Haberde Bursa

SIMON LELEUX & OZAN BAYSAL DUO’DAN KAÇIRILMAYACAK BİR KONSER: GELENEKSEL MÜZİĞİN MODERN YORUMLA BULUŞTUĞU PERFORMANS 3 NİSAN’DA TEVİTÖL’DE!

Simon Leleux & Ozan Baysal Duo, Anadolu’nun ve tüm Ortadoğu coğrafyasının köklü makam müziği kültürünü, usul, ritim ve tınılarını temel alarak oluşturdukları, kendilerine has özgün doğaçlama ve müziksel yorumlarını seslendirecekler. Konser, ücretsiz ve tüm müzikseverlere açık olarak gerçekleşecek.

SIMON LELEUX & OZAN BAYSAL DUO’DAN

KAÇIRILMAYACAK BİR KONSER:

GELENEKSEL MÜZİĞİN

MODERN YORUMLA BULUŞTUĞU PERFORMANS

3 NİSAN’DA TEVİTÖL’DE!

Geleneksel Ortadoğu müziği ve enstrümanları alanında uzman, dünyaca tanınmış Belçikalı perküsyon sanatçısı Simon Leleux ile Anadolu bağlamasının icra geleneği ve tekniklerinde uzman bağlama sanatçısı, TEVİTÖL Güher-Süher Pekinel Müzik Bölümü koordinatörü Ozan Baysal, 3 Nisan Çarşamba günü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) verecekleri konserde bir araya gelecek! Simon Leleux & Ozan Baysal Duo adıyla sahne alacak olan ikili, Anadolu’nun ve tüm Ortadoğu coğrafyasının köklü makam müziği kültürünü; usul, ritim ve tınılarını temel alarak oluşturdukları özgün doğaçlama ve müziksel yorumlarını dinleyicilerle buluşturacaklar. TEVİTÖL kampüsünde yer alan Bilginer Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konser, ücretsiz ve herkese açık.

Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilere eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL, öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. 40’tan fazla kulüp ve etkinlikle öğrencilere, kendi ilgi alanlarına göre ders dışı aktivitelerde yer alma imkânı da sunan TEVİTÖL, aynı zamanda öğrencilerin bilimsel anlayışı tanımalarına, kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda bilinçli birer katılımcı olmalarına olanak sağlayan etkinlikler gerçekleştiriyor.

Öğrencilerini kültür sanat etkinlikleriyle buluşturmayı da önemseyen TEVİTÖL, 3 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 15.15’te Bilginer Kültür Sanat Merkezi (BKSM) Konferans Salonu’nda özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Doholla, darbuka ve bendir gibi geleneksel Orta Doğu müziğinin vurmalı çalgılarının icrasında ve bu geleneğin ritim ve usullerinin modern yaklaşımla yorumlamalarında uzman Belçikalı perküsyon sanatçısı Simon Leleux ile okulun Güher-Süher Pekinel Müzik Bölümü’nün koordinatörü olan, Anadolu bağlamasının icra geleneği ve tekniklerinde uzman bağlama sanatçısı Ozan Baysal, ikili olarak verecekleri bu konserde özgün performanslarıyla dinleyicileri eşsiz bir müzik yolculuğuna çıkaracaklar. Simon Leleux & Ozan Baysal Duo, Anadolu’nun ve tüm Ortadoğu coğrafyasının köklü makam müziği kültürünü, usul, ritim ve tınılarını temel alarak oluşturdukları, kendilerine has özgün doğaçlama ve müziksel yorumlarını seslendirecekler. Konser, ücretsiz ve tüm müzikseverlere açık olarak gerçekleşecek.

