Haberde Bursa

Klasik Finger Food konseptine yenilikçi yaklaşım

06.11.2023
229

“Elile yenen küçük atıştırmalıklar” olarak tanımlanan Finger Food konsepti, çok özel davetlerden beşçaylarına kadar farklı organizasyonlardaki yerini giderek genişletiyor. Damaktaiz bırakan imza lezzetleriyle öne çıkan Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal; çorbadanara sıcağa, ana yemekten salataya kadar tam bir menü anlayışı ilehazırladıkları Finger Food konseptinde odaklarının lezzetin yanı sıradoyuruculuk olduğuna dikkat çekiyor. Önal, menülerinin özünde yer alan kişiyeözel doğru porsiyonlama felsefesi ile gıda israfının önlenmesine büyük katkısağladıklarını da vurguluyor.

Ağırlıklı olarak kanepeve tartolet gibi ayak üstü atıştırmalıkların özel sunumlarda servis edildiği Finger Food konsepti, özellikle uzunsohbetlerin başrol oyuncusu olduğu davet ve organizasyonlarda sıklıkla tercihediliyor. “El ile yenen küçük atıştırmalıklar” olarak tanımlanan bu konsept,küçük porsiyonları nedeniyle doyurucu olmaktan uzak gibi algılanabiliyor. Tamda bu noktada geliştirdikleri özel Finger Food menüsü ile bu algıyı tümüyledeğiştirdiklerini belirten Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal, “Küçükporsiyonluk ağız hoşluklarından oluşan menümüzde kanepe ve tartolet gibiatıştırmalıklar ile sınırlı kalmadık. Başlangıçtan çorbaya, ara sıcaktan salatave ana yemeğe kadar geleneksel davet sofralarının menü sıralamasında yer alantüm lezzetleri bir araya getirdik. Menümüzün finalini de tatlı ile yapıyoruz”dedi.

Yöreselürünlerle favori lezzetlerini yarattı

Türkiye’nindört bir yanında yer alan yöresel ürünler, Ginger İstanbul’un Finger Foodmenüsünün omurgasını oluşturuyor. Ülke genelinde yöresel ürünleri tedarikettikleri güçlü bir tedarik ağına sahip olduklarını vurgulayan Yasemin Önal,“Menümüzde mevsiminde yetişmeyen ürünleri kullanmamaya, her ürünüyetiştirildiği topraklardan temin ederek taze sunmaya özen gösteriyoruz. Bu daçok sayıda lezzetimizi favori hale getiriyor. Bir Ginger klasiği olan acı biberreçelli baklava yufkasına sarılı çıtır peynirli börek, standart mücverlerdensıkılanlar için dereotlu yoğurt soslu köz patlıcan mücveri, bir kez tadanınasla vazgeçemediği vişneli yaprak sarma ve kurutulmuş yaban mersinli tulumpeynirli enginar salatamız favori lezzetlerimiz arasında yer alıyor” diyebelirtti.

Hemdamağa hem göze hitap ediyor

FingerFood menüsü ile lezzet kadar doyuruculuğa da odaklandıklarını kaydeden Yasemin Önal,“Geleneksel menü sıralamasında yer alan börekten sıcak bir et yemeğine kadartüm menüyü cam ve gümüş şık sunum tepsilerinde davetlilere ikram ediyoruz. Menümüzünözünde yer alan kişiye özel doğru porsiyonlama felsefesi ile yiyeceklerin ziyanolmasını engelliyor, böylece gıda israfının önüne geçmeye katkıda bulunuyoruz”ifadelerinde bulundu.

Ginger İstanbul, Finger Food konsepti ile gıdaisrafını önleyen doyurucu alternatiflerle davetlere ekstra lezzet katıyor

Sürdürülebilirgeleceğe dokunuyor

FingerFood konseptinin sofralarda tabak, çatal, kaşık, bıçak enflasyonuna son verenfonksiyonel yönüne de dikkat çeken Yasemin Önal, “Bukonsept ile özellikle nişan, nikah, düğün, doğum günü, şirket yemekleri gibiyüzlerce davetlinin ağırlandığı organizasyonlarda çıkan kirli ürünlerintemizliği için kullanılan su en aza indirilerek israfın önüne geçiliyor. Busayede gıda israfının yanı sıra sürdürülebilir geleceğe de dokunmuş oluyoruz”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>