Haberde Bursa

YEL KAYADAN NE ALIR? ALSA ALSA TOZ ALIR…

29.11.2021
488
YEL KAYADAN NE ALIR? ALSA ALSA TOZ ALIR…

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde; “Bugün tüm dostlara buradan “Günaydın” demek istedim. Güne güzel başlayıp yaşama sevgi ile daha çokta saygı ile pozitif başlamak lazım.

Ben bir ömür halkımızın yanında hiçbir zorlukta pes etmeden, faşist darbelere ve tüm zorluklara direnerek, doğruluktan ayrılmadan, güç ve çıkar karşısında bozulmadan en önemlisi kirlenmeden mücadele ettim.

Değer verdiğim sol ideolojimden, sol/sosyal demokrat anlayışımdan, inandığım doğrulardan ve de takdir edip sevdiğim mücadelesine güvendiğim insanlara da ihanet etmeden yaşadım!..

Son nefesime kadarda böyle yaşamaya ve çirkinliklere, hadsizliklere, ucuz polemiklere ve kumpaslara itibar etmeden mücadeleme devam edeceğim.

Böyle yaşamak hiç kolay olmadı ve olmuyor…

Ancak yaptıklarım, yaşadıklarım, yazdıklarım ve değer verdiğim dostlarıma katkılarım bugün değil yarınlarda da beni doğru ve saygın anlatmaya yetecektir.

Sevgili Dostlar, namuslu, vicdanlı, ahlaklı ve gerçekten halk için ülke çıkarları için siyaset yapmak çok zordur.

Bozulmadan, korkmadan ve pes etmeden ve kimseye maşa olmadan siyaset yazmak ve doğrulara sahip çıkmak daha da zordur.

Bunun en güzel kanıtı 20 yıllık Siyasal İslamcı ve ucube bir sistem olan Tek Adam diktasının uygulandığı AKP iktidarında özgür ve saygın basının ve gazetecilerin yok edilmesidir.

Yalanla, iftira ile kıskançlık ve hadsizlikle algı yaparak can sıkıyorlar.

“Dün kara dediklerine bugün ak” diyerek amigoluk yapanlarda kendini gazeteci (!) sanarak itibar cellatlığına soyunuyorlar.

Bu tür eksikler, korunmalı, teşvikli vede bir ömür saygın olmadan yaşayıp kirlenen ruh ve bedenlerinden kurtulmak için taşıdıkları konumun değerini bilmeyen ihtiraslı muhterislere ancak maşalık yapabiliyorlar.

Gerçekten onlar içinde çok üzülüyorum.

Bir zamanlar hayran olduklarını, rol model seçtiklerini, o kişilere benzetilmekten onur duyduklarını beyan ederken yüz bulamayınca zor yolda yorulup çamura bulanıyorlar.

Allah herkesi böyle hastalıklardan, sapkınlıklardan ve onlardan fayda uman ve konumun önemini bilmeyen kötülerden ve kötülüklerden korusun.

Aksi halde ne olacak sanılıyor. Sevgili Dostlarım unutulmasın:

“YEL KAYADAN ANCAK TOZ ALIR”

Gerçekten doğru bir tanımlama.

Bu sözü doğru anlamak için:

Yapılan çirkinlikleri, anlamsız saldırıları ve yıpratmak amaçlı hatta pes ettirmek için saçmalayan ve intikam tugaylarınca beğenilen karalamaları yok saymalıyız.

Bakın bu güzel ve değerli hatta ders veren söz ne anlam ifade ediyor:

“Güçsüz ve zayıf olan kişiler, kendilerinden daha güçlü olan kimselere karşı herhangi bir şey yapamaz. Ancak bu kişiler güçlü kişilere çok hafif, devede kulak kalacak kadar zarar verebilirler.

Aynı şekilde diğerine göre güçsüz ve zayıf olan kişiler, kendilerine muhatap edindikleri kişiler tarafından önemsenmezler.

Bu nedenle, bir kayaya yelin değmesi gibi etki yaratırlar. Yel, kayaya değdiğinde kayanın üzerinden sadece tozlar havaya kalkar.

Bu, kayada önemli bir eksikliğe neden olmaz. Bu nedenle yelin kayaya bir zararı söz konusu olamaz.”

Gerçekten yaşanmışlıklar ve atasözlerimiz hepsi yaşam tecrübeleri sonunda söylenmiş değerli sözler ve tespitler.

Siz siz olun böyle çirkinliklerin piyonu veya inananları, amigoları olmayın.

Sevdikleriniz, sizi de her koşulda sevip sayan ve her zaman bunu kanıtlamış olan kadın erkek genç yaşlı her kim olursa olsun değer verdiklerinizden asla vazgeçmeyin.

Kıskançlıklara, tahammülsüzlüklere ve saygısızlıklara muhatap olsanız ve üzülseniz de “kirlenen atmosferin, bozulan düzenin kiri pası” deyip geçin.

Şahsen ben öyle yapıyorum…

İsminizin başına ve sonuna hiçbir unvan koymaya gerek duymadan kabul görebiliyorsanız, sizler iyi birer marka olmuşsunuzdur.

Kıymetini bilin ve bilmeyenlere “hadi oradan hadi oradan başka kapıya” demeyi bilin.

Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>