Haberde Bursa

Özçoban, ‘Hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz’

06.04.2024
24

Mazbatasını alan Muhtar Halil Özçoban, ‘Hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz’
Bursa basının duayeni Gazeteci Halil Özçoban, yaşadığı mahalleye 2024-2029 döneminde yeniden muhtar seçildi. Nilüfer İlçe Seçim Kurulunda düzenlenen mazbata töreninde Nilüfer İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Gürsoy’dan alan Muhtar Halil Özçoban, Bursa Nilüfer ilçesinin yeni mahallesi olan 30 Ağustos Zafer’de, hizmetlerine devam edeceğini söyledi.
Geçtiğimiz dönem 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarlığını merhum muhtar Mehmet Satı’nın yerine 05 Haziran 2022 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde seçilerek görevine başlayan Halil Özçoban, 31 Mart Mahalli İdareler seçimde de 2 bin 414 oy alarak 5 yıllık görevi üstlendi. Diğer muhtar adayları Seda Alyelken bin 143, Canan Aydın bin 032, Orhan Karaca 906, Sevim Satı 815, Reis Durmuş 331 oy aldı.
Nilüfer İlçe Seçim Kurulunda düzenlenen mazbata töreninde Nilüfer İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Gürsoy’dan mazbatasını alan Muhtar Halil Özçoban, Bursa’nın yeni mahallesi olan 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde, iki yıllık görevi sırasında banka ATM’leri, çekmeyen cep telefonları için baz istasyonu, yol ve caddelerin asfaltlandığını, Aile sağlık Merkezi ile Taksi durağı açıldığını, yine Çamlık Bulvarı’nda Aile Sağlık Merkezi, Taksi Durağı inşaatların devam ettiğini, Muhtarlık, Çocuk Parkı, Fıtnessa alanı- aletleri ve Seyir Terası inşaatların başlayacağını söyleyerek, ‘BUSKİ tarafından, Çınarcık Barajından 2060 yılına kadar gelecek olan suyumuz için Çamlık Bulvarı’nda devasa borular döşeniyor. İlçe müftümüz ile yaptığım görüşmemizde iki cami projemizin hazır olduğunu belirtti. Bir camiimiz Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde hayırsever tarafından yaptırılıyor ve yakın zamanda hizmete açılmasını bekliyoruz’ dedi.


ACİLEN OKUL İHTİYACIMIZ VAR
30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban, mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy okulunun nüfus yoğun olmasından dolayı öğrenci kapasitesinin dolduğunu, bu nedenle ilk önce acilen bir İlköğretim Okuluna ihtiyaç olduğunu belirtti. Mahallesi için resmi ve özel kurumlar, sanayiciler, iş insanları ile görüşerek okul ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini ifade eden Özçoban. ‘Mahallemize İlköğretim okulun yanı sıra bir meslek lisesi, Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Taziye evi, düğün salonu, mahalle sakinlerimizin sosyal faaliyetlerde bulunacakları alanlar, Çocuk Parkları, biri Kapalı olmak üzere üç tane pazaryeri yapılacak. Sokak ve Caddelerde eksik olan asfaltlar tamamlanacak. Ulaşım konusunda ise, mahallemize çalışan B/33K, B/33A ve B33 hatların sefer saatleri arttırılacak. Mahalle içi yeni bir hat konularak, sakinlerimizin direk Uludağ Üniversitesi metro istasyonuna gitmeleri sağlayacağız. Nilüfer Belediyesi tarafından Örencik Caddesi’nden Balkan ve Kızılcıklı mahallerine gitmek için yol çalışması yapılacak. Ormanınız da ıslah çalışması yapılarak sakinlerimizin, yürüyüş, spor yaparak bol oksijen depolamalarını sağlayacağız. Dere ıslah çalışmamız bittiğinde etrafı yürüyüş alanları, masalar ve banklar koyarak boş zamanlarını değerlendirme imkanları bulacaklar’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>