim.
Ertesi gün ki toplantıya tüm siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyelerinin gurup sözcüleri, ziraat odası ve muhtarlar da katılmıştı. Belediye başkanı Yenişehir ovasında 450 dönümlük mera alanına hükümetin ceza evi yapma düşüncesi olduğunu söyledi. Söz konusu parsellerin krokileri dağıtıldı. Istisnasiz tüm kesimler birinci sınıf tarım alanına yapılmak istenen bu projeye karşı olduklarını ifade ettiler. Tüm Yenişehir bu konuda ittifak etmişti. Çözümün birlikte üretelmesi, sorunun siyaset üstü bir konu olduğu ve tüm şehrin menfaatinin düşünülmesi gerektiği fikrinde birlesildi. Hatta Ankara’ya beş ilçe başkanı, belediye başkanıyla birlikte gidip, meclisi ve ilgili bakanlıkları ziyaret etsin diye önerimiz oldu.
Toplantı sonrası biz beş vekilimizi ve CHP Genel Merkezini bilgilendirdik. Ardından tarımdan sorumlu Genelbaşkan başdanışmanı, parti meclis üyesi, milletvekili Sayın Orhan SARIBAL mecliste konuyla ilgili etkili bir basın toplantısı düzenledi. Daha sonra milletvekillerimiz Sayın Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU ve Erkan AYDIN meclis kürsüsünden açıklamalar yaptılar. İYİ partili arkadaşlarımız, ilçe başkanlığı ve İYİ parti milletvekili Sayın İsmail TATLIOĞLU söz konusu meraya giderek, yapılacak işin yanlışlığına dair basın açıklaması yaptı.
Üç gün sonra belediyeden meclis salonunda yapılacak toplantı için bir davet daha aldık Toplantıya ilçe başkanları, meclis üyeleri grup sözcüleri, Ziraat Odası Başkanı, Muhtarlar ve stk.lar katılmıştı. Belediye başkanı ” Arkadaşlar hayırlı bir haberim var. Ceza evi Yenişehir’e yapılmayacak. AKP ve MHP ilçe başkanları, Ziraat Odası Başkanı ve Muhtarlar Derneği başkanımızla Ankara’ya gittik. Bazı görüşmeler yaptık.Ilgili bakanın ağzından duyduk. Şehrimize hayırlı olsun. “dedi. Sonunda hep birlikte bir yanlışa dur dendi.
Herkesin bu kararın alınmasında az yada çok katkısı vardı. Yenişehir kamuoyu birlikte hareket ederek sonuç alındığını görmüştü. Ancak ertesi gün bazı gazeteci arkadaşlarımız, “Bu başarı belediye başkanınındır” diye manşet attılar. İtiraz etmiyorum. Basari kimin olursa olsun. Yenişehir ‘in çok kıymetli bir tarım toprağı heba olmaktan kurtulmuştur. Önemli olan budur.
Bir önerim var. Yenişehir bir araya gelerek böyle bir başarı elde etmiştir. Yenişehir ovası ve tarımı çok ciddi bir tehditten kurtulmuştur. Ancak Yenişehir ovasını, tarımını ve Yenişehir’in geleceğini tehdit eden, ceza evinden daha vahim, daha korkunç sonuçları olabilecek devam etmekte olan bir proje daha var. O da Kirazlıyayla’da yapılmakta olan maden ayrıştırma tesisi ve atık barajıdır. Aynı stratejiyle hep birlikte gene toplanalım. Yine arkadaşlarımız Ankara’ya gitsinler. Yine Ankara’dan müjdeyle dönsünler. Kirazlıyayla kurtuldu desinler. Ve biz de alkışlayalım, Bu başarı da onların olsun.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>