Haberde Bursa

Şimşek: Çarşamba’nın yabancı halkı Türkleri istemiyor

23.01.2023
464

Gün’Aysın’ programının bugünkü konuğu Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem şimşek oldu. Programda çok konuşulacak bir iddiayı ortaya atan Şimşek, “Çarşamba’nın yabancı halkı Türkleri istemiyor. Bu konuda dilekçe bile yazmışlar” dedi.

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek: Çarşamba'nın yabancı halkı Türkleri istemiyor

ŞEYMA SÖNMEZ / BURSADA BUGÜN

Gün’Aysın‘ programının bugünkü konuğu Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek oldu. Aktif siyasete Zafer Partisi’yle başladığını ifade ederek programa başlayan Şimşek, “Artık herkesin elinden geldiğince bir şeylere dur demesi ve birilerin artık taşın altına elini koyması gerekiyordu. Siyaset kötü bir yapıymış gibi söyleniyor ki maalesef ülkemizde bu böyle. Ben bunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Bu ülkede siyaset sadece kişisel çıkarlarına getiri sağlansın, ekonomilerine katkıda bulunulsun niyetiyle yapan insanlarla doldu taştı” diyerek konu hakkında sitemini dile getiren Şimşek, “Bunlar artık bitsin. Bu ülkede artık liyakat sahibi, ahlaklı ve vatanını milletini seven kişiler göreve gelsin” ifadelerini kullandı.

“Zafer Partisi sadece sığınmacılarla ilgili bir parti değil”

“Halkımızda oluşan, ‘Zafer Partisi sadece sığınmacılarla ilgili bir parti’ algısını yıkmak için çalışıyoruz. Biz her şeyin farkındayız ve bütün problemlere çözümler üretiyoruz” diyen Şimşek iktidarın ülkede sorun yokmuş gibi sözler sarf etmesi konusunda da açıklamalarda bulunarak, “Söylediklerinizle yaptıklarınızın aynı olması gerekiyor. Her şey güllük gülistanlıkmış gibi gezmenin, ülkenin uçtuğunu söylemenin akla ve mantığa uyduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Çarşamba’nın yabancı halkı Türkleri istemiyor”

Halk buluşmalarında genellikle halkın sığınmacılar konusunda yakındıklarını ifade eden şimşek, “Biz kendi ülkemizde sığınmacı konumuna düştük. Bunun değişmesi gerekiyor” dedi.

Aldıkları fakat henüz teyit edemedikleri bir bilgiden de bahseden Şimşek konu hakkında şöyle konuştu: “Çarşamba nahallesinde bulunan yabancıların bir dilekçe verip orada yaşayan Türklerle sıkıntı yaşadıklarını ve onların o bölgeden ayrılmasını istediklerini iletmişler. Henüz belgelere ulaşamadık. Ama biz bu bilgiyi güvenilir kaynaklardan aldık.”

Zafer Partisi’nin seçim otobüsüyle Çarşamba Mahallesi’ne girmek istediklerini ve girmelerinin istenmediğini ifade eden Şimşek, “Biz girdik ve belli bir süre sonra otobüsümüz durduruldu. Rahatsız olunduğunu ve devam etmememizi istemediklerini öğrendik” diyerek yabancıların ülkede işlediği suçlar hakkında da, “Zaten biliyoruz ki yabancıların işlediği suçların da üstü kapatılmaya çalışılıyor. Biz bunları kayıt altında tutuyoruz ve olabildiğince üzerine de gidiyoruz” dedi.

Ülkede bulunan yabancıların gönderilmesi konusunda da konuşan Şimşek, “Uluslararası yapılan düzenlemeler ve kendi iç kanunlarımızla biz bu olayı bir yıl içerisinde sonlandıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>