Haberde Bursa

Ortada bir başarısızlık varsa il teşkilatı olarak benim başarısızlığımdır

01.07.2023
62

İYİ Parti Bursa teşkilatları bayramlaşma programı Kültürpark Ender Çay Bahçesi’nde gerçekleşti. Eski milletvekilleri Ahmet Erozan programda yer almadı. Milletvekili Hasan Toktaş, Bursa’da yerel seçimlerde aday çıkaracaklarının sinyalini verdi. Selçuk Türkoğlu ise kaybedilen seçim sonucunu Kılıçdaroğlu’nun adaylığının dayatılmasına bağladı.

İYİ Parti Bursa teşkilatları bayramlaştı! Bursa’da aday mı çıkarılacak?
Haber: Ercan Çalışır

Kamera: Yusuf Anavatan

enbursa.com

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı geleneksel bayramlaşma programının Kurban Bayramı’nın ikinci günü olacağını duyurdu. Bayramlaşma için önceki programların düzenlendiği Kültürpark Ender Çay Bahçesi tercih edilirken İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ile Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Hasan Toktaş etkinlikte yerlerini aldı.

Programda ayrıca GİK Üyesi Yahya Bahadır, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, DEVA Partisi İl Başkanı Mümtaz Arslan, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Osman Karahan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İYİ Parti Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Uçar, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, gençlik, kadın ve mahalle teşkilatları ile çok sayıda parti mensubu hazır bulundu.

ESKİ MİLLETVEKİLİ EROZAN KATILMADI

Bayramlaşma programında 27. Dönem Bursa Milletvekili Ahmet Erozan katılmadı. Erozan, yeniden aday gösterilmemiş ve Genel Merkez Kongresi’nde açıklanan GİK listesinde yer almamıştı.

TATLIOĞLU PROTOKOL MASASINA OTURMADI

İYİ Parti 26. Dönem Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu programa geç geldi. Protokolün elini sıkarken protokol masasına oturmayı tercih etmedi.

 

“BURSA’DA BİR BAŞARISIZLIK VARSA BENİMDİR”

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Hasanoğlu, “Geleneksel bayramlaşma programına hoşgeldiniz. 2024 seçimlerinde irademizi ortaya koymak ve partimizi iktidara yerleştirmek için mücadelemize devam edeceğiz. Son seçimde kimsenin gönlü kırılmasın. Kuruluş aşamasında seçime giremeyeceğimizi söyleyenlere karşı kazananlarız biz. Ortada bir başarısızlık varsa il teşkilatı olarak benim başarısızlığımdır. Hepiniz canhıraş mücadele ettiniz. Bursa’da yapılan çalışmaların diğer partilerden daha fazlasını biz yaptık. Millete rağmen siyaset yapılınca bu tablo ortaya çıktı” dedi.

“MİLLETE RAĞMEN SİYASET YAPILAMAYACAĞINI GÖRDÜK”

Millete rağmen siyaset yapılmayacağını anladıklarının altını çizen Hasanoğlu, “24 Haziran’a nazaran Bursa’da Türkiye ortalamasına göre oy oranınız aynı oranda düştü. 1’nci bölgede 4667 oy ile ikinci milletvekilini çıkaramadık. Bu sonuçlar millete rağmen siyaset yapmanın sonucudur. Genel Başkanımız, İYİ Parti’yi CEO gibi yönettiğini, bundan sonra lider olarak yöneteceğini ifade etti. Gelecek dönem maksimum sayıda belediye kazanmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BURSA’DA BELEDİYELERİ İYİ PARTİ KAZANSIN DİYE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin aday çıkaracağını düşündüren bir konuşma yapan Hasanoğlu, “Bursa’nın belediyelerinin İYİ Parti tarafından kazanılması ve tüm sorunlarının çözülmesi için çalışacağız. 2024’te bu teşkilat tarih yazacak” ifadelerini kullandı.

“BU MAKAM SİZİN”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, “Seçimleri bitirdik. Arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Bu bizi yıldıracak mı? Hayır. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bizim memlekette dair ülkelerimiz var. İl başkanımıza ve zahmet çeken ilçe başkanları ve yönetim kurulu ile gönül dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz makamı sizin alın terinize borçluyuz. Bu makam sizindir. Sizin emrinizdedir. Gecenin her anında başınıza birşey gelirse bizi arayın. Biz sizin emeklerimizin üstünde oturuyoruz ve bunun farkındayız. Bursa’nın sahipsiz olmadığını hem yerelde hem gelende göstereceğiz” dedi.

MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİNE, “BU SEFER ÇIRAK ÇIKMAYACAĞIZ”

Görevlerini devredenler teşekkür edip, yeni seçilenleri tebrik eden Toktaş, “Partimiz büyük kurultayını yaptı. Birkaç kendini bilmez, bulanık suda balık avlamak istiyor. Bu parti mensuplarını hocalık yaparak, felsefe yaparak küçük düşürmeye çalışıyorlar. Onların küçük beyinleriyle biz oyuncak gibi oynarız. Biz mücadele insanıyız. Yeni başlıyoruz. Hukuk bilmez, ceberrut cumhurbaşkanına karşı dik duran genel başkanımızdan utanmaları lazım. 9 ay sonra yapacağımız seçimlerde İYİ Parti’nin ne olduğunu göstereceğiz. Bu sefer, fedakarlığı onlardan bekliyoruz. İYİ Parti yerel seçimlerden çırak çıkmayacak” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA YÜKLENDİ”

Toktaş, “Bursa’da beceriksiz bir belediye yöneticiliği vardır. Bursa’ya ve Bursalıya dair bir proje koyamıyorlar. Bursa utanç duyulacak şehir haline geldi. Suyun içindeki kent susuzluk çekiyor. Bunların eliyle ranta kurban edilmiştir. Bursa yerel seçimlerde İYİ Parti’nin ortaya koyacağı iradeyle yeni bir yönetime kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU ÜZERİNDEN TÜRKİYE TABLOSUNU AÇIKLADI 

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “2 sene önce Ramazan ayında dolar 7.61 lira idi. Bu bayramda ise 26 lirayı geçti. Memleketimizde kurban kesen hane geçen sene yüzde 27 idi. Türkiye tablosu budur. Bizim siyaset yapma gerekçelerimiz misliye devam ediyor. Yılgınlık yok, direniş var diyerek mücadeleye devam edeceğiz. Biz etmesek kimse etmeyecek” şekilde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA İSİM VERMEDEN YÜKLENDİ 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’na yüklenen Türkoğlu, “Bir seçim yaşadık, sonucu malum. İYİ Parti’nin genel başkanından üyesine kadar tüm teşkilatları, diğer siyasi partilerin toplamına denk çalışma yaptı. Takdir edersiniz ki, biz kader yazıcısı değiliz. Ankara’da devrilen kazanı, Anadolu’da çay kaşığı ile toplamak zor oluyor. Milletin tercihine göre aday çıkaralım dedik ama karşılık bulmadı. Millete rağmen siyaset yapmayalım dedik duyulmadı. Sonuç bu oldu. Çok iyi bir insan olabilirsiniz bu başka birşey. Milletin tercihleri ve kazanacak olmak başka birşey” diye belirtti.

“KILIÇDAROĞLU’NUN 28 MAYIS’TAKİ TUTUMU TÜM İTTİFAKİN TUTUMUDUR”

İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili ve TBMM eski Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “14 Mayıs’ta Millet İttifakı olarak parlemonta seçimlerini kaybettik. 28 Mayıs’ta ise Cumhurbaşkanı seçimini kaybettik. Kazansaydık eğer, burada çok büyük bir kalabalık olacaktı. Çok sayıda milletvekili çıkaracaktık. Erteledik. Kendi başkanlarımızın olduğu bayramlara kavuşmak dileğiyle. Hava olumsuz olabilir. Bu zeminler bizim gibi partilere daha iyi zemin veren havalardır. Bir ittifak içerisine girildi. Muhalif siyasetin görevi umudu inşa etmektir. Kılıçdaroğlu’nun tutumu sadece CHP’nin tutumu olarak kabul edilemez. Bu siyasi sorumluluğu üstlenmek gerekir. Muhalefetin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Biz bu umudu yeşertecek en iyi adayız. Bu yolda milletvekillerimize ve GİK üyelerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASET İLE İLGİLİ ALDIĞI KARARI PAYLAŞTI 

Aday olmama sürecini ve siyasete devam edip etmeyeceği konusuna açıklık getiren Tatlıoğlu, “Ben milletvekilliği ve yurütmede genel başkanımızın kararıdır. Başkanlık divanında ise karar, benim kararımdır. Siyasetin dışında, üniversitede insanımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>