Haberde Bursa

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı taçlanmıştır.

29.06.2023
60

MHP Bursa İl Başkanlığı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bayramlaşma töreni düzenledi.

MHP Bursa, bayramlaşma programında buluştu

SİMLANUR İNCE – HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

MHP Bursa İl Teşkilatı, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Kurban Bayramı münasebetiyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen bayramlaşma programına, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, MHP Bursa İlçe Başkanları, MHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Muhammet Tekin, BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan katıldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. YILI TAÇLANMIŞTIR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, gelen misafirleri selamlayarak konuşmasına başladı. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek konuşmalarına başlayan Kalkancı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı taçlanmıştır. Tüm Bursalı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyorum. İstikbal hedeflerimiz sandıkta iradesini koymuştur. Yerel seçimlerle de Cumhur İttifakı’nın kazanması için çalışmalarımız devam edeceğiz” dedi.

“KURBAN BAYRAMI DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMANIN SİMGESİDİR”

Kurban Bayramı’nın öneminden bahseden Kalkancı, “Bayramı bir kucaklaşma vesilesi olarak değerlendirmeliyiz” dedi. Kalkancı, “Kurban bir müslümanın tüm varlığını Allah yolunda feda etme yolunda hazır olduğunu gösteren bir bayramdır. Kurban bayramı dayanışma ve yardımlaşmanın simgesidir. Adil ve hakkaniyetli bölüşmektir. Kurban bayramı safları sıklaştıracak, birlik ve bütünlüğü daha da perçinleyecektir. Tüm hemşehrilerimizin ve ülküdaşlarımızın bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMLERİN DE BİZLERE HAYIRLAR GETİRECEĞİNE UMUYORUM”

Depremzede vatandaşlara değinerek sözlerine başlayan MHP MDK üyesi Muhammed Tekin, “Doğu Türkistan’daki Türklerin de bayramını kutluyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerin de bizlere hayırlar getireceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

“KURBAN BAYRAMININ SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

MHP Bursa milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu,“Her sene olduğu gibi bu sene de kurban bayramının sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberliği pekiştirmek için bu günler fırsat oluyor. Asrın felâketi olarak nitelendiren depremin yaralarını sarmak, birbirimize daha iyi yaklaşmak ve bütün dünyanın gıpta ile bakılan birliğe sahip çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

“TÜRKİYE YÜZ YILI İÇİN KAPI SONUNA KADAR ARALAMIŞTIR”

Zırhlıoğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye yüzyılı için kapıyı sonuna kadar aralamıştır. Türk milletinin ne kadar içine sindirdigini açıkça ortaya koymuştur. Batı hayranlarının kendileri için arzu ettikleri neticeleri alamamalarının sıkıntısını yaşamaktadır. Yeni yüzyıla Türk yüzyılı olması için adım atılmıştır. Cumhur İttifakı ile birlikte TBMM’DE yeterli çoğunluk edilmiş, Cumhurbaşkanımız 28 Mayıs’ta tekrar Cumhurbaşkanı seçilerek önemli sıkıntıları yaşamamak için aşmıştır. Rehavete kapılmadan önümüzdeki yerel seçimlerde MHP ve Cumhur İttifakı olarak daha önemli ve daha güçlü bir sonuç almak üzere gayretlerimize devam etmeliyiz. MHP olarak hedeflerimizden biri kide yeni sivil bir anayasaya ihtiyacımız vardır. İnşallah 28. Dönem meclisi yeni anayasayı yapmaya da muktedir olabilir” ifadelerini kullandı.

“TÜRK İSLAMİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ NİYAZ EDİYORUM”

Selamlama konuşması yaparak sözlerine başlayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “Paylaşmanın, bölüşmenin, kardeşliğin ve dayanışmanın pekiştiği; Yüce Allah’a teslimiyetin en güzel örneklerinden olan Kurban Bayramı’nın Türk- İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedim

“HAYATİ ÖNEME SAHİP SEÇİM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK”

Büyükataman, “Bildiğiniz üzere ülkemiz için hayati öneme sahip bir seçim sürecini daha geride bıraktık. Bu süreçte tüm algı operasyonlarına, provokasyon girişimlerine, tahriklere rağmen; Türkiye tüm dünyada örnek teşkil edecek demokratik bir olgunluk sergilemiştir. Büyük Türk milletinin iradesi sandığa yansımış ve Cumhuriyet tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri gerçekleşmiştir. Aziz milletimiz kararını Cumhur İttifakı’ndan yana vermiş, ülkemizin bekasına sahip çıkmıştır.  Türk milleti iradesini hafife alanları, iktidarı yabancı başkentlerde arayanları elinin tersiyle itmiş, İstiklal ve İstikbalinden yana kararını vermiştir” ifadelerini kullandı.

