Haberde Bursa

Yardımcıoğlu: TÜİK’in enflasyon rakamları bile emeklileri açlığa mahkum etti!

06.08.2023
301

BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Türkiye’deki yaklaşık 15 milyon emeklinin gerçek enflasyon rakamlarının altında ezildiğini belirterek Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının bile emeklileri açlığa mahkum ettiğini söyledi.

Ülkenin yanlış yönetildiğine dikkat çeken Yardımcıoğlu, yıl sonunu beklemeden emeklilere zam yapılması gerektiğini dile getirdi.

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı (BAAE) Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, gerçek hayatla uzaktan yakından alakası olmayan enflasyon rakamlarıyla Türk milletinin tansiyonunu yükselten TÜİK’e yönelik eleştirilerde bulundu.

Yardımcıoğlu, “Ülkede 15 milyon civarında emekli mevcut şu an. Ve TÜİK tarafından açıklanan ve bizim itibar etmediğimiz enflasyon rakamları bile bu emeklileri açlığa mahkum etmiştir. Ülke maalesef ki yanlış yönetilmiştir. Ve yakın zamanda “acı ilaç kabilinden” yapılan hamleler ülkeyi ekonomik olarak yaşanmaz hale getirmiştir. Yılsonu yada yılbaşı beklenmeden zam yapılmalıdır bu insanlara” dedi.

“BU GİDİŞAT HAYRA ALAMET DEĞİL!”

Açıklamasında kötü yönetimden sorumlu tuttuğu iktidarı da bir tülü muhalefetlik etmeyi başaramayan muhalefete de yüklenen Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Muhalefet denilen yapının içinde bulunanlar iktidardan daha kötü durumdadır. Çünkü dertler doğru bir şekilde dile getirilmemektedir. İktidar milletvekilleri ise grup başkanı ve grup başkanvekillerinin gözünün içine baktıkları içinde şahsiyetli bir tavrı ortaya koyamamaktadırlar. Geriye azdan az ve kimseyle illiyet bağı olmayan ve derdi sadece millet olan yapılanmalar kalmıştır. Bunlardan birisi olmaktan gurur duyuyor ve diyoruz ki: “Kötü yönetiyorsunuz ve bu gidiş hayra değildir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>