Haberde Bursa

YAŞANABİLİR BURSA” İÇİN İYİ BELEDİYECİLİK VİZYONUMUZ

02.03.2024
8

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi. Türkoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi hep birlikte insanca yaşayacağımız, toprağına, havasına, suyuna, doğasına sonuna kadar sahip duyarlı bir belediye olacak” ifadesinde bulundu. Düzenlenen toplantıya, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa İlçe Belediye Başkan adayları ve çok sayıda parti üyesi ve STK katılım sağladı. Türkoğlu’nun Büyük STK Buluşmasına, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), İnşaat Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD), Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), UNESCO DERNEĞİ, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ), Rumelili Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (RUMELİSİAD), Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD), Anadolu Sanayiciler ve İşadamları Derneği (ANASİAD), Balkan Rumeli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Bursa Kasaplar Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi, Afyonlular Derneği, Antalyalılar Derneği, Rumeliler Derneği, Diyarbakırlılar Derneği, Bursa Esnaf ve Kefalet Odaları Başkanları, HEKİMSEN Bursa Şubesi, Marsifed Başkanı Osman Akın, Adıyamanlılar Derneği Başkanı Ramazan Alp, Iğdırlılar Derneği, Kars Ardahan Iğdır Federasyon Başkanı, Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Başkanı, Karslılar Derneği Başkanı, Bursaspor Taraftarları Derneği çok daha fazla Sivil Toplum Kuruluşu katıldı.

Programda ilk olarak söz alan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Merkez otoriteyle toplum arasında köprü görevi üstlenen siz değerli sivil toplum kuruluşları, iyi belediyecilik anlayışıyla Bursa’yı yönetmek için çıktığımız yolda, sizlere ve Bursalılara ulaşmak için bu toplamda bir araya geldik. Yerel yönetim bazında Bursa’nın kaybettiği tüm kazanımlarını geri kazanmak için 5 Mart’ta proje lansmanı yapacağız. Kente işlenen suçlara karşı iyi belediyecilikle Bursa’yı yöneteceğiz” diye konuştu.

“İNSAN VE ÇEVRE ODAKLI, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KENTLEŞME ANLAYIŞIMIZLA YAŞAYAN VE YAŞATAN BURSA İNŞA EDECEĞİZ”

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu, 1 Nisan itibarıyla, yaşanabilir bir Bursa için seferber olacaklarının altını çizerek konuşmasına başladı. Türkoğlu, “Yönetme yetkisini aldığımız ilk gün hemşehrilerimizle el ele vererek; havamıza, suyumuza, doğamıza zarar veren, tüm kişi ve çıkar gruplarıyla yasal zeminde, mücadele edeceğiz. İYİ Belediyecilik vizyonumuz çerçevesinde; insan ve çevre odaklı, ”Sürdürülebilir Kentleşme” anlayışımızla; şehrimize yakışır, yaşayan ve yaşatan bir Bursa inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

“YENİ NESİL ALT VE ÜSTYAPI PROJELERİMİZİ SÜRATLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Çevreci ve insan odaklı yönetim anlayışını benimseyeceklerine vurgu yapan Türkoğlu, “Kentsel çevre kalitesini, doğrudan etkileyen doğal kaynak tüketimi, toprak kullanımı ile su, atık ve emisyon yönetimi, konularında; Sürekli takip ve iyileştirmeye dayalı, önleyici, hafifletici ve telafi edici bir çevre yönetimi modelini uygulamaya koyacağız. Şehirlerimizdeki, sosyoekonomik farklılıkları, insanlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alan, birbirleriyle entegre, yeni nesil, alt ve üstyapı projelerimizi süratle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKALARIMIZI, EYLEM VE REVİZYON DÖNGÜSÜ İÇERİSİNDE TAVİZSİZ UYGULAYACAĞIZ”

İklim krizine değinen Türkoğlu, “Yönetimi devralır devralmaz, iklim krizine karşı kentsel direnç oluşturmak için adaptasyon ve sürdürülebilirlik politikalarımızı; hazırlık, eylem ve revizyon döngüsü içerisinde tavizsiz uygulayacağız. Bu kapsamda krizi izleme, kontrol ve uyarı sistemleri geliştireceğiz. Kent merkezinde ısı adalarının oluşumunu engellemek için; yeşil ağlar, yapısal yoğunluk denetimi, açık alanlar ve geçirgen zemin kaplaması gibi önleyici uygulamaları yaygınlaştıracağız. Dere yataklarındaki, betonlaşma uygulamalarına son vererek; doğal ekosistem kriterlerini bir arada bulunduran su akış koridorları oluşturacağız” açıklamalarında bulundu.

“BURSA’NIN MEŞHUR YEŞİLİNİ YENİDEN KEŞFETMEYE

Türkoğlu, “Tüm bu çerçevede; “YENİDEN YEŞİL BURSA” projemizi de, süratle hayata geçireceğiz. Yeşil Bursa” deyince; sadece yol kenarlarına, ağaç dikmekten ya da eldeki avuçtaki, sınırlı sayıda yeşil bölgeyi park bahçe yapıp icraat diye, pazarlamaktan bahsetmiyoruz. Biz; coğrafyamıza özgü botanik bahçeleri, şehir ormanları, rezerv alanlar, tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi, doğal parklar yapmaya geliyoruz. Çarpık yapılaşmaya noktayı koymaya, Bursa’nın o meşhur yeşilini yeniden keşfetmeye ve şehrimizi, doğal yapısına uygun olarak yeşilleştirmeye geliyoruz” diye konuştu.

Türkoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Yöneteceğimiz şehrimizde; Atık suların işlenmesini ve geri kazanımını sağlamak gibi de çevreci bir hedefimiz var. Kentimize alternatif su kaynağı sağlamak amacıyla; yağmur suyu toplama ve işleme sistemleri kuracağız. Şehir suyu sağlama ve iyileştirme yatırımlarını artıracağız. Artık Bursa’mızda; Tıpkı dünyanın modern şehirlerinde, olduğu gibi musluk sularını, daha da içilebilir kaliteye getireceğiz. Su ve kanalizasyon şebekelerinin; yenileme ve iyileştirme hizmetlerine hız vereceğiz.  İçme suyu havzalarında ve su kıyılarında yapılaşmaya asla izin vermeyecek; buraların, yeşil alan ve parklarla çevrelenmesini sağlayacağız.”

“SIFIR ATİK HEDEFYLE GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Enerji tüketiminde tasarruf ve verimliliğin sağlanmasına; yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılmasına, fosil yakıt tüketiminin de azaltılmasına öncülük edeceklerini belirten Türkoğlu, “Ayrıca; yenilenebilir enerji üretimine yönelik yerel ölçekte, “Enerji Kooperatifleri” kuracağız. Yetkiyi devraldığımız Bursa’da, elektrikli toplu taşıma araçlarını ve “derin metro” projeli raylı sistemleri yaygınlaştırarak, şehir içi ulaşımdaki, fosil yakıt kullanımını azaltacağız. Ne yazık ki, Avrupa’nın çöplüğüne dönüştürülen ülkemizde; yönettiğimiz Bursa’nın tamamında, sıfır atık hedefiyle geri dönüşüm projelerine, ağırlık verecek; bütünleşik atık yönetim sistemleri kuracağız” dedi.

“TARIM POTANSİYELİ OLAN ŞEHRİMİZİN KENDİ GIDASINI ÜRETMESİNE ZEMİN OLUŞTURACAĞIZ”

Türkoğlu, “Katı atık toplama ve ayrıştırma tesislerinin, kapasiteni artıracak, yenilerini hayata geçireceğiz. Çevresinde yaşayan on binlerce Bursalı için tehdit haline gelen Hamitler Çöp Depolama Alanını derhal ve behemehal taşıyacağız. Oluşturacağımız döngüsel kent ekonomisi sayesinde; atıkların geri ve ileri kazanıma tekrar sokulmasını sağlayarak hammadde ihtiyacını azaltacak, yerel endüstrilerin hammadde maliyetlerini düşüreceğiz. Organik atıkları da; kentsel tarım için elverişli, doğal gübreye dönüştürecek; tarım potansiyeli olan şehrimizin kendi gıdasını üretmesine, zemin oluşturacağız” diye belirtti.

“DÖNEMİN RUHUNA UYAN, YENİLİKÇİ BİR ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİZ”

Tüm bunların yanında ise çevre koruma ve denetim faaliyetlerini artıracak; “Çevre Zabıtası Ekipleri” kuracağız diyerek konuşmasına devam eden Türkoğlu, “Sanayi tesislerini sıkı bir şekilde denetleyecek; yatırımcımızın da lehine olacak toprak, hava ve suyun zehirlenmesine, asla izin vermeyeceğiz. Dere ve su yollarının, ıslah çalışmalarına ağırlık verecek, buralarda ve tarım arazilerimizde imar ve yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.

İYİ Parti olarak yönettiğimiz şehrimizi; çağın fırsatlarını yakalayan, günümüzün tüm tehlikelerine karşı önlem alan ve dönemin ruhuna uyan, yenilikçi bir anlayışla yöneteceğiz” açıklamalarında bulundu.

“5 MART’TA 100 PROJEYLE LANSMANIMIZI YAPACAĞIZ”

Türkoğlu, “Yönettiğimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi; üreten ve ürettikçe de kalkınan belediyeler olacak. Yönettiğimiz Belediyemiz; her şeyden önce kendi insanı için çalışan, kendi insanına yatırım yapan ve kendi insanıyla el ele yükselen örnek bir belediye olacak. Ve bizim yönettiğimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi, hep birlikte insanca yaşayacağımız; toprağına, havasına, suyuna, doğasına sonuna kadar sahip çıkan duyarlı bir belediye olacak. 5 Mart’ta 100 projeyle lansmanımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“BAKANLARIN PEŞİNDEN KOŞTURACAK, BURSA’NIN HAKKINI ARAYACAK DELİ BENİM”

“Bakanların peşinden koşturacak, yakasından düşmeyecek, Bursa’nın hakkını arayacak o deli benim” diyen Türkoğlu, mevcut Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da eleştirdi ve Bursa’nın sorunlarından da bahsetti. Türkoğlu, “Biz Alinur Aktaş’tan daha çok para harcıyoruz. Çünkü biz kendi paramızı harcıyoruz. Onlar gökdelen giydirdi, biz bir araba giydirdik diye seviniyoruz. Orta Doğu Kültürü’nden ülkeyi kurtarmak lazım. Çocuklarımızın yüzde 60’ı hiç süt içmiyor. Beslenme çantaları boş. Bursa’nın bir tarafı Bangladeş bir tarafı Belçika sınırlarında. 20 yıl önce Orhaneli’nin nüfusu 30 binken şimdi 18 bin. 4 dağ ilçesinde nüfus kalmadı. İyi bir yönetim istiyoruz, Bursa’nın derdi çok, Arap saçına döndü.

Bunları çözmek için cesur kararlar alabilecek, sicili temiz kent liderlerine ihtiyaç var. Demokrasi de patron seçmendir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>