Haberde Bursa

“Kongrenin kazananı İYİ Parti olacak”

29.01.2023
207

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, 3. Olağan İl Kongresi’ni Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılım ve büyük bir coşku ile gerçekleştiriyor.

İYİ Parti Bursa'da kongre heyecanı 

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

Selçuk Türkoğlu daha önce İl Başkanlığına aday olmayacağını açıklarken, eski İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve Yüksel Ceylan İl Başkanlığı için aday olan isimler oldu. Kongreye İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da katıldı. Kongrede ayrıca Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertarslan ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de bulunuyor.

Kongreye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Genel idare kurulu üyesi Hasan Toptaş, Genel idare kurulu üyeei Müberra Çakır, Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Şeyda Şahin, Genel idare kurulu üyesi İsmet Koca, Genel kurulu üyesi Celal Karaman, Genel idare kurulu üyesi Dursun Çolak ve eşi, Kurucular kurulu üyesi Cevat Saraç, Genel idare kurulu üyesi Murat Karaman, CHP Milletvekili Erkan Aydın ve protokolden birçok isim katıldı.

“DESTEK VERİRSENİZ ÇOK GÜZEL PROJELERİM VAR”

Kongrede iki adaydan biri olan Yüksel Ceylan, yaptığı konuşmasında projelerinden bahsetti. “Televizyonlarda bağıran siyasetçilerden değilim” diyen Ceylan, proje insanı olduğunu ifade etti. Ceylan, “Bakın değerli arkadaşlar. Rabb. yardım eden sizler de destek verirseniz benim çok güzel projelerim var. Toplumumuza baktığımızda inanın gerek üniversite mezunu, gerekse ortaöğretim, lise mezunu binlerce gencimiz işsiz. Biz İYİ Parti’yi il başkanlığını kazandığımız takdirde İYİ Parti İl Başkanlığımız bünyesinde bir iş ve işçi bulma kurulu gibi istihdam komisyonumuz olacak. Bizim şu anda bizim komisyonlarını hazırladığımız Bursa iş ve İşçiler Kurulu’ndan emekli bir müdürümüz ve iki tane bayan ablamız bizim üyelerimizin çocukları, gençleri, kardeşlerimiz kim olursa olsun iş başvuru yaptığı takdirde bizim de sanayici kimliğimizle bu kardeşlerimizi iş kalan işin imkanı sunacağız” ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu‘nun Sinan Ateş için sarf ettiği sözler büyük alkış aldı.

“ANKARA’DA ŞEHİT EDİLEN YAVRUMUZUN HESABINI SORSUNLAR”

Danimarka’da yakılan Kur’an’ı Kerim’in seçim öncesine denk gelmesine dikkat çeken Dervişoğlu, “Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasını bıraksınlar. Bir cuma namazı çıkışında Ankara’nın göbeğinde şehit edilen yavrumuzun hesabını sorsunlar” sözlerini sarf etti. Dervişoğlu’nun bu sözleri ayakta alkışlanırken, salonda ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı.

Seçim sürecinde çeşitli manipülasyonların yaşanacağını söyleyen Dervişoğlu, “Çeşitli manipülasyonlar yaşanacak.

“ALTILI MASAYI MEMLEKET KAVGASI İÇİN OLUŞTURDUK”

Çeşitli kurgular yaşanacak. Altılı masayı yani Millet İttifakı’nı teşkil eden siyasi partiler arasında sanki bir kriz varmış gibi karışıklık yaratmaya yönelik melun adımlar da atılacak. Onlara buradan sesleniyorum. Biz Millet İttifakı dediğimiz yapıyı, altılı masayı post kavgası yapmak için değil memleket kavgası için oluşturduk” sözlerini sarf etti.

“DEMOKRASİ DONDURUCUYA KOYULMUŞTUR”,

İYİ Parti Bursa Olağan İl Kongresinde konuşan Selçuk Türkoğlu, görev sürecinde yanında olanlara teşekkürlerini iletti ve İYİ Parti Bursa İl Başkanı sıfatıyla son konuşmasını gercekleştirdi. Türkiye’de demokrasinin dondurucuya koyulduğunu ifade eden Türkoğlu, “İktidarın yani AKP’nin ve aslında bir tek adamın güdümüne girdiği bir Türkiye’de demokrasiden söz edilebilir mi? Tabii ki edilemez. Bu ülkede demokrasi ne yazık ki dondurucuya konmuştur. Ve bu acı gerçeği, Demokrasiyi, problemlerimizi çözme metodu olarak o doldurucudan çıkarmak, hayata geçirmek, iktidarıyla, muhalefetiyle, siyasi partilerin görevidir” dedi.

Kongrede konuşma yapan bir diğer isim olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, “Kongrenin kazananı İYİ Parti olacak” dedi.

“KONGRENİN KAZANANI İYİ PARTİ OLACAK”

Erozan, “Seçilecek olan il başkanımız ve teşkilatına kesin bir destek vermekle görevliyiz. Bunu da hatırlatmak isterim. Şimdi tabii demokrasi esastır. il başkanımız ona değindi. Biz burada genel idare kurulundaki arkadaşlarımız da var bizimle birlikte. Biz karar alırken genel idare kurulunda tartışıyoruz. Tartışmak esastır. Bugünkü. rekabet de esastır. Ama bütün mesele karar çıktıktan sonra herkes o karara uyacaktır. Yani sandıktan kim çıkarsa herkes onu il başkanı olarak selamlayacak” ifadelerini kullandı.

Kongrenin ilerleyen saatlerinde ufak çaplı söz isteme sorunu yaşanırken, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Yüksel Yılmaz da söz aldı.

“ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLAMALARI LAZIM”

Kısa bir konuşma yapan Yılmaz, “Bugün şunu demek istiyorum. Bugün bu korkuyu yaşatacak olan yönetim kurulu bundan sonra sizlerin oyları ile vücut bulacak. Bunların içerisinde olabiliriz, olamayız, yer buluruz, bulamayız. Ama yarından tezi yok, çalışmalara başlamaları lazım” ifadelerini kullandı.

Başkan adaylarının listesi

AYRINTILAR GELİYOR…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>