Haberde Bursa

KAZ GECELERİ DEVAM EDİYOR

26.01.2023
748

İznik Serhat İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin’ den, Bursa Kars Arpaçay Göldalı Köyü derneğinin kaz gecesine destek katılım sağladılar.

Dernekler arası dayanışmanın en popüleri olan Kaz Gecesi yemekleri, hızla devam ediyor. Mevsim itibarı ile Kars kazının büyük şehirlerde tüketimi, derneklerin ve üyelerinin bir araya gelebilesinin çok büyük bir bahanesi haline geldi.

İznik serhat illeri kültür yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Fazıl Olgun ve yönetimi Bursa da bulunan aynı federasyona bağlı Bursa Kars Arpaçay Göl dalı Köyü derneğinin Kaz Gecesine katılım sağladılar.

14 Ocak 2023 cumartesi akşamı Yıldırım doruk hastanesi arkası Yağmur düğün salonunda gerçekleşen kaz gecesi Ozanlar Ecan Şimşek oğlu, Gökmen Dursun katılım sağladılar.

Yoğun protokol ve davetlilerle geçen gecede, Göl dalı Köyü başkanı Bayram Kara gelen misafirleri tek tek karşıladı. Düğün salonunda ilçelerden gelen yaklaşık 650 kişilik Yoğun kalabalık içerisinde gerçekleşen gecede saygı duruşu, istiklal marşı okunmasının ardından konuşmacılar konuşmalarını yaptıktan sonra yöre sanatçıları sazları ile Çalıp söyledikleri birbirinden güzel yöresel şarkıları ile Çekilişlerin yapıldığı çekilen halaylar ile gece geç saatlere kadar doyasıya eğlenildi.

Özenle hazırlan gecede kaz eti, turşu, lavaş ve kuzu derisinde olgunlaştırılmış peynir ikram edildi. Geceye Bursa Yıldırım ilçe Kaymakamı Metin Esen, Bursa Büyük şehir Belediye başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Yıldırım Belediye başkanı Hüsamettin Kaplan Ensar Aydın İnşaat ve Pera Otel Akın Aydın salona Çelenk gönderip aileleri ile Katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>