Haberde Bursa

KADINLAR, YEREL YÖNETİMLERDE SÖZ SAHİBİ OLMAKTA KARARLI

23.02.2024
25

Köşe yazarımız Zeki Baştürk yazmış olduğu makalede;

Yıldırım ilçesinin en ilginç mahallelerinden biri . Adı 75. Yıl mahallesi. Sırtını Uludağ’a dayamış, ayaklarını ovaya uzatmış. Depreme en dayanıklı yerlerden biri. Bu açıdan bakıldığında insanlar güvende.

Seçimden seçime anımsanan , her yönden göz ardı edilmiş bir yerleşim alanı. Sorunlar birikmiş , yığılmış dağ gibi . İlgililer  ve yetkililer duyarsız .  Sorunlara çözüm arayan , çabalayan bir yetkili, bir sorumlu yok.

Kadınlar, işsiz. Kadınlarda okuma yazma oranı çok düşük. Kadınların buluşacağı, sosyalleşeceği bir yer, bir alan yok.

14- 22 yaş arası gençler, eğitim ve öğretimin uzağında kalmış. Gençler işsiz.Bu nedenle gençler, madde bağımlısı olmuş.

Kalabalık bir mahalle. Yaklaşık 8.500 seçmeni var.
Bu büyük , bu kalabalık semtte sadece iki tane ilkokul var. Sınıflar kalabalık. Dersliklerde 50- 60 kişi öğrenim görüyor . Bu ortamda öğretmenin ders anlatması çok zor. Öğrenciler nefes alsa bile gürültü oluşuyor.

Ortaokul yok. Lisesi yok. İlkokulu bitirenler, ya sistem dışına çıkıyor, uyuşturucu batağına saplanıyor ya da çok uzak yerlerdeki okullara gitmek zorunda kalıyor.

Seçime sayılı günler kala bu mahallede dört muhtar adayı var. Duyumlara göre adaylardan üçü partili. Aynı siyasal partinin görüşlerini yansıtan adaylar. Bir tek bağımsız aday var. Siyasal görüşe hizmet etmeyi değil halka hizmet götürmek amacıyla yanıp tutuşan bir muhtar adayı: Nurdem AYDEMİR.

Nurdem AYDEMİR , yüksek okul mezunu. Guleryuzlu. Sıcak kanlı. Halka yakın bir insan. Sivil Toplum Kuruluşları’nda gönüllü çalışmalar yapan çalışkan ve özverili bir aday. Mahallesinin sorunlarını bilen,  onları çözebilecek birikime ve donanıma sahip bir aday.

Kadınları üretici konumuna getirip onları ekonomik yönden güçlendirecek projeleri var. Her kademede öğrenim gören öğrencilere eğitim desteği sağlayacak. Halkın ulaşım sorununu çözecek, terminale doğrudan gidecek otobüsler için gerekli girişimleri yapacak. Mahalleye ortaokul ve lise kazandırmak için her türlü girişimi yapacak. Okuma yazma kursları, biçki dikiş ile el sanatları kursları açılmasına öncülük edecek.

Özetle , mahallenin sosyalleşmesi ve her yönden aydınlanması için gerekli enerjiye ve kadroya sahip bir muhtar adayı. Genç ve dinamik ekibi ile her türlü sorunun üstesinden gelebilecek bir aday. Bir de kadın duyarlılığını eklerseniz adaylık için biçilmiş kaftan.

75. Yıl mahallesi sakinlerine önemli bir çağrı. Sizler için en uygun olan bu adayı seçerseniz, kolay ulaşabileceğiniz bir muhtara sahip olacaksınız. Çözüm sizin ellerinizde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>