Haberde Bursa

KELES’TE “İSMAİL YENİ” FIRTINASI!

07.01.2024
7

Keles Belediye Başkan Adayı İsmail Yeni, adaylığının açıklanmasıyla birlikte çalışmalarına hız verdi. Keles Merkez’deki faaliyetlerin yanı sıra tek tek köyleri de gezmeye başlayan Yeni, “Vatandaşlarımız ilçemizin her yerinde maalesef hizmet yoksunu olmuşlar” dedi.

Önceki gün Hereke ve Kocakacık köylerine giderek Kelesli hemşerileriyle  bire bir görüşen İsmail Yeni, kahvehane ziyaretlerindeki sohbetlerde köylülerin ilgi odağı oluyor.
Keles’te doğup büyüyen ve Bursa iş dünyasında önemli bir noktaya gelen Keles Belediye Başkan Adayı İsmail Yeni, köy ziyaretleriyle ilgili gözlemlerini şöyle anlattı.
“Büyükşehir yasasının devreye girmesi halinde ihya olacaklarına inandırılan Kelesliler, haklı olarak büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar.
Kendilerine çok sözler verildiğini, bunların hiç birinin yapılmadığını söyleyen vatandaşlarımız, tam tersine kazanılmış haklarını da kaybettiklerini vurguluyorlar.
Mahalle yapılan köylerinde; girişlere ‘hoşgeldiniz’ çıkışlara da ‘güle güle’ yazılmasından başka bir icraat görmediklerini ifade eden Kelesli köylülerimiz, meralarının bile ellerinden alınmaya başlandığına işaret ediyorlar.
Çiftçilik yapmanın neredeyse imkansız hale getirildiğini vurgulayan vatandaşlar, bu durumun da köyden şehre göçü hızlandırdığına değiniyorlar.
Ben de her gittiğim yerde bu olayı yerinde gözlemliyorum.
Köylerimiz artık ileri yaş grubundaki hemşerilerimizin yaşamaya çalıştığı, sessiz mahalleler olmuşlar. Gençler de bir yolunu bulup şehirlere göç etmenin fırsatını yaratmışlar.
Hangi köye gittiysem, büyük bir sessizlik, yalnızlık ve sahipsizlik gördüm
İnşallah bu makus talihimizi yeneceğiz.
Keles’te bu olayı durduracak ve sonrasında da herkesin yerine, yurduna ‘tersine göç’ politikamızla dönmesini sağlayacağız.
‘Daima Yeni, Daima İleri’ düsturumuzla, Kelesli hemşerilerimize, hak ettikleri hizmeti mutlak verecek, yöremizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz.
Amacımız da, hedefimiz de özetle budur.”

image.png
image.png
image.png
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>