Haberde Bursa

Kent Merkezi’ne Otopark Yaparak Araç Yoğunluğunu Artırmayın!

21.02.2021
394
“Bir çok kişinin doğru bildiği bir yanlışı dile getirmek istiyorum. İnsanlar trafikte sıkışıp, zorluk çekeceklerini bilseler bile otomobil kullanmaya devam ederler! ” sözler yol bilim uzmanlarından olan Mehmet Tözün Bingöl. Bingöl’ün otopark ile paylaşımında; ” Ama gittikleri yerde ki bu yer kent merkezi ise otomobillerini park edecek yer bulamayacaklarını bilirlerse ya da kent merkezine otomobil ile girişler cazip olmaktan çıkarılırsa, otomobil ile gitmeyeceklerdir. İster istemez raylı yada lastik tekerlekli Toplu taşımaya yönleneceklerdir. Bu birçok Avrupa ve ABD şehrinde uygulanmaktadır. Şehir merkezlerine bu yüzden açık veya katlı otopark yapılmamalıdır.
Bu durum otoparkın gücünü göstermektedir.
Bizim kentlerimizde özeliklede Bursamızda her yere kolaylıkla park edilebilmesi bu gücü azaltmaktadır. En son aşagidaki fotografta Osmangazi Bursaray istasyonu yanında yapılan kent meydanının altına, 4 katlı 2000 araçlık katlı otomobil oto parkı olması bu sebeple yanlıştır. Bugün basında bu otoparkın şehir içi trafik sıkıntısını büyük ölçüde çözeceği haberini okudum. Tam tersine 2019 Temmuzunda inşaat başlamadan da uyardığım gibi ileride o Bölgeye özel araç ile girmeyi kolaylaştıracağından trafik sıkışıklığını da artıracaktır.” ifadelerine DSP kanadından destek geldi.
DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Belediye Yönetimi’nin bir yandan trafik sıkışıklığından şikayet edip, diğer yandan da Kent’in Kalbi’ne yeni katlı otoparklar yapması manidardır. Trafikte fazla araç istemiyorsan radikal sınırlandırmalar getirmelisin. Yok eğer senin niyetin aslında trafiğe çıkarttığın araçtan para kazanmak ise o başka! Günlük girdi-çıktı otoparkın 6,25 liradan 14,50’ye ulaştığı bir dönemde Kent Merkezi diyebileceğimiz bir bölgede Kamu-Özel 35 civarı otopark bulunmakta. Bu otoparkların kapasitesi de yaklaşık 42 bin civarı. Belediyeler yeni otoparklar inşaa etmesi muhtemelen araç yoğunluğunu günlük 100-120 bin civarı görmesi. DSP Yönetimi’nde kamu kaynakları har vurulup harman savrulmayacaktır. Belediye kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmalıdır.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>