Haberde Bursa

Nilüfer Saadet’te bayrak değişimi

03.10.2023
193

Saadet Partisi Nilüfer ilçe teşkilatı hafta sonu Plaza 16’da yapılan kongresini gerçekleştirdi.

İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede faaliyet ve hesap raporları oylandı. Divan teşekkülünün ardından siyasi konuşmalara yer verildi.

İl başkanı Ali Osman Karahan’ın selamlama konuşmasında, yeni seçilecek ilçe başkanına ve yönetimine başarılar diledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen kongre yoğun katılımla gerçekleşti.

Fatih Aydın, kongrede yaptığı konuşmada “Bizim mücadelemiz hakkın hâkim olması, adaletin tesis edilmesi için. Biz bunun için çalışıyoruz” dedi.

“İSTİYORUZ Kİ, HERKES İNSANCA YAŞASIN, KİMSE SÖMÜRÜLMESİN”

“Devlet adil olmadan toplumlar refah toplumu olamazlar. Biz Saadet Partisi olarak 85 milyon insanımızın huzurunu, barışını, güvenini, saadetini ancak ve ancak devletin adil olmasıyla mümkün olduğuna inanıyoruz. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. İstiyoruz ki adalet olsun, herkes insanca yaşasın, kimse sömürülmesin, kimsenin hakkı gasp edilmesin, kimseye zulmedilmesin. Bütün mücadelemiz bunun için. Bütün gayretimiz bunun için. Yoksa efendim Recep Tayyip Erdoğan gitsin şunlar gelsin, AK Parti, MHP gitsin bunlar gelsin. Bizim böyle bir mücadelemiz yok. Bizim mücadelemiz şahıslarla ve partilerle değil. Bizim mücadelemiz hakkın hâkim olması, adaletin tesis edilmesi için. Biz bunun için çalışıyoruz.

“BU DÜZENİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Bildiğimiz gördüğümüz bir gerçek var ki ve 50 yıldır tespit ettiğimiz bir gerçektir bu; Türkiye’de öyle bir sistem öyle bir düzen kurulmuş ki bu düzenin, sistemin başına kim gelirse gelsin maalesef insanlarımız, insan onurundan uzaklaştırılacak şekilde sömürülmüştür, haksızlığa uğratılmıştır. Adam öyle bir düzen kurmuş senin hakkını çalıyor, emeğini çalıyor, senin huzurunu, mutluluğunu çalıyor. Aileleri kaosa sürüklüyor. Öyle bir sistem kurgulanmış. İşte bu sistem değişmediği müddetçe de bizim devletimizin adil olması, toplumun refah toplumu olması, ailelerin huzurlu aile olması, kişilerin de mutlu olması mümkün olmaz. Bu sistemin, bu düzenin değişmesi lazım.

“BİZİM MESELEMİZ ADİL BİR DÜZENİN KURULMA MÜCADELESİDİR”

Biz diyoruz ki Saadet Partisi olarak; düzen, sistem, tezgâh bozuk olduktan sonra düzenin başındaki adam laik olsa ne olur, milliyetçi olsa ne olur, dindar olsa ne olur. Senin hakkın çalındıktan sonra, sen çarşıya, markete, pazara gittiğin zaman torbalarını dolduramadıktan sonra, elektrik faturalarını ödeyemedikten sonra, doğal gaz yakıtlarını ödeyemedikten sonra, toprağa ektiğini biçemedikten sonra, hayvanına yedirdiklerini kazanamadıktan sonra, ahlakını, maneviyatını kaybettikten sonra seni yöneten kişiler güzel Kur’an-ı Kerim okusa ne olur, okumasa ne olur. Senin yaşamış olduğun bu topraklarda en fazla kar edenler toplumun kendisi değil de en fazla kar edenler bankalar olduktan sonra, emeklin, memurun, işçin, esnafın, çiftçin bankalara çalıştıktan sonra Türkiye’nin dört bir tarafı imam hatiplerle, kuran kurslarıyla dolu olsa ne olur olmasa ne olur. Onun için bizim meselemiz bu düzenin, bu sistemin değiştirilip yerine adil bir düzenin kurulma mücadelesidir. Tezgâh bozuk olduktan sonra tezgâhın başındaki adam sarıklı olsa ne olur apoletli olsa ne olur. Sonuç aynı olacak. Milletimiz, açılığa, fakirliğe, yoksulluğa mahkûm bırakılacak. Gençlerimiz işsizleştirilecek ve toplumların ahlaki, manevi değerleri yozlaştırılacak. Bunun tersine dönmesi için biz hep çalışıp, mücadele ettik” dedi.

Siyasi konuşmaların ardından seçime gidildi. Oylama sonunda 100 delegenin 80’in oyunu alarak yeni ilçe başkanı Ramazan Can seçildi.

5.JPG1-Ali Osman Karahan.jpg2-Ramazan Can.JPG3-Fatih Aydın.JPG4.JPG

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>