SIMON LELEUX HAKKINDA

Simon Leleux, darbuka ve diğer Arap ve Orta Çağ müziklerinde uzmanlaşmış, Belçika kökenli bir perküsyoncudur. Orta Doğu müziğinin vurmalı çalgılar icra geleneğinde büyük önem arz eden darbuka ile tanışması Simon Leleux’nün perküsyon yolculuğunun ve diğer perküsyon aletlerine uzanan merakının başlangıç ​​noktasıdır. Bendir, tombak, def ve bateri kitleri dahil olmak üzere birçok enstrüman icra etmektedir. Ahmet Mısırlı, Zohar Fresco, Pedram Khavarzamini, Madjid Khaladj, Niti Ranjan Biswas ve Azzedine Jazouli gibi ustalardan eğitim alan Leleux, 2014 yılından bu yana bu enstrümanla çığır açan müzisyen Levent Yıldırım’la birlikte çalışarak bas darbukaya (doholla) ağırlık vermiştir. Yıldırım’ın felsefesini takip eden Leleux’nün doholla ile gerçekleştirdiği çalışmalar onu enstrümana yönelik solove melodik bir yaklaşıma yönlendirmiştir. İlk solo albümünü (‘Levent’e Mektup’)2021 yılında çıkaran sanatçı Spëcht (ex-Hands in Motion) ve Auster Loo isimli projelerin de kurucu üyesidir. Leluex aynı zamanda Fabrizio Cassol, Kudsi Erguner, Ross Daly, Ibrahim Maalouf, Khaled Alhafez, Tcha Limberger, ClaronMcFadden, Uğur Önür, Ghalia Benali gibi birçok müzisyenle aynı sahneyi paylaşma ayrıcalığına da sahip olmuştur. 2015 yılında Rotterdam Konservatuarı’nda Türk Müziği alanında yüksek lisansını tamamlayan Leleux, performanslarının yanı sıra şu anda Brüksel dünya müziği akademisi Muziek Publique’de ve Royal Conservatoryof Brussels’da ders vermektedir.

OZAN BAYSAL HAKKINDA

Ahmet Ozan Baysal, Anadolu coğrafyasının belki de en yaygın olarak bilenen, kadim enstrümanlarından olan bağlama (saz) ve bağlamanın farklı icra teknikleri üzerine uzmanlaşmış bir icracı olmasının yanı sıra besteci ve akademisyen olarak uluslararası seviyede çalışmalarda bulunmaktadır. Müziğe 8 yaşında bağlama icrası üzerine aldığı derslerle başlayan Baysal, günümüzde şelpe olarak isimlendirilen, bağlamanın mızrapsız icra gelenekleri üzerine uzmanlaşmış olup, özel tasarlanmış çift saplı bağlama ile geleneksel şelpe icra uygulamalarını tonal ve caz müziği armoni uygulamaları ile kendi bestelediği ve düzenlediği eserlerinde ustalıkla birleştirmektedir. Eserlerini, davet edildiği çeşitli uluslararası sahnelerde, Avrupa’nın ve Kuzey Amerika’nın önemli sanatçı programları ve festivallerinde sunmaktadır. Solist ve kurulan çeşitli orkestraların bir üyesi olarak bulunduğu sahnelerin ve katıldığı bu etkinliklerin en önemlileri arasında Festival d’Aix-en-Provence (Marsilya/Fransa), Nuoro Jazz Festival ve Isole che Parlano Festival (Sardunya/Italya), Walden Festival (Bruksel/Belcika), Singing with the Nightingales – the Nest Collective ve Making Tracks International Music Exchange Programme (Glasgow, Edinburgh, York, Oxford, Cambridge,Nottingham, Sheffield, Plymouth, Bristol, Sussex, Londra/Birlesik Krallik),OneBeat Programme and Residency (Florida, Georgia, Alabama, Mississippi, Louisiana, New Orleans/Amerika Birlesik Devletleri) bulunmaktadır.

TEVİTÖL HAKKINDA

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi TEVİTÖL, öğrencilerinin kendisini keşfetmesine, gerçekleştirmesine ve potansiyelini ortaya koymasına zaman ve imkân yaratır. 1993 yılında merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak amacıyla STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan TEVİTÖL, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. TEVİTÖL, Türkiye’nin dört biryanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim programıyla, 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamayı, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlar.

Bilgi için:tevitol.k12.tr

instagram.com/tevitol

facebook.com/TEVITOL

twitter.com/tevitol

youtube.com/@tevinanclisesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>