Haberde Bursa

Yaşar Birgül; ‘Dört partiyi toplasanız bir Yeniden Refah etmiyor’

25.09.2023
234

Açıklamasında Milli Görüş’ün..

 

Atlas International Group

Yeniden Refah Partisi 28. dönem milletvekili adayı ve Bilecik İl sorumlusu Yaşar Birgül, partisine ve genel başkanı Erbakan’a ithamda bulunan Bitmez’e yaptığı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamasında Milli Görüş’ün yegane temsilcisi genel başkanımız  nezaretinde Yeniden Refah Partisi’dir dedi.

Birgül’ün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı.

 

“Gebze’de bir basın kuruluşunda yer alan haberde CHP’den vekil seçilen Hasan Bitmez’in partimize ve sayın genel başkanımıza isnat ettiği açıklamalar tamamen birleştirici ve siyasete zarafet getiren anlayışı hazmademeyen bir açıklamadır.

CHP listelerinden milletvekili seçilen ardından malum partiye geçiş yapan Hasan Bitmez ve malum partinin yönetimini elinde bulunduran kadronun yaptığı Erbakan Hocamızı ve Milli Görüş’ü temsil etmek değil, siyasete alet etmektir.Milletimiz, Milli Görüş’e oy vereceği vakit zaatlarına verilen oylar asla hiçbir zaman Milli Görüş’e verilmiş oylar  olmayacaktır.

7’li 8’li masa bu seçimin kaybedenlerindendir. Masanın dört küçük partisi seçim sonuçlarına göre adeta tabela partisine dönüşmüş durumdadır. CHP yaptığı ittifak ve  iktidara tepki oylarıyla birlikte oy oranını ancak yüzde 23’ten 25’e yükseltebildi. Diyelim ki CHP hiç oyunu yükseltmedi. Dört küçük partinin oy oranı toplamda yüzde iki etmiyor.
Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmuş, yapılan harcamalar ve kampanyalar ve harcanan zaman içerisinde yükselen yüzde 2 oy oranında CHP’nin payı da yok diyemeyiz.
Adeta 4 küçük ortak CHP’nin sırtından meclise girmiş görünüyor. Politik kurnazlıklar üzerine bina yapılması ancak örümcek ağı kadar dayanıklı olabilir. Bir başka partinin gücüyle seçmeninin oyuyla meclise girmek marifet midir?

Asıl marifet Yeniden Refah Partimizin yaptığıdır. İlk kez girdiği seçimlerde kendi logosu kendi adayları ve gücüyle meclise girmeyi başaran Milli Görüş’ün yegane temsilcisi Yeniden Refah Partisi’nin başarısıdır. Hiç CHP’ye verilen oy ile Milli Görüş temsilcisi Yeniden Refah Partisi’ne verilen oy aynı olabilir mi? Seçim sonuçları da göstermiştir ki Milli Görüş’ün tek temsilcisi seçim pusulasında yerini alıp meclise girmeyi başaran Yeniden Refah Partisi’dir. Seçim sonuçlarına bakıldığında dört partiyi toplasanız bir Yeniden Refah Partisi etmiyor. Malum partinin bir gücü vardı madem, seçimlerde bu fırsatı neden değerlendirip kendi adıyla logosuyla kendi listesiyle seçimlere girmedi? Buldukları ilk fırsatta Necmettin Erbakan Hocamızın yerine birisini, sayın Kılıçdaroğlu’nu ‘mücahit’ ilan ettiler.
Milli Görüş’ü inşallah Milli Görüş’ün özünü nüvesini bünyesinde barındıran merhum Mücahit Necmettin Erbakan Hocamızın çizgisinden ayrılmayan Yeniden Refah Partisi ve Yeniden bir Erbakan sayın genel başkanımız Dr. Fatih Ernakan temsil etmeye devam edecektir.”

ERA HABER AJANSI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>