Haberde Bursa

Mücevher Sektörünün 2024 Trendleri Belli Oldu

09.10.2023
643

2024 İlkbahar-Yaz mücevher trendleri İstanbul’da belli oldu. Dünyanın en büyük 5 fuarından biri olan ‘Istanbul Jewelry Show’ kapsamında WGSN Türkiye Satış Müdürü Seden Ünlü ‘nün konuşmacı olduğu seminerde trendler sektör temsilcileri ve ziyaretçiler ile paylaşıldı. Z kuşağının sürdürülebilir kaynaklarla üretilmiş taşlara önem verdiğini belirten Ünlü, “ 2024 yılında mücevherde minimalist ve lüksün yanında nostaljik ve eğlenceli bir tema olan “ Koru ve Bağlantı Kur Teması” ön planda olacağının altını çizdi.

Dünya mücevher sektörü 54’ün kez düzenlenen Istanbul Jewelry Show kapsamında İstanbul’da bir araya geldi. Birbirinden değerli mücevherlere ev sahipliği yapan fuar, eş zamanlı düzenlenen etkinlikleri ile de sektöre yön veriyor. Bu doğrultuda ”Art For Jewellery – Inspiration Hub” etkinliği kapsamında “2024 Trendleri” konusunda bir seminer düzenlendi.

Mücevher Sektöründe Arttırılmış Gerçeklik Kendini Hissettiriyor

WGSN Türkiye Satış Müdürü Seden Ünlü’nün konuşmacı olduğu seminerde yeni sezona hazırlıklı girmek isteyen yerli ve yabancı katılımcılar tüketici davranış tercihlerine dair kritik iç görülere sahip oldu. Ünlü, “Sürdürülebilirlik tüm dünyanın gündeminde yer alıyor. Son dönemde adını birçok sektörde sıkça duyduğumuz Z kuşağı, mücevheri yatırım olarak görüyor. Aynı zamanda bu kuşak sürdürülebilir kaynaklarla üretilmiş taşlara da önem veriyor.

AR ( arttırılmış gerçeklik) mücevher sektöründe de kendini gösteriyor. Alyans, saat ve değerli mücevherleri birçok insan internet üzerinden araştırıp satın alıyor. Bu nedenle mücevher markaları da AR sistemleri kullanarak sanal ortamda mücevherlerin gerçek görüntüsünü göstermeye çalışıyor.” dedi.

Küpe Altın Çağını Yaşıyor

Less is more yerine more is more denilen ve herkesin daha çok parlamak istediği bir sezonun geleceğini belirten Ünlü, sözlerine şöyle devam etti: “ 2024 yılında minimalist ve lüksün yanında nostaljik ve eğlenceli bir tema olan “ Koru ve Bağlantı Kur Teması” ön planda olacak. Ayrıca önümüzdeki sezonun öne çıkan temaları arasında doğayı dijitalize eden “Sensescapes” ve kişileştirme hedefi olan “Yaratıcı Güven” yer alıyor.

Küpe altın çağını yaşıyor, kulak süsleme trendi önümüzdeki sezon daha çok görülecek. Bilek görünümü için ise çoklu kullanım ön planda. Kişiselleştirme dediğimizde en önde gelen takı ise charmlar. 90l’arın minimalizmi ve 2000lerin pop/punkı bu sezon da hissedilecek. Erkeklerde ise zincir modası, küpe setleri, cufflar, piercingler, motifli/charmlı kolyeler öne çıkacak.

Informa Markets Hakkında

Informa Markets, endüstrilerin ve uzmanlaşmış pazarların ticaret faaliyetlerinde bulunmaları, yenilik yapmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla iş platformları oluşturmaktadır. Tüm dünyadaki piyasa katılımcılarına, birebir katılımlı fuarlar, hedeflenmiş dijital hizmetler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri ile iş faaliyetlerinde bulunmaları ve tecrübe edinmeleri anlamında fırsatlar sunmaktayız. Aralarında İlaç, Yiyecek, Medikal Teknoloji ve Altyapı sektörlerinin de bulunduğu bir düzineden fazla global endüstriden alıcı ve satıcıları bir araya getiriyoruz. Dünyanın önde gelen piyasa-oluşturucu firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış pazarı hayata geçiriyor, yeni fırsatlar sunuyor ve bu pazarların senenin 365 günü gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Daha fazla bilgi için: www.informamarkets.com

WGSN Hakkında

Dünyanın lider online araştırma ve analiz servisi olan WGSN; moda endüstrisine hizmet vermektedir. 1998 yılında kuralan ve merkezi Londra’da bulunan WGSN; ayrıca New York, Tokyo, Paris, Barselona gibi birçok moda merkezinde kurulu ofisleri ve global danışmanları ile 87 ülkede 74.000 kullanıcıya ulaşmaktadır. WGSN’nin üyeleri arasında dünyanın birçok tanınmış markası yer almaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>