Haberde Bursa

Yeşiltaş: Sandık kurulu başkanlarını uyarıyorum

31.03.2024
4

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, tutanakların oylar sayılmadan önce imzalatılmaya çalışıldığını belirterek, “Sandık kurulu başkanları bu konuda dikkatli davranmalı, sandık kurulu üyelerine de böyle bir zorlamada bulunulamaz. Halkımızı sayım sürecinde oy kullandıkları sandıklara davet ediyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Yeşiltaş: Sandık kurulu başkanlarını uyarıyorum
Türkiye yerel seçimiler için sandık başına gidiyor. Sabah 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi 17.00 itibariyle sona erecek.

Bazı sandıklarda ise boş tutanakların imzalatılmaya çalışıldığına dair sandık görevlilerinden bilgiler gelmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Boş tutanakların imzalatılmaya çalışıldığına dair sandık görevlilerinden bilgiler aldıklarını vurgulayan Yeşiltaş, “Bazı sandık kurulu başkanları boş tutanakları sandık görevlilerine imzalatmaya çalışıyor. Sandık kurulu görevlilerimiz ve müşahitlerimiz bu usulsüzlükle ilgili erken imza vermeyip, itirazda bulunarak tutanak tutuyor. Hatta bazı yerlerde kendilerini seçim kurulu görevlisi olarak tanıtıp imzalamanız gerekiyor şeklinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Okul sorumlularımız ve sandık görevlilerimiz bu konuda eğitimli oldukları için boş tutanakları imzalamıyor. Ancak diğer partilerin sandık görevlilerinin imzaladığının bilgilerini alıyoruz. Okul sorumlularımız ve avukatlarımız itirazlarını yaptı. İl, ilçe seçim kurullarını, emniyet güçlerini tedbir almaya davet ediyorum. Halkımızın oyları bize emanettir. Her bir oyu koruyacak tedbirlerimiz hazırdır. Tüm halkımızı sandıklar kapandıktan sonra, oy kullandıkları yerlere giderek sayıma katılmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>