Haberde Bursa

Netafim SDI – Go Toprak Altı Damla Sulamada Devrimsel Yenilik

29.11.2023
100

İklim değişikliğine bağlı kuraklıkta, tarla bitkilerini doğru ve tasarruflu yöntemlerle sulama/gübreleme yapmanın önemi her geçen gün daha da artıyor. Üreticiler de son yıllarda ortaya çıkan zorlu iklim koşullarında, mahsul verimliliği ve kârlılığını artırmak için piyasadaki seçenekleri daha yakından takip ediyor.

Damla sulama borularını serme ve toplama işlemlerinin getirdiği işçilik maliyetleri, üretim masrafları arasında öne çıkıyor. İşçi bulmakta zorluk çeken üreticiler, damla sulama borularını toprak altına indirerek işçilik maliyetlerinde büyük tasarruf sağlıyor. Toprak altı damla sulama, dış etkenlerin sulama sistemi üzerinde yarattığı yıpranmanın da önüne geçerek önemli bir avantaj yakalıyor.

Netafim SDI-Go: Toprak Altında Çok Yönlü Tasarruf  

Toprak altı damla sulama sistemlerinde daha ekonomik çözümler sunmak için AR-GE çalışmalarını hızlandıran NETAFIM, devrimsel bir yeniliğe imza attı.

Netafim SDI-Go damla sulama sistemlerinde, boruya entegre edilmiş ileri teknoloji damlatıcılarda kapakçıklar bulunuyor. Toprak altına da yerleştirilebilen bu borularda yer alan kapakçıklar, bitki köklerinin ve toprak partiküllerinin damlatıcıları tıkamasını önlüyor. Tıkanmayan damlatıcıların eş zamanlı yaptığı gübrelemeyle mahsul verimliliği daha da artıyor.

Netafim SDI-Go, daha önce piyasada yer alan diğer toprak altı damla sulama borularına göre çok ciddi anlamda ekonomik bir çözüm getiriyor. SDI-Go, düz topografyalı tarlalarda başta mısır, yonca, pamuk, buğday, soya fasulyesi ve ayçiçeği olmak üzere, her türlü mahsulde önemli oranda yatırım ve su tasarrufu sağlıyor.

Netafim Türkiye

NETAFIM, global ölçekte yıllık 8,8 milyar dolarlık cirosuyla faaliyet gösteren Orbia grubunun önde gelen bir üyesidir. 1965 yılında, tarımsal alanda daha sürdürülebilir bir gelecek için kurulan NETAFIM, akıllı sulama ve damla sulama çözümlerinde dünyanın lider firması konumundadır. NETAFIM, dünya çapında 33 iştiraki,18 üretim tesisi ve 5.000’i aşan çalışanıyla, 110 dan fazla ülkede gerek küçük gerekse büyük ölçekli üretici ve işletmelere yenilikçi çözümler sunmaktadır.

1997 yılında Türkiye’de faaliyete geçen NETAFIM, 2010 yılında Adana’da 60 dekarlık açık alanda kurulan fabrikasıyla damla sulama boruları üretiminde kalite ve çeşitlilik sağlamak hedefiyle, bölgedeki faaliyetlerini geliştirerek sürdürmüştür. 345 kişilik ekibiyle Türkiye ve Orta Asya operasyonunu sürdüren NETAFIM, ülke genelinde sahip olduğu 165 bayi ve 250’den fazla alt bayisiyle sektöründeki en büyük satış ve destek ağına sahiptir. İmalat, satış ve pazarlama alanındaki güçlü kadrosuyla, sadece Türkiye’de değil, başta Özbekistan olmak üzere, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve diğer Orta Asya coğrafyalarında ürün satış ve agronomik hizmetleri sunmaktadır. NETAFİM Türkiye üzerinden, Kafkas ve Orta Asya coğraflarının yanı sıra, Avrupa ülkelerine de ihracat yapılmaktadır.

NETAFIM Türkiye’nin geniş ürün ve servis portföyü içerisinde, toprak üstü/toprak altı damla sulama borularının yanı sıra sera çözümleri, otomatik/yarı otomatik filtreler, sprinkler, hassas dozajlama ve bitki besleme otomasyon ürünleri, yapay zekaya sahip sulama, izleme/kontrol sistemleri ve diğer tarımsal sulama aksesuarları yer almaktadır.

Tarımsal sulama sistemleri pazarının lideri NETAFIM’in yenilikçi ve öncü çözümleri,  dünya çiftçilerinin daha az kaynak ile daha çok verim elde etmelerine yardımcı olmaktadır.

www.netafim.com.tr

https://www.facebook.com/netafim.turkey

https://www.linkedin.com/company/netafimturkey/

https://www.instagram.com/netafimturkiye

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>