Haberde Bursa

Işıl Eğrikavuk “Ne İlyas Ne Cemşit” Adlı Sergisiyle Mart Ayında Performistanbul’a Konuk Oluyor

Performistanbul performans sanatçılarına alan açmaya devam ediyor. Işıl Eğrikavuk, dört senenin ardından, Performistanbul iş birliğiyle, Türkiye’de bir sergiyle izleyiciyle buluşuyor. Eğrikavuk’un “Ne İlyas Ne Cemşit” adlı sergisi, 7-28 Mart 2024 tarihleri arasında Performistanbul’a konuk oluyor.

Sanatçı Işıl Eğrikavuk’un yeni sergisi “Ne İlyas Ne Cemşit”, Cengiz Aytmatov’un aynı isimli kitabından uyarlanan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminden yola çıkıyor. Filmde iki ana erkek ve aralarında seçim yapmak durumunda kalan bir kadın karakter yer alıyor: Cemşit, İlyas ve Asya. Filmin sonunda sevdiği erkek İlyas ile iyi kalpli Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalan Asya’nın bu ikilemi temel bir mesaj veriyor. Asya’nın varoluşu, öz değeri, hayatta kalışı ve sevilme olasılığı bu seçime bağlı gibi. Eğrikavuk’un performatif fotoğraf işi ise Asya’ya üçüncü bir alternatif sunuyor.

Sanatçı Işıl Eğrikavuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde Performistanbul’da açacağı sergi ve katılımcılarla gerçekleştireceği performansta bir yandan var olan kült hikâyeleri değiştirirken, bir yandan da kadınların kendi öz seçimlerini yapabilmelerine yönelik yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Sergi kapsamında canlı performans, iki performatif fotoğraf, bir video kesit ve performansın dokümantasyonu seçkiye eşlik ediyor.

Performans:

“Ne İlyas Ne Cemşit” adlı performans 7 Mart Perşembe günü, saat 18:00-20:00 arası Performistanbul’da gerçekleşecektir.

Performans + sanatçı sunumu:

“Ne İlyas Ne Cemşit” adlı performans 9 Mart Cumartesi günü saat 15:00’te Performistanbul’da gerçekleşecek, ardından 16:00’da sergi kapsamındaki sanatçı sunumu yapılacaktır.

Sergi ziyaret günleri:

8-28 Mart 2024 Salı-Cumartesi 12:00-18:30

Işıl Eğrikavuk hakkında:

Işıl Eğrikavuk performans sanatı, diyalog temelli sanat ve sanatsal araştırmalar üzerine uzmanlaşmış bir sanatçı ve akademisyendir. School of The Art Institute of Chicago’dan MFA derecesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden doktora derecesi bulunmaktadır. Eğrikavuk, 2017 yılından beri Berlin Sanat Üniversitesi’nde (UdK) araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Eğrikavuk, UdK bünyesinde öğrencileriyle birlikte başlattığı, ekoloji, kapsayıcılık ve radikal bakım konularına odaklanan ve ortak bir sanatsal araştırma alanı olan “the other garden”ın kurucusudur. Çok sayıda uluslararası sergiye ve misafir programa katılmış, çalışmaları hem yerel hem de uluslararası dergilerde yayınlanmıştır.

Işıl Eğrikavuk: www.isilegrikavuk.net

Performistanbul: www.performistanbul.org

İhtiyaç: Sen Dijital Arşivi: www.ihtiyacsen.com

Performistanbul Yayınları: www.performistanbulyayinlari.com

Facebook:www.facebook.com/Performistanbul – www.facebook.com/pcsaa.ist

Instagram:www.instagram.com/Performistanbul www.instagram.com/pcsaa.ist

YouTube: www.youtube.com/Performistanbul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>