Haberde Bursa

SEZGİ KAYA YAZDI; YAZ SEZONU VE TATİL

16.04.2024
11

“Merhaba Değerli Okurlarım, Hepinizin geçmiş Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Dokuz günlük resmi Ramazan Bayramı tatili sonrasında her birimiz yeniden günlük hayatımıza döndük. Bazılarımız tatili stres atmak amacıyla ailesiyle birlikte Türkiye’nin tatil beldelerinde geçirirken bazılarımız da Ramazan Bayramı tatilini ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte geçirmeyi tercih etti.

Güzel bir Bayram tatili sonrasında günlük hayatlarımıza dönsek de birçoğumuz şimdiden yaz tatili için çeşitli otel, pansiyon ve tatil köyleri araştırmaya ve aylar öncesinden tatil rezervasyonlarını yaptırmaya başladılar. Birçoğumuz yaz tatili için şimdiden rezervasyon yaptırmaya başlayınca akıllara birtakım sahte tatil acentelerinin yaz tatili yapmak isteyen müşterileri dolandırmak için harekete geçmeleri de geliyor, maalesef. Birtakım sahte tatil acentelerinin birçok kişiyi tatil vaadiyle kandırarak dolandırması, onları bu yolla mağdur etmeye çalıştıkları da üzücü bir gerçek.

Bununla ilgili Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili tatil dolandırıcıları hakkında vatandaşlarımızı uyarmak için şu açıklamaları yaptı:

-Tatil acentelerinin internet mecralarına dikkat edilmeli iyice emin okunmadan asla ödeme yapılmamalı,tatil acentelerinin web adresinden emin olunmalı ve bu internet adreslerinin URL bağlantıları iyice kontrol edilmeli, tatil acenteleri ile alakalı kendi sitelerindeki yada bu acente ile alakalı farklı sitelerdeki misafir yorumları incelenmeli, son olarak da online ödeme yapılırken kredi kartı ile ödemenin tatil acentelerinin banka hesaplarına ödeme yapılmasından daha güvenli olduğuna vurgu yapıldı. Bu konuda siz okurlarımı az ve öz anekdotlarla bilgilendirmek istedim.

Yaz tatili için şimdiden rezervasyon yaptırmak isteyen tüm okurlarımı bir nebze de olsa faydalı olabildiysem ne mutlu bana…. Zatıma ve siz değerli okurlarıma aydınlık, ışıklı ve pırıl pırıl yarınlar diliyorum. Hep birlikte çok mutlu ve aydınlık bir gelecek inşa edebilmemiz dileğiyle… Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Esen kalın. Sevgiyle kalın. “. SEZGİ KAYA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>