Haberde Bursa

AK Parti Yaparsa İşte Böyle Yapar! Ne Oldu Yenidoğan’ın Kapalı Pazar Yeri!

13.02.2021
614
“2014 yılı seçim vaadi olan Gürsu ilçemiz Yenidoğan mahallesi ‘Kapalı Pazar Alanı’ Akp’li Büyükşehir Belediye Başkanı, Gürsu Belediye Başkanı ve diğer siyasiler tarafından temeli 20 Mart 2019 günü atıldı…” CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk; ilçenin sorunlarından biri olan pazar yerini tartışmaya açtı. Başkan Öztürk; ” inşaatına başlanırken 600 gün denildi, sonra Alinur Başkan başka bir ziyaretinde gaza gelerek 400 günde tamamlanacak diye beyanda bulundu. Yani; Mayıs 2020’de 600 gün hesabıyla bitmesi gereken pazar binası bitirilemedi. Gelinen nokta da ‘Pazar’ an itibariyle halen açılamamıştır. Bugün itibariyle 10 ay gecikti verdiğiniz süre yine yalan oldu.
Gelelim şimdiye, yakında açılacağı söylenen ‘Pazar’ için Gürsu Belediyesi pazarcı esnafından önce 30 bin₺ istedi. Pazarcı Odası ve pazarcı esnafın tepkisi ile karşılaşınca geri adım atarak rakamı 15 bin₺ düşürdü. Fakat esnaf ‘zaten yerler bizim’ diyerek bu rakamı da kabul etmiyor ve pazar bir türlü açılamıyor. Hesabını yapalım Alinur Aktaş’ın beyanı pazarın yatırım maliyeti 10 milyon.
Esnaftan istenen ünite başına 30 bin₺’den 484 ünite olduğuna göre 484x30bin=14milyon 520bin₺ yani belediye vatandaşından kar elde ediyor. Esnaf bu rakamı kabul etmiyor yeni rakam 484x15bin=7milyon 260bin₺ ediyor ve Pazarcılar Odası ve esnaf yine kabul etmiyor ayrıca Mustafa Işık pazarın köşe başlarını ihaleye çıkartıp esnafı birbirine düşürme derdinde!
Bu uygulamanın hiçbir yerde örneği yok. Bu yanlıştan vazgeçip esnafın hakkı olan yerlerini kendilerine verin. Pazarcılar Odası başkanı ile yaptığım görüşmede edindiğim intiba esnafın pazar alanıyla ilgili para ödeme gibi bir niyetinin bulunmaması. Diğer bir sorun ise; pazarın otapark kısımlarının yüksekliğinin yeterli düzeyde olmadığı için pazarcıların arabalarının otoparka sığmayacağı ve ciddi trafik sorunu olacağı aşikar. Yaptık densin diye yapılırsa sonuç böyle oluyor…” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>