Haberde Bursa

Toplumun somut çözümleri için en büyük umut CHP’dir

29.06.2023
63

CHP Bursa İl Başkanlığı, geleneksel bayramlaşma programının Kurban Bayramı’nın ikinci günü olacağını duyurdu. Program için Kültürpark Özgen Çay Bahçesi tercih edilirken programa İl Başkanı Turgut Özkan, Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan DEVA Partisi İl Başkanı Mümtaz Arslan, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Osman Karahan DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı Tayfun Öztürk, eski milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın, gençlik ve mahalle teşkilatları ile STK temsilcileri katıldı.

ESKİ İL BAŞKANI KARACA DA KATILDI

28. Dönem Milletvekili Adayı olmak için il başkanlığından istifa eden İsmet Karaca programda yerini aldı. Karaca, genel seçimlerin ardından genel başkan ve parti üst kademesinin değişmesi için imza veren eski il başkanları arasında bulunmuştu.

İYİ PARTİ’DEN ÜST DÜZEY KATILIM

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu bayramlaşma programına katıldı.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, İl Başkanı Turgut Özkan’ın konuşmasıyla devam etti. Özkan seçim sürecinde çalışan parti örgütüne teşekkür ederek, “Toplumun somut çözümleri için en büyük umut CHP’dir. İl ve ilçe kongreleri başlayacaktır. Seçeceğiniz adayları özenle seçmenizi diliyorum. Hepinizin bayramını kutlarım” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, “Bahar döneminde Millet İttifakı olarak çok çalıştık. Bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışmamız gereken bir sürece giriyoruz. Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Bugün buraya gelerek demokrasi talebini ısrarla söyleyen, ortak yaşam kültürünü yeniden hayata geçirerek korkmadan öne süren siz değerli dostları selamlıyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.

İKTİDARA ELEŞTİRİLER

1948-50 seçimlerini hatırlatan Sarıbal, “İnönü, çok partili döneme geçmek için mücadele verdi. Demokrasinin bir parçasını hayata geçirmek önemliydi. Onca yıllar sonra, 86 milyon insanın talebi olan adalet, demokrasi, dayanışma ve işsizlik, vatandaşlık haklarının sağlanması yeni bir demokrasi mücadelesi verdik. Bir ittifak ile yola çıktık. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu büyük bir risk aldı. Demokrasi isteyen ile istemeyenler mücadele verdi. Din ticareti ve terör mücadelesi üzerinden ilerleyen iktidar, ülkemizde emperyalizmin kuşatması altında olduğumuzu göstermedi. Biz bununla mücadele ettiğimizi biliyorduk. Ortak mücadelemizi her bir vatandaşa anlatabilirsek aydınlığa doğru umutla koşacağız” diye belirtti.

MERDAN YANARDAĞ AÇIKLAMASI

Sarıbal, “Merdan Yanardağ’ın içeri atılması, başını kuşatma altına almak ve sindirmek gayretidir. İktidar ortakları, o söylemleri yapsaydı ödüllendirildi. Fakat yargıyı vesayet altına alan iktidar varken demokrasiden bahsedemezsiniz. Onlarında farkındayız. O yüzden bugün burada olmanız önemli. CHP kurtuluşun partisidir. CHP, yeniden, eğilmeden demokrasiyi inşa edecektir” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “Sevgili ailem, ne yazık ki buruk bir bayram yaşıyoruz. Gönül isterdi ki bugün ezilenlerin, kadınların, gençlerin, işçilerin bayramı olsun. Olmadı… “dedi.

DEĞİŞİM TALEBİ HAKKINDA…

Öztürk, “Bir sorumlu arayışı hem örgütümüzde hem de seçmende var. Bunu iktidar psikolojik bir araç olarak kullanıyor. Yerel seçimlerde amaca ulaşmak için kullanılıyor. Başarıda, başarısızlıkta hepimizin. Ben eleştiri yaparken önce kendimden başlamak. Sizden de ricam bu yönde. Bunu yapmayanların CHP’liliği tartışılır. Eksikliğimiz neler? Ders alınmış başarısızlık, aslında bir başarıdır. CHP, karanlıktan aydınlığa çıkmanın tek umududur”diye konuştu.

YEREL SEÇİM MESAJI

Öztürk, “Değişim talebini alan partimiz, kongre sürecini başlatmıştır. Bu sefer birbirimize küsme lüksümüz yok. İktidarda olmasına tahammül edemediklerimizi düşüneceğiz. İlçe ve il seçimlerinde aday olacak dava arkadaşlarım! Amacımız ilçe başkanlığını değil, belediyeleri kazanmaktır. Sevilen ve güçlü isimlerin kazanması bu yüzden önemlidir. Ömünüzdeki 5 yıl, Bursa’nın Nilüfer’e mi yoksa Yıldırım’a mı benzeyeceğini anlatacağız. Rakibimiz yerel seçim çalışmalarına başladı. Hakkımızda kara propaganda yapıyorlar. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Akabinde İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu kürsüye çıktı. Türkoğlu selamlama konuşması yaparken yalan ve manipülasyonlara dikkat çekti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Son seçimlerde biraz hayal kırıklığı yaşadık. Yerel seçimlerde umutsuzlukları bir kenara bırakıp örnek birçok belediyemizi hatırlayarak daha büyük başarıları devam ettirmemiz gerekiyor. Geriye bakmayacağız. Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA SIRADAN TOKALAŞMA ÖZ ELEŞTİRİSİ!

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Belediyelerin mutfağında neler olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Belediye başkanı olduğumda bu kadar ulvi ve kutsal olduğunu bilmiyordum. Depremde umut eli, felaketlerde devletin sigortası, ekonomik krizde yurttaşın ekmeği, yumurtası imişiz. Bursa’daki 17 ilçenin kazanılmasının anlamını idrak eden biri olarak söylüyorum. Uzun bir süre genelde muhalefet etmekten başka birşey gelmeyecek. Yerelde ise belediyeleri almak dışında düşünmemiz gereken başka birşey yok. Kahvelerde, esnaf kapılarda sıradan yapılan tokalaşma çalışması haricinde yeni şeyler yapın artık. Bunu tüm örgüt yapmalı. Karşımızdakini becereksiz olarak düşünmeden yapmalıyız. Çocuğunuza kız ister gibi gitmelisiniz. Bunu yaptığımız gün iktidara geleceğiz” ifadelerini kullandı

“NE OLUR UMUDUNUZU YİTİRMEYİN”

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Son bayramdan beri, yarı yarıya eksiğiz gibi görünüyor. Umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. CHP Atatürk’ün kurucu partisidir. Ne olur umudunuzu yitirmeyin. Kongreler var, yerel seçimler var. Bu kent için hedefiniz varsa üye olun, delege olun, yönetici olun. Hata bizde. Müritler olarak biz önce kendimizi tartacağız . Heyecanımızı yükselteceğiz. Yerel seçimde kimin nerede, aday olup olmayacağı belli değil. 32 bin üyemiz aktif olarak çalışırsa birçok yerde kazanılır. Orada da güzel işler yapılır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>