Haberde Bursa

MÜRSELKÖY’DE 5 YILDA 25 YILLIK BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

21.02.2024
11

Mudanya İlçemize bağlı olmasına rağmen Bursa’mıza da yakın olan bu anlamda son yıllarda insanlarımız  tarafından yoğun bir ilgi duyulan Mürselköy mahallemize  ilk dönemi olmasına rağmen 20 yıllık hizmeti getiren bu anlamda Bursa’mızın en başarılı Muhtarları arasında da kendisine yer bulmuş olan Mehmet İlhan muhtarımız  ile 5 yıllık süre zarfında yapılanlar başta olmak üzere  daha birçok konuyu ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Mehmet Muhtarım ,öncelikle bizleri ekibimizi uzun yıllar sonra tekrardan muhtarlığınızda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Tabi bayağı bir zaman oldu ama gördüğümüz kadarıyla bu geçen süre zarfından dolayı biz Mürselköy’ü  tanıyamadık.Dokunuşlarınızla, çalışmalarınızla , getirdiğiniz hizmetlerle gerçekten siz daha anlatmaya başlamadan gözümüze çarptı bu durum.Kısaca bir sizi tanıyalım Mehmet Muhtarım sonrasında bu süre zarfında yaptıklarınızla da ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

KÖPRÜMÜZÜ -YOLLARIMIZI YAPTIRDIK..!!

—- Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Mehmet İlhan 1971 Mürselköy doğumluyum doğma büyüme buralıyım.Çiftçi bir aileden geliyorum. 2019’da muhtarlığa adaylığımı koydum İlk dönemimiz bitti şimdi 31 Mart’ta İnşallah yeniden adayız.Bu süre zarfında tabi birçok hizmeti getirdik mahallemize.Bizim ölümlü kazaların olduğu   bir köprümüz vardı o köprüyü hizmeti açtık, köprü yapıldı sıcak asfaltı güzel bir şekilde yapıldı. Onun dahilinde 8-10 kilometre uzunluğunda yolları gerçekleştirdik.

KANALİZASYONLA İLGİLİ SIKINTILAR GİDERİLDİ.!!

Kanalizasyonlarla İlgili sorunlar vardı aşağıdan TED Koleji tarafından gelen Dalgıç 4, Dalgıç 5 o  bölgeyi alıp diğer siteleri de o bölgeyi bağlamış olduk, oradaki o sıkıntıyı giderdik. Pek fazla sorun kalmadı zaten ilk geldiğimizde camimizden başladık köy meydanını genişletmekle ilgili çalışmaları başladık onları bitirdik.

İLK OLARAK CAMİİMİZLE BAŞLADIK-KÖY  MEYDANINI GENİŞLETTİK..!!

Burada tabii gençlerimiz top sahası istiyor bu anlamda belediyemizin tabii buna el atması lazım onların desteğiyle bu iş olur. Ayrıca tabii kapalı spor salonu ile ilgili de bir salon bekliyoruz bu anlamda belediyelerimizle iletişime geçtik yine birkaç iş adamımızla daha görüşmeler gerçekleştirdik ve onların sponsorluğunda onların desteğiyle bu hizmetleri getireceğiz bu şekilde devam ediyoruz.

**** Peki Mehmet Muhtarım bu anlamda tabii güzel  diyaloglar neticesinde Mürselköy’e güzel hizmetler getirmişsiniz. Peki başkanlarla aranız nasıl Mudanya Belediye başkanıyla, Bursa Büyükşehir Belediye başkanıyla Tabii kısa zamanda bu kadar yoğun bir şekilde hizmet getirdiğinizden de anladığımız kadarıyla Başkanlarımızla da aranız diyaloğunuz gayet iyi değil mi?

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA ARAMIZ ÇOK İYİ ,SAĞ OLSUNLAR..!!

— Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızla olsun, Mudanya Belediyesi ile olsun ilişkilerimiz çok güzel, anında belediyelerimize ulaşıyoruz oradan anında geri dönüşler oluyoruz, kimi ararsak işimizi çözüyorlar ,sağ olsunlar. Tabii bu tecrübeye vakıf olan bir durum tabii biz de ilk deneyimimiz olmasına rağmen belediyelerle iletişimimizi gayet güzel tuttuk tutuyoruz. 2. dönemdede görev almamız durumunda bu çalışmalarımızı arttırarak daha iyi olacak. Bunun da buradan sözünü vermek istiyorum. Sağ olsunlar bizim Mürselköy’de yaşayan insanlarımız bizi 2019 yılında desteklediler inşallah aynı desteği ben onlardan 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde de bekliyorum .Mürselköylüyüz, doğma büyüme buralıyız elimizden gelen hizmetin  mahallemize gelsin diye gece gündüz çalıştık çalışıyoruz.

