Haberde Bursa

Akıllı Telefon ve Çiftçi!

09.02.2021
1.019
“20 yıl evvel TRT 2’de yayçep programı vardı, çiftçi programı!” geçmiş dönem İYİ Parti Keles İlçe Başkanı Yakup Kaşın; AK Partili ismin çiftçinin elindeki telefon üzerinden eleştirmesine geçmişten örnek vererek sert tepki gösterdi. Kaşın;  “O programda konuk ziraat mühendisleri konuşuyordu. Ülkemiz ve Avrupa ülkeleri arasındaki kıyaslamayı tartışıyorlar, ülkemizde bir yıl ekilen bir ürün fazlalıktan tarlada çürüyor para etmiyor, öbür yıl o ürün para etmediği için ekim az oluyor bu seferde ürün yetmiyor pahalanıyor.
Hollanda çiftçisini konu aldılar, Hollanda çiftçisine birer küçük cep telefonu kadar cihaz varmış mini bilgisayar gibi, çiftçi o cihazdan takip ediyor hangi ürünü ekeceğini, domateste kota dolduysa patates ekiyor, ürünlerin dengeli ekimini devlet tarafından kontrol ediyor, ürünlerde değerinde pazarlanıyor. Bizde hala neyi tartışıyoruz, çiftçinin akıllı telefon aldığını, çiftci akıllı telefonunu ne kadar abarttınız, çiftçi borç batağında, mahsul ekebiliyor mu, ektiğini alabiliyor mu,?
Hacizden tarlaları satılan çiftçileri hiç görmüyormusunuz, dev gibi traktörler çoğaldı ama mazotunu koyacak parası yok, icra borçtan traktörlerini bağladı. Bunları hiç görmüyor devletin başındakiler. Bizim dağ yöresindeki çiftçilere gelin sorun, bir röportaj yapın basın mensupları, yayınlayın çiftçinin bırakın telefonunu evini ziyaret edin, sofrasına oturun, çiftçinin sofrasında ne ikram ediyor ona bakın, doğal kendi ürünlerimi yoksa marketten aldığı ürünlerden mi kuruyor sofrayı?” dedi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>