Haberde Bursa

TEV, SANAT GÜNEŞİMİZ ZEKİ MÜREN’İ 92. YAŞ GÜNÜNDE #BuŞarkıylaKavuşuruz DİYEREK YAPAY ZEKÂ KLİBİYLE ANIYOR!

07.12.2023
51

Türk Eğitim Vakfı’nın, bağışçısı anısına hazırladığı özel video, #BuŞarkıylaKavuşuruz etiketiyle sosyal medyada paylaşılıyor.

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türk Eğitim Vakfı (TEV), vakfın değerli bağışçılarından Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i 92. doğumgününde bir yapay zekâ projesiyle anıyor! Unutulmaz sanatçının yapay zekâyla hazırlanan fotoğrafları, Rüyalarda Buluşuruz şarkısının sözleri eşliğinde video haline getirildi. Video, usta sanatçının doğumgünü için #BuŞarkıylaKavuşuruz etiketiyle sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. 

Kurulduğu günden bu yana başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs vererek binlerce gencin hayatına dokunmaya devam eden Türk Eğitim Vakfı (TEV), eğitim dostu kişi ve kurumların destekleriyle her yıl binlerce öğrencinin eğitim yolculuğunu aydınlatıyor.

Ülkemizin en sevilen ve değerli sanatçılarından Zeki Müren de, Türkiye’nin köklü vakıflarından TEV’in bağışçıları arasında yer alıyor. Henüz hayattayken mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan sanat güneşimizin vefatının ardından oluşturulan TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan bugüne kadar Türkiye genelinde 4.000’in üzerinde burs imkânı sağlandı.

TEV, 6 Aralık 1931 doğumlu Zeki Müren’i, doğumgününe özel olarak yapay zekâyla hazırlanan eşsiz video kliple anarken Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da “Türk müziğinin unutulmaz ismi, kıymetli bağışçımız Zeki Müren’i 92. yaş gününde sevgi ve saygıyla anıyoruz. O, sadece müziğiyle değil, aynı zamanda ülkemizin gençlerine, eğitime verdiği desteklerle hafızalarımızda yaşayan bir sanat ikonudur. İlham ve umut olduğu gençlerimiz adına ona ne kadar teşekkür etsek az… Eşsiz müziğini her duyduğumuzda gönlümüzde kavuştuğumuz Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i sevgi ve saygıyla anmaya, benzersiz sanatını ve ismini daima yaşatmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.

Bilgi için:              tev.org.tr

facebook.com/TurkEgitimVakfi

twitter.com/TEVKurumsal

instagram.com/turkegitimvakfi

linkedin.com/turk-egitim-vakfi

youtube.com/user/TEVKurumsal

TEV HAKKINDA

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>