Haberde Bursa

Parkur dışında kar motorunun ne işi var!

03.03.2024
5

Kar deyince akla gelen sporların başında kayak ve kar motoru geliyor.

liderbursa.com

Kar yağışı normal ve kar yüksekliği belli bir seviyeye ulaşınca başta Arap turistler olmak üzere tatilcilerin tadına doyamadığı bu keyif, bazı sorumsuz kişi ve kurumların aymazlığı ile maalesef insan ve doğal hayatı tehlikeye atar boyutlara ulaşabiliyor. Tıpkı Teleferik Sarıalan bölgesinde olduğu gibi…

KAÇAK PARKURLAR TÜREDİ

Sarıalan’da kar motoru turları Orman içinde kaçak parkurda yapılıyor. Ormana giriş yasağına rağmen kaçak tur düzenleyerek yerli ve yabancı turistlerin canını hiçe sayıp, yaban hayatı, orman yangını gibi kuralları çiğneyerek para kazanmanın derdine düşmüş Sarıalan kar motoru işletmesi için yapılan şikayetler maalesef Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü ile Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerince görmezden geliniyor.

SOSYAL MEDYADA YAYIN

Bu tehlikeli yolculuğun Teleferik Sarıalan’da hizmet veren şirket tarafından kendi sosyal medya üzerinden yayınlaması da ayrı bir sorumsuzluk örneği. Sarıalan’da kar motoru parkuru bulunmasına rağmen, orman içinde yapılan turların ağaçlara da zarar verdiğini ifade eden doğa tutkunları Milli Park ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdı. Öte yandan, geçtiğimiz ay Sarıalan’da bir kuyumcuya ait minibüs, içinde kaçak müşterilerin götürüldüğü sırada, alkollü ve ehliyetsiz sürücüsü nedeniyle yol kenarında yürüyüş yapan bir vatandaşın ölümüne yol açmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>