Haberde Bursa

MHP KAMU TAŞERON İŞÇİLERİNİ HATIRLADI, BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİSİNİ UNUTTU

23.12.2023
37

Yaklaşık 650 bin şirket işçisi ; belediyelerin kurduğu şirketlere geçirilmişti. Belediye şirket işçileri; siyasi partilerden kendileriyle ilgili bir kanun teklifi beklerken yine hayal kırıklığına uğradı. Belediye Şirket İşçileri; taşeronlarla karıştırılmaktan rahatsızlık duyduklarını,taşeron değil belediyeye bağlı şirketlerde çalıştıklarını ve kamu taşeron işçilerine verilecek haklardan faydalanamayacaklarını ısrarla dile getirirken dün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı’nın taşerona kadro isterken belediye şirket işçilerini unutması hayal kırıklığı yarattı.

Bütçe görüşmeleri devam ederken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı: “Kadro alamayan sözleşmeli,vekil,fahri ve ücretli statüsünde çalışanlar ile başta sağlık bakanlığı ve karayolları genel müdürlüğünde olmak üzere asli işlerde çalışan taşeron işçiler kadroya alınmayı beklemektedir.
Asli devlet hizmetlerinde çalışanlar kadrolu hale getirilmelidir. Kamuda ehliyeti ve liyakati esas alacak,statü ve istihdam karmaşasını giderece,ücret adaletini sağlayacak; topluma kaliteli hizmet sunan,değişen koşullara uyum yeteneği yüksek ve daha verimli bir kamu personel sistemi oluşturulmasını gerekli görüyoruz.” diyerek kamu taşeron işçilerini sevindirirken, belediye şirket işçileri kendilerinden bahsedilmemesini hayal kırıklığı ile karşıladılar.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ NE İSTİYOR ?

2017 yılında çıkarılan 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile taşerondan belediyelerin bünyesinde kurulan belediye şirketlerine geçirilen işçiler kadro bekliyor.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ İKİNCİ PLANA ATILDIKLARINI DÜŞÜNÜYOR

Yaşadıkları mağduriyeti maaşlı kölelik olarak adlandıran belediye şirket işçileri; çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını ve norm kadroya alınmayı bekliyor.

Belediye şirket işçilerinin ifadesine göre SMS bildirimi ile işten çıkartılabiliyorlar. İş yerinde mobinge maruz kalıyorlar.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Zorlaşan ekonomik şartlardan dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri,aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor.

Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor.

Belediye şirketlerinde çalıştırılan işciler, sürekli işçi kadrolarında çalışmayı ve önlisans,lisans,yüksek lisans,doktora mezunu olup çalıştırılanların ise 657 sayılı devlet memurları kadrosunda istihdam edilmesini talep ediyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>