Haberde Bursa

Uyuşturucuya Geçit Vermeyeceğiz!

27.06.2023
100

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner’in uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Uyuşturucu madde bağımlılığı, dünya genelinde olduğu gibi maalesef son yüzyılda ülkemizin gündeminde de var olan bir gerçektir. Uyuşturucu madde kullanımı, sadece kullananları etkileyen bir sorun değildir. Kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden, sağlık zararlarının yanında, ekonomik ve sosyal sorunlara da neden olan önemli bir halk sağlığı problemidir.

Uyuşturucu madde kullanımı hem gençlerimizin hem de gelecek nesillerin sağlıklı ve üretken olmalarını engelleyen önemli sosyal sorundur. Gençlerimizi bu zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan kurtararak üreten değerlere dönüşmelerini sağlamak bizim asli görevimizdir. Muhtemel tehlikeler ve riskler, sadece bireyi değil, bireyin temas halinde bulunduğu çevresini de etkilemektedir. Bu nedenle uyuşturucuyla mücadele politikalarının geliştirilmesi ve uygulamasında polisiye tedbirlerin yanı sıra okul, aile, sokak ve toplumun her düzeyinde alınacak tedbirler büyük önem taşımaktadır.

Yeniden Refah Partisi olarak toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmasını ve yayılmasını önleme, bu maddelerin yarattığı bireysel ve toplumsal sorunları en aza indirmek ve toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini sağlamak amacıyla paydaş kurum/kuruluşlarla ortaklaşa bağımlılık ile mücadele konusunda ulusal stratejileri göz önünde bulundurarak ülkemizin kendine has tarih, kültür ve coğrafi konumlarına göre yerel stratejiler belirleyerek uygulamaya geçeceğiz. En nihayetinde ise ülkemizde tek bir bünyeye zarar veren uyuşturucu madde kalmayıncaya denk mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün gençlerimizi uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürüteceğimiz çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve refah içinde günler diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>