*** MürselKöy Mahallesi Gerçekten çok güzel yemyeşil doğası bol oksijeni ile yine bizi bu sefer de karşıladı.Peki değerli Muhtarım Mürselköy’de geçim kaynakları neler halkımız insanlarımız geçimlerini nerelerden sağlamaktalar?

—Biz de geçim kaynakları olarak %80 zeytin, %20 siyah incir,Yine üzüm bağı olan birkaç kişi var.Üç beş hane de yine hayvancılıkla geçimini sağlamaktalar.

****İnşallah 2. dönemi de kazanmanız durumunda ne gibi hizmetlerin gelmesiyle ilgili uğraşlar çabaları ortaya koyacaksanız Mehmet muhtarım?

FUTBOL SAHASI VE KÜTÜPHANE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..!!

—-Futbol sahası bizim için çok önemli. Bunun yanı sıra mahallemizdeki kadınlarımızla ilgili gençlerimizle ilgili aktiviteler yapabilmeleri ile ilgili Bir alan olması lazım.Bu anlamda onlara önem vermemiz lazım, bizim burada okullarımız var köyün içerisinde Anadolu Teknik Lisesi var 400 tane öğrenci var orada Sabahları her yer burada Sokaklar dolu öğrencilerle biz diyoruz ki; Burada en azından bir  kütüphane tarzında bir yer olursa kütüphane de hem kitap okur öğrencilerimiz hem de derslerini yaparlar.Soğukta dışarıda kalmamış olurlar.Bizim kendi gençlerimizde o şekilde gençlerimizi toplayabiliriz kütüphanemizde. Bayanlarımızla yine iğne oyası diyorlar 2 seneden beri o şekilde çalışmalar yapıyoruz halk eğitimden destek alarak devam ediyoruz. Daha da değişik şeyler olursa çok daha güzel olur.

****Muhtarım görmüş olduğumuz kadarıyla nüfus yapısı anlamında ve eğitim kurumlarıyla da iç içe olan Mürselköy’e birçok mahallede gördüğümüz o mahalle Konakları çok yakışır gibi geliyor?

—- Bence de çok yakışır mesela şu anda muhtarlık  binasında da olabilir mesela böyle bir Mahalle Konağı Muhtarlığı Meydanı alabiliriz burasını altlı üstlü donanımlı bir tadilat neticesinde güzel işlev sağlayan bir donatı alanı kazanabilir mahallemiz. Bu anlamda da çalışmalar yapacağız bunun hayata geçmesiyle de ilgili girişimlerde bulunacağız,sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz,konuyu gündemde tutmakla alakalı. İnşallah 31 Mart’tan sonra güzel çalışmalarımız olacak.

****Mehmet Muhtarım gördüğümüz kadarıyla bu  5 yıllık  görev sürecinde  siz Mürselköye  gerçekten 20 yıllık neredeyse 25 yıllık bir hizmet getirmişsiniz ve bazı hizmetlerle de ilgili artık son adımları yapmak üzeresiniz.Peki nüfus değişikliği ne şekilde oldu nüfus hızlı bir şekilde artıyor değil mi Mürsel köyde?

NÜFUS SÜREKLİ  ARTIYOR..!!

—Nüfus çok artıyor gerçekten de 2019 yerel seçiminde 1.200 civarında seçmen varken şu anda 1700 küsür seçmen var, gerçekten çok fazla bir artış oldu toplam nüfus da yine 2.800 civarında bir nüfusumuz bulunmakta.Şu anda yapılan inşaatlara sitelere bakarsanız gelecek seçimlerde  nüfusumuz 5 binide  geçecek gibi gözüküyor .Bademli’den sonra bizim bu tarafa doğru geliyor ,buraları rağbet görüyor.Çünkü oralarda da pek yer kalmadı ,bizim burada mahallemizde imara açılacak yerler de bulunmakta imara açıldıktan sonra buraları iyice rağbet görecek.

****Mehmet muhtarım yağmurlu yağışlı bir günde gelmemize rağmen Mürselköy’e gerçekten hava temiz, oksijen yoğun bu da sanırım bu bölgeye olan etrafta yemyeşil ayrıca talebi arttırıyor değil mi?

EĞİTİM KURUMLARI DA MÜRSELKÖY’E RAĞBET GÖSTERDİ..!!