“MHP BİTTİ ALGISI YAPAN ANKET ŞİRKETLERİ YERLE BİR OLMUŞTUR”

Büyükataman, “Seçim süreci boyunca Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi birçok saldırıya ve karalamaya maruz kalmasına rağmen sandıktan zaferle çıkmıştır. Düzmece anketlerle partimizin oylarını düşük gösteren, “MHP Bitti” algısı yapan satılık anket şirketleri 14 Mayıs’ta yerle bir olmuştur. Partimize yönelik karalama kampanyaları düzenleyen kiralık kalemler MHP’nin baraj altında kalacağını söylemiş ancak hüsrana uğramışlardır. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki; Milliyetçi Hareket Partisi aziz milletimizin desteği ile tüm oyunları bozmuş, anket şirketlerinin sipariş anketlerindeki oy oranlarını ikiye katlamıştır. MHP’siz Türkiye hayalleri kuranların, MHP’siz meclis arzu edenlerin hesapları bozulmuştur” şeklinde konuştu.

“ELDE ETTİĞİMİZ BU SONUÇ BAŞARIDIR”

Büyükataman, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi; “Milliyetçi Hareket Partisi toplamda 5 milyon 484 bin 820 oy sayısı ve yüzde 10,07 oy oranıyla şeytani planları alt üst etmiş, şiddetli iftiraları boşa çıkarmış, şirret saldırı dalgasını kırıp atmıştır. Partimiz 50 milletvekiliyle Türk siyasetinin kilit ve stratejik aktörü haline gelmiştir. Elde ettiğimiz bu sonuç başarıdır ve saygındır. Koltuk kavgasına tutuşup yabancı büyükelçilerin kapısında icazet yarışına girenlere ise; aziz milletimiz sandıkta dersini vermiştir. Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı olanlar kaybetmiştir. Siyasi ikballerini memleket menfaatlerinin üzerinde tutanlar kaybetmiştir. Milletimizin duygularını sömürmeye çalışan sahte milliyetçiler, Atatürk’ün CHP’sini Kandil’deki eli kanlı teröristlerin umudu haline getirenler, Terör örgütleri ile yol yürüyenler, Türkiye düşmanlarına payanda olmaya heveslenenler kaybetmiştir. FETÖ kaybetmiş,  PKK kaybetmiş, Zillet İttifakı sandığa gömülmüş, Cumhur İttifakı kazanmıştır” dedi.

“CUMHURİYET’İN 100. YILI CUMHURUN ZAFERİ İLE TAÇLANMIŞTIR”

Büyükataman, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Cumhurun zaferi ile taçlanmıştır. Kazanan Türk milleti ve Türkiye olmuştur. Muhterem Dava Arkadaşlarım Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte ülkemiz yönetimde istikrarın, temsilde adaletin sağlandığı bir sisteme kavuşmuş, eski sistemdeki tıkanıklıklar aşılmış, hızlı ve etkili karar alma yolu açılmıştır. Yeni sistemin sağladığı imkânlarla birlikte Türkiye yoğun bir şekilde maruz kaldığı küresel ve bölgesel tehditlere, ekonomik ve siyasi dayatmalara etkili tedbirler alabilmiş ve güçlü bir şekilde karşılık vermiştir. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte; zincirlerini kırmış, yükselişe geçmiş siyasi istikrara kavuşmuştur. Aziz milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan 2 seçimde İstikrar ve İstiklal’e sahip çıkmıştır. 7’li masanın “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” diye pazarladığı eskiye dönüş ve Türkiye’yi istikrarsızlığa mahkûm etme projesi Türk milletinin iradesi ile sandığa gömülmüştür. Türk milleti kararını istikrardan, milli menfaatlerimizden yana vermiş, Türkiye siyasi kriz yıllarını geride bırakmıştır.  Milletimiz iki seçimde de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni teyit ve tescil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönemine resmen geçmiştir. Artık bu dönem Türkiye’nin şahlanma, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma dönemidir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞU MİLLİ MÜCADELENİN ESERİDİR”

Büyükataman, “Önümüzdeki dönemde Milliyetçi Hareket Partisi,  Türkiye’nin ihtiyacı olan sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna uygun yeni bir anayasa hazırlığı için üzerine düşeni yapacaktır. Bu kapsamda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açıkladığı “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Maddelik Yeni Anayasa” teklif metnimiz de müzakere edilmek için hazırdır. Temel görüşlerimizi merak edenlere tekrar hatırlatırız ki:

