Haberde Bursa

Macar piyanist Gabor Farkas Gümüşlük’ün konuğu

03.08.2023
186

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Taşta’ konserleri serisinde bu defa Macar piyanist Gabor Farkas’ı konuk edecek…

Genç yaşına karşın sadece Macaristan’da değil dünya çapında bir virtüöz olarak tanınan piyanist Gabor Farkas, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi desteğiyle, 5 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda Bodrumlu klasik müzikseverlerle buluşacak.

Kendi neslinin en iyi piyanistlerinden biri olarak gösterilen Gábor Farkas, son derece kişisel icra tarzıyla, dünya çapında üne sahip piyanist ve orkestra şefi Tamás Vásáry tarafından “piyano şairi” diye adlandırılmış. Geniş repertuvarıyla tanınan sanatçı, özellikle romantik döneme vurgu yapar. Nadir bir yetenek olarak enstrümanına olan hakimiyeti ve üst düzey piyano virtüözlerinin arasında kendine özgü uslubu ve ifade şekliyle Farkas, benzersiz bir müzik insanı olduğunu kanıtlamış.

Macar piyanist Farkas harika bir program sunacak

Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi desteğiyle festivale konuk olan Farkas, Gümüşlük’te festival sahnesinde Schubert, Schumann ve Liszt gibi erken romantik dönem bestecilerin eserlerini seslendirecek. Sanatçı, ilk olarak Franz Schubert’in dört bölümden meydana gelmiş, “Four Impromptus, D.935, Op.142” adlı eserini seslendirecek. Bu eser, “F-minor No.1”; “A-flat major No.2”; “B-flat major No.3” ve “F-minor No.4” adlı bölümlerden oluşuyor. Bu eserin ardından konsere ara verilecek. İkinci yarıda ise sahneye bu defa Robert Schumann’ın, “Faschingsschwank aus Wien Op. 26” adlı eseriyle çıkacak olan Macar piyanist, daha sonra üç yapıt daha seslendirecek. Bunlar programda sırasıyla şu şekilde yer alacak; Schubert-Liszt: “Soirées de Vienne – Valse Caprice No. 6”; Schubert-Liszt: “Soirées de Vienne – Valse Caprice No. 7” ve Strauss-Grünfeld: “Soirées de Vienne – Concert Paraphrase”.

Gabor Farkas’ın başarılarla dolu kariyeri

Gábor Farkas, Budapeşte Liszt Ferenc Müzik Akademisi’nden mezun oldu ve 2014 yılında Zoltán Kocsis’in danışmanlığında DLA çalışmalarını tamamladı. Aynı zamanda Uluslararası Piyano Akademisi Lake Como’da Prof. William Grant Naboré’nin öğrencisi oldu. 2009’da Weimar’da düzenlenen “6. Uluslararası Liszt Piyano Yarışması”, 2003’te “Macar Ulusal Radyo Piyano Yarışması” ve 2000’de “Bartók Béla Piyano Yarışması”nı kazandı. 2012’de Franz Liszt Ödülü’ne (en yüksek Macar Devlet Ödülü) layık görüldü. 2016’da New York Concert Artists & Associates’ın 2015 Sınavı’nın birincisi olarak Carnegie Hall’da sahneye çıktı. Teatro la Fenice, BOZAR, Konzerthaus Berlin, Frankfurt Alte Oper, Viyana Musikverein, Auditorio Nacional de Música Madrid, NCPA Konser Salonu Pekin, Seoul Sanat Merkezi, Oriental Art Center Shanghai, Bunka Kaikan Tokyo, Carnegie Hall, Lincoln Center, Merkin Hall, New York gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında düzenli olarak konserler vermektedir.

Zoltán Kocsis, Ádám Fischer, Olli Mustonen, Philippe Bender, George Tchitchinadze, Olaf Henzold, Kobayashi Ken-Ichiro, Tamás Vásáry ve Charles Dutoit gibi tanınmış şeflerle çalışmıştır. Weimar Staatskapelle, Erfurt Senfoni Orkestrası, Jena Senfoni Orkestrası, Sinfonia Varsovia, Orchestra Ensemble Kanazawa, Osaka Century Orchestra, Vietnam Hanoi Senfoni Orkestrası, Avusturya-Macaristan Haydn Orkestrası ve önemli Macar orkestraları BFO, NFZ, MR Senfoni, MAV Senfoni gibi orkestralarla sahneye çıkmıştır.

2008 yılında “An Evening with Liszt” adlı debut CD kaydı Warner Music tarafından yayımlanmış ve bu kayıt, Franz Liszt Uluslararası Derneği tarafından verilen 2009 yılının en iyi Liszt kaydı “Grand Prix” ödülünü kazanmıştır. Brilliant Classics, Naxos, Hungaroton Records ve Steinway & Sons, USA için düzenli olarak kayıtlar yapmaktadır. 2017 yılında resmi olarak Steinway Artist olarak seçilmiş ve şirketi gururla dünya çapında temsil etmektedir. Budapeşte Liszt Ferenc Müzik Akademisi’nde profesördür, düzenli olarak Çin, Tayvan, Güney Kore, Japonya’da ustalık sınıfları vermektedir ve aynı zamanda PTNA Uluslararası Piyano Yarışması, Tokyo’nun jüri üyesidir. 2017 yılında saygın Tokyo College of Music, Japonya’da profesörlük unvanı almıştır. Ayrıca, Kyoto’da yılın en iyi performansına verilen Aoyama Müzik Ödülü’ne layık görülmüştür.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Yüksek Katkı ve etkinlik sponsoru: Denizbank,

GFA eğitim ve etkinlik sponsoru: Sistem A.Ş.

Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BODTO

Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, Institut Français Türkiye İzmir, Adam Mickiewicz Institute, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Aktur A.Ş.

Hizmet sponsorları: Pür Recording Studio, AKSA, Jotun

Basın sponsoru: sanatokur.com

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:
    21 Temmuz | Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet (Romanya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Temmuz | Derek Gripper (G.Afrika) & Ballaké Sissoko (Mali) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

26 Temmuz | GFA Keman / Toprak Ev – Festival Merkezi

27 Temmuz | Olivier Gardon (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

28 Temmuz | Jamal Aliyev (Türkiye) & Zeynep Ülbegi (Türkiye) / Le Chic Bodrum

02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>