—Bizim havamız gerçekten temiz havadan Tabii denize de çok yakın bir bölge burası Deniz havası alıyor. Burada tabii TED Koleji,Kültür Okulları,Yine bizim okulumuz var köyümüzün içerisinde Anadolu Teknik Lisesi köyümüzün içerisinde Emine Örnek de yine tam sınırımızda bulunuyor.3 okul sınırlarımız içerisinde bir okulda hemen sınırımızda bulunmakta. Bu anlamda mahallemiz eğitim kalitesi anlamında da güzel bir noktada. Burada tabii biraz trafik sıkıntısı yaşanıyor sabahları Okul girişlerinde ,okul çıkışlarında sıkışıklık oluyor, bizim buradan mesela 5 dakika 10 dakika arayla Büyükşehir’in otobüsleri minibüsleri Organize Sanayi bölgesine kalkıyor biri geliyor biri gidiyor bir sıkıntı yok. Gerçekten de tabii ilk zamanlarda bir ulaşımla ilgili sıkıntılar vardı o zamandan beri ortaya koyduğumuz çalışmalar neticesinde bu ulaşım sorunu da çözülmüş oldu. Eskiden günde 3-4 kere gelirken bu okulların vesaire ulaşımla ilgili ek araçların  devreye konulmasıyla bu minibüs ve otobüsler beşer onar dakikada bir gidip geliyorlar bir eksiklik olarak buradan bağlı olduğumuz Mudanya’ya bir aracımız yok bununla ilgili de görüşmelerimiz yaptık en kısa zamanda inşallah Mudanya’ya da Ulaşımın sağlanması açısından devreye sokmaya çalışacağız,bu hatta   sabah akşam bir araç gitse gelse yeter zaten.

***Seçimlere de Mehmet muhtarın aşağı yukarı 5 hafta kadar bir zaman kaldı son olarak buradan  Mürselköy mahallemizde yaşayan insanlarımıza vatandaşlarımıza neler söylersiniz .Çünkü sonuçta onlar size 2019’da destek verdiler güvendiler oylarıyla  sizi burada Muhtar yaptılar onlara neler söylersiniz.

MÜRSELKÖY’DE YAŞAYAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER..!!

—-Yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır zaten bizim programımızda o şekilde, broşürlerimizi de  o şekilde bastırdık.Köyümüzde vatandaşlarımız köy halkımızla en iyi hizmetin gelmesi ile ilgili çalışmalar ortaya koyuyoruz, kimseyi ayırt etmiyoruz hem sitelerimize hem köyümüze en iyi hizmetin gelmesi ile ilgili çalışıyoruz. Onların ben daima desteklerini bekliyorum. Onlara bir telefon kadar yakınız.Bu sene mahallemizde kar yağmadı, ama geçen sene daha önceki senelerde kar yağdığı zaman belediye ana arterlere yetişebiliyor açabiliyorlar ama ben kendi traktörümün arkasına sıygıyı takarak sitelerin sokaklarını komple kendim açıyorum böyle bir hizmet de veriyoruz insanlarımıza orada yaşayan insanlara.

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HEP İNSANIMIZA HİZMET İÇİN ÇALIŞTIK,ÇALIŞACAĞIZ..!!

Pandemi sürecinde mesela köy içesini belediye dezenfekte etti ama sitelere giremediği için biz kendimiz tüm sitelerin dezenfekte ilacını kendimiz attık kimseden hiçbir şey talep etmeden muhtarlık olarak biz attık.Böyle şeyler yaptık yapıyoruz bundan sonra da yapacağız.

Bu çalışmaları Instagram sayfamızdan da paylaşıyoruz herkes oradan girip bakabilirler. Alo dediklerinde anında koşuyoruz yardımcı oluyoruz hep yanlarında olmaya çalışıyoruz onların desteklerini 31 Mart’ta bekliyoruz, ayrıca güzel yemyeşil doğasıyla çok güzel bir mahalle olan Mürselköy’e herkesi bekliyoruz.

Son olarak ben başta Mürselköy’de yaşayan insanlarımız olmak üzere herkese Mudanya’da yaşayan Bursa’da yaşayan ülke genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına  Mürselköy’den sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

TEŞEKKÜRLER MEHMET İLHAN MUHTARIM..!!

5 yıllık süreçte insan üstü çabayla Mürselköy’e bir çok hizmetin gelmesini sağlayan bu anlamda Bursa’mızın kesinlikle en başarılı muhtarları arasında yer alan Azimli Muhtar Mehmet İlhan’a bizlerde bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilediğimiz gibi 31 Mart seçimlerinde başarılar diliyor,her zaman yanında olduğumzuda ayrıca belirtmek istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>