Haberde Bursa

İYİ’lerden Şok İstifa! Belediye Başkan Adayı Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti!

12.12.2023
62

İYİ Parti Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy geçen hafta “Yıldırım Belediye Başkan adaylığından” çekildiğini açıklamasının yankıları sürerken şimdi de “İYİ Parti” ile ilişkisini keserek istifa ettiğini açıkladı. Gürsoy; ” Kuruluşundan beri çeşitli görevler aldığım ve halen Yıldırım-Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini yaptığım İYİ Parti’den istifa etme kararı aldığımı üzülerek ifade ediyorum.

Meclis üyeliğim süresince Bursa’ya ve Yıldırım’a hizmet etmeye çalıştım. Partili partisiz ayrım yapmadan bana ulaşan tüm vatandaşlarımızın derdine derman olmak adına elimden gelen tüm çabayı sarf ettim.

Yerel seçimler sürecine girdiğimiz bu günlerde elimi taşın altına koyarak Yıldırım Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. 8 Ekim 2023 tarihinde de Yıldırım’ı yönetmeye aday olduğumu, partili arkadaşlarım ve siz kıymetli basın mensuplarının ve 400’ü aşkın partili huzurunda resmen açıkladım.

Yoğun bir katılım sağlayan tüm dostlarıma ve siz basının ilgisine teşekkür ediyorum. Açıklamalarıma yer vererek sesimi duyurdunuz. Halkımızın teveccühü ile “ Yetiş Ferit “ lakabını slogan yapıp sahaya indik. Partili, partisiz tüm Yıldırımlı vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşmamıza rağmen mensubu olduğum partimin bazı çevreleri tarafından kimi zaman takdir edildim, ama çoğu kez de görmezlikten gelindim.

İYİ Parti’nin Yıldırım’daki hiçbir programına çağrılmadım, yok sayıldım. Son olarak Yıldırım İlçe teşkilatının düzenlediği Genel Merkez ve Grup toplantısı için TBMM’deki etkinliğe ne davet edildim, nede bununla ilgili öncesinden şahsıma bir bilgilendirme yapıldı. Tüm bunlar, bardağı taşıran damlalar oldu.

Parti içi rekabet olabilir ve bunu normal görürüm. Ama dışlanma, ötekileştirme, yıldırma, iftira ve dedikoduyu anlamakta zorlanıyorum.

İstifa kararını da tek başıma vermediğimi kamuoyunun bilmesini isterim. Yol ve dava arkadaşlarımla ortak hareket edip, yaklaşık 200 kişilik bir çalışma gurubumuz bir araya gelerek bu kararı ortak akılla aldığımızın da bilinmesini isteriz.

Kerameti kendinden menkullerle parti bir yere gidemez” düşüncesi olanlara şunu söylemek isterim. Ayrıştırarak, “benden değilse düşmanımdır” mantığıyla da hiçbir yere varılamaz. Bu anlayış ancak, “küçük olsun benim olsun” mantığıyla hareket eden zihniyetlerde olur ki bu da anlayış ve karakter meselesidir.

İYİ Parti’den kopuşları iyi analiz etmek lazım; Bunu sadece Genel Merkez siyasetine bağlamanın büyük bir yanlış olduğu düşüncesindeyiz.

Parti içi sıkıntıları görmezden gelip sadece kendi ikballerini düşünenler şapkayı önlerine koyup kanayan yarayı durdurmaya çalışmalı, yaralı bölgeyi kesmenin çözüm olmadığını anlamalıdırlar. Bunun en büyük göstergesi, seçimlerde alınan sonuçlardır.

Bunun hala anlaşılıyor olmaması ise partide söz sahibi olanların akli ve ikbal sorunudur.

Görev yaptığım sürece bana destek olan, gerçek arkadaşlarıma, partililerime ve onlarla gurur duyduğum “ Simit Kardeşliği “ grubuna çok teşekkür ediyorum. Bana kardeş, abi, abla, arkadaş ve yoldaş oldular ve hayatımın kalan kısmında da olacaklarına eminim.

Yine bana desteğini hiç esirgemeyen Yıldırım Mahalle muhtarlarıma da teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Sizinle çalışmak benim için ayrı bir onur ve gururdur, sizlere de çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Ve Bursa’nın güzide basın mensupları, köşe yazarları, muhabirleri, emekçileri verdiğiniz destek ve güven için sizlere de ayrıca teşekkür ederim. Umarım bu destek devam eder. İyi ki varsınız.

Son teşekkür aileme, bana verdikleri destek, güç ve sabırdan dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Hala üzerimizde 3 milyon 300 bin insanımızın sorumluluğunu taşımaktayız ve insanımıza umut olmaya, Bursa ve Yıldırım’a hizmet etme arzusu ve heyecanını üzerimizde taşımaktayız.

Bu vesile ile tüm halkımızı ve Bursa kamuoyunun bilgilendirmek istedik.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>