Haberde Bursa

SEVİMLİ SANAT, AHŞAP YAKMA SANATINDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR.

10.12.2023
66

Bursa, tarih ve sanayi kenti olduğu kadarıyla, sanatsal değerler bakımından da çok önemli bir şehir olma özelliğini taşıyor.

Tophane Balibey Handa faaliyet gösteren Sevimli Sanat Evi, “Ahşap yakma sanatı” ile büyük ilgi topluyor.

Atölyenin Sahibi Sevim Pala, ” Filografi sanatı ile başladığımız faaliyetlerimize, son birkaç yıldır yoğun talep üzerine “Ahşap yakma sanatı” ile devam etmekteyiz. Yaklaşık 12 yıldır Balibey Han da hizmet veriyoruz. Benim 5-6 yıla dayalı Bursa Yıldırım Halk Eğitim Kurumunda Usta Öğreticilik hizmet geçmişim var. Bilindiği üzere tarihi geçmişi itibariyle Ahşap Yakma Sanatı, yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Tarih, kültür ve sanayii bakımından, sadece ülkemizde değil, yurt dışında da haklı bir ünü sahip olan Bursa’mızda böyle bir faaliyeti sürdürmemiz, bizi ayrıca gururlandırmaktadır” dedi.

AHŞABIN HERTÜRLÜSÜNÜ İŞLİYORUZ.

Atölyelerinde üretimi gerçekleştirilen ürünleri birçok yerde sergilediklerini belirten firma sahibi Sevim. Pala, ahşaptan mamül A’ dan Z’ ye ahşap yakma tekniğini uyguladıklarını belirti.

Ürünlerine olan ilginin günden güne artış olduğunu belirten Pala, ürünlerinin sanatsal değer taşıdığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>