Haberde Bursa

TARIM KAYNAKLARI TASARRUFUNDA ‘LES’ DÖNEMİ!

22.08.2023
211

NETAFIM’in Geliştirdiği Düşük Enerji Sistemi: LES,

Düşük Maliyetli Yatırım ve Enerji Fırsatı Yaratıyor!

Kuraklığın arttığı ülkemizde, tatlı su kaynaklarımızın %70’i tarımsal sulamada kullanılıyor. Yaşanan su kriziyle birlikte, damla sulamanın sağladığı su tasarrufu, ürün verim artışı ve kaynakların korunması avantajları çok daha büyük önem kazandı.

Tarımsal sulama çözümlerinin öncü firması NETAFIM, kaynak tasarrufu sağlamak ve üreticilerin yatırım maliyetlerini azaltmak için yeni bir damla sulama sistemi geliştirdi: LES – Düşük Enerji Sistemi.

Filtre ve Tıkanma Yok! Düşük Yatırım Maliyeti ve Enerji Tasarrufu Var! 

Netafim’in geliştirdiği “LES- Düşük Enerji Sistemi” ile tarlaya verilecek su, filtre kullanılmadan doğrudan sulama borusundaki damlatıcılara iletiliyor. Filtre olmaksızın damlatıcı tıkanmasını da engelleyen LES sistemi, yatırım ve enerji maliyetlerinde büyük tasarruf yaratıyor. Suyun filtresiz doğrudan iletimi, uygun basınç koşullarında, doğru damlatıcı debisiyle mahsullerin suyla buluşmasını sağlıyor.

Yeni LES damla sulama sistemi; suyun kuyu ve hidranttan çekildiği arazilerde %25, kanaletlere bağlantılı sulamada pompa gereğini de ortadan kaldırarak %100 enerji tasarrufu sağlıyor. Filtre kullanılmayan LES sistemi, aynı zamanda pompa ve tıkanma kaynaklı arıza maliyetlerini de düşürüyor. Açık/kapalı su kanalları, kuyu ve kanalet bağlantılı tarımsal sulamada, LES’in yarattığı düşük girdi maliyetleriyle çok daha fazla tarım üreticisinin damla sulamanın avantajlarından yararlanması hedefleniyor.

Yeni nesil Netafim damla sulama sistemi LES, iklim krizine karşı su ve enerji kaynaklarının korunması adına  son dönemde atılan en önemli adım olarak gösteriliyor.

Netafim Türkiye

NETAFIM, global ölçekte yıllık 8,8 milyar dolarlık cirosuyla faaliyet gösteren Orbia grubunun önde gelen bir üyesidir. 1965 yılında, tarımsal alanda daha sürdürülebilir bir gelecek için kurulan NETAFIM, akıllı sulama ve damla sulama çözümlerinde dünyanın lider firması konumundadır. NETAFIM, dünya çapında 33 iştiraki,18 üretim tesisi ve 5.000’i aşan çalışanıyla, 110 dan fazla ülkede gerek küçük gerekse büyük ölçekli üretici ve işletmelere yenilikçi çözümler sunmaktadır.

1997 yılında Türkiye’de faaliyete geçen NETAFIM, 2010 yılında Adana’da 60 dekarlık açık alanda kurulan fabrikasıyla damla sulama boruları üretiminde kalite ve çeşitlilik sağlamak hedefiyle, bölgedeki faaliyetlerini geliştirerek sürdürmüştür. 345 kişilik ekibiyle Türkiye ve Orta Asya operasyonunu sürdüren NETAFIM, ülke genelinde sahip olduğu 165 bayi ve 250’den fazla alt bayisiyle sektöründeki en büyük satış ve destek ağına sahiptir. İmalat, satış ve pazarlama alanındaki güçlü kadrosuyla, sadece Türkiye’de değil, başta Özbekistan olmak üzere, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve diğer Orta Asya coğrafyalarında ürün satış ve agronomik hizmetleri sunmaktadır. NETAFİM Türkiye üzerinden, Kafkas ve Orta Asya coğraflarının yanı sıra, Avrupa ülkelerine de ihracat yapılmaktadır.

NETAFIM Türkiye’nin geniş ürün ve servis portföyü içerisinde, toprak üstü/toprak altı damla sulama borularının yanı sıra sera çözümleri, otomatik/yarı otomatik filtreler, sprinkler, hassas dozajlama ve bitki besleme otomasyon ürünleri, yapay zekaya sahip sulama, izleme/kontrol sistemleri ve diğer tarımsal sulama aksesuarları yer almaktadır.

Tarımsal sulama sistemleri pazarının lideri NETAFIM’in yenilikçi ve öncü çözümleri,  dünya çiftçilerinin daha az kaynak ile daha çok verim elde etmelerine yardımcı olmaktadır.

www.netafim.com.tr

https://www.facebook.com/netafim.turkey

https://www.linkedin.com/company/netafimturkey/

https://www.instagram.com/netafimturkiye

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>