Türkiye Cumhuriyeti adıyla, Türk milleti kimliğiyle beraberce yaşayabilmemizin tartışılmaz ilke ve esasları 29 Ekim 1923 tarihinde Atatürk ve kurucu kahramanlar tarafından belirlenmiştir. Başkentimizin Ankara, dilimizin Türkçe, bayrağımızın ay yıldızlı al bayrak, milli marşımızın İstiklal Marşı olduğu kaydedilmiş ve Anayasamız tarafından da güvence altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi, milleti ve egemenlik unsurlarıyla bir bütündür, aynı zamanda milli ve üniter bir devlettir. Türk milleti tarihi ve kültürel kökleri itibariyle ayrılık kabul etmeyen beşeri bir varlıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu Milli Mücadele’nin eseridir. Ay yıldızlı al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. İstiklal Marşımız, İstiklal Savaşımızın kahramanlık destanıdır ve o günlerin mukaddes bir hatırasıdır. Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller “tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan” ülküsüdür. Milliyetçi Hareket Partisi, bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri, göstereceği yüksek fedakârlık, kararlılık, milli şuur ve millet sevgisi ile korumaya sonuna kadar yeminlidir. Bunlar bizim hayat ve varlık kaynağımızdır. Bizim Anayasa hazırlığı ekseninde aradığımız uzlaşma ve diyalog zemini ancak milli ve manevi ilkelere saygı ve riayetle mümkündür” şeklinde konuştu.

“BEKLENTİMİZ MHP’NİN ÇAĞRILARININ CEVAP BULMASIDIR”

Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin ayrılıkta, bölünmede, çözülmede, dağılmada mutabakat araması asla ve asla mümkün değildir. Beklentimiz ve ümidimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli duruş ve Anayasa hazırlığı için yaptığı sağduyu ve kucaklaşma çağrılarının bu ilkeler etrafında cevap bulmasıdır. Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin gelecek yüzyıla damga vuran ülke olması için durmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçiminin sonuçlarını tüm boyutlarıyla analiz ediyor, daha fazla milletvekili sayısına ulaşmak için yapmamız gerekenleri değerlendiriyor ve daha fazla siyasi desteğe ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da hız kesmeden sahadaki faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLIKLARIMIZI MUHAFAZA EDİP YENİLERİNİ EKLEMEKTİR”

Büyükataman, “Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri tamamlanmış ancak Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler seçimine doğru ilerlemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Mahalli İdareler Seçiminde mevcut belediye başkanlıklarımızı muhafaza ederek bunun üzerine yenilerini eklemeyi hedeflemekteyiz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta kazanılan demokratik başarı Yüce Allah’ın izni ve milletimizin takdiri ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde de mutlaka perçinlenmelidir. Ülkemiz belediyelerde de Zillet İttifakı’ndan kurtulmalıdır. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’li belediyeler, şehirlerimize hizmet etmek yerine enerjilerini Zillet İttifakı’nın makam mevki kavgasına ayırmışlardır. Zillet İttifakı’nın belediyeleri, belediyecilik hizmetlerini adeta askıya almışlar, hizmet yerine parti içi cepheleşmelerin, kulislerin peşine düşmüşler, menfaat yarışına girişmişlerdir. Şehirlerimiz, siyasi ikbali peşinde koşan yerel yöneticilerin hırslarına, şahsi menfaat yarışlarına daha fazla kurban edilmemelidir. Yaşanan ufak bir yağmurda bile adeta hayatın durma noktasına geldiği CHP yönetimindeki şehirlerimizin hali, rezilliğinin en bariz örneğidir. Milletimiz, Zillet İttifakı’nın yerel yönetimlerdeki bu rezilliğinden kurtulmalı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir hizmet anlayışına kavuşturulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu inanç ve azim ile milletimize daha iyi hizmet edebilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Biz Türk Milleti’ne inanıyoruz, Türk Milleti’ne güveniyoruz. Allah’ın izni ve milletimizin iradesi ile 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, Türkiye yükselen itibarına, Türk ve Türkiye Yüzyılına yakışır hizmet anlayışına kavuşacaktır. Son olarak; geçirdiğimiz seçim sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen siz kıymetli hemşerilerime ve dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her birinize Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını ve muhabbetlerini iletiyor, hepinizi saygıyla selamlıyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>