Haberde Bursa

Intel Core Ultra, Yapay Zekâlı Bilgisayarlara ve Yeni Uygulamalara Güç Veriyor

28.02.2024
18

Yeni vPro platformu, her ölçekteki işletme için benzersiz üretkenlik, güvenlik, yönetilebilirlik ve istikrar sağlıyor.

Getirdiği Yenilikler: Intel MWC 2024 etkinliğinde, yeni Intel vPro® platformuyla yapay zekâlı bilgisayarın avantajlarını ticari müşterilere getiriyor. Yerleşik Intel® Arc™ GPU’lara sahip Intel® Core™ Ultra işlemcilerin ve Intel® Core™ 14. Nesil işlemcilerin gelişmiş özellikleri; girişimler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, eğitim dahil kamu sektörü ve uç noktalar için yeni bilgisayar deneyimlerine öncülük edecek. Bu yıl, geniş ticari portföy Acer, ASUS, Dell Technologies, Dynabook, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Microsoft Surface, NEC, Panasonic, Samsung ve VAIO gibi iş ortaklarından 100’den fazla dizüstü bilgisayar, ikisi bir arada, masaüstü ve giriş iş istasyonu tasarımı sunacak.

“Intel Core Ultra ile yeni Intel vPro platformu, BT kuruluşlarının geçişleri güvenle yönetmelerini temin etmek için üretkenlik, güvenlik, yönetilebilirlik ve istikrar alanlarında çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Yüzden fazla yazılım satıcısı, Windows 11 ve Copilot ile yeni yapay zekâ deneyimleri sunuyoruz.  2024, filonuzu yenilemeniz ve yapay zekâya hazır olmanız için en uygun yıl olmaya aday.”

— Intel İstemci Bilişim Grubu Başkan Yardımcısı ve İstemci Segmentleri genel müdürü David Feng

İşletmeler İçin Yapay Zekâlı Bilgisayara Güç Veren İşlemciler Hakkında:  Yeni Intel Core Ultra işlemci; lider performans, gelişmiş güç verimliliği ve yerleşik Intel Arc GPU’lar sunuyor. Merkezi işlem birimi (CPU), grafik işlem birimi (GPU) ve yeni nöral işlem birimine (NPU) yayılmış özel yapay zekâ hızlandırma özellikli Intel Core Ultra destekli ticari bilgisayarlar, her gün kullandığınız uygulamaları desteklemenin yanı sıra, sonsuz yeni bir yapay zekâ deneyimi dalgasına start verecek.

Yeni yerleşik Intel Arc GPU, önceki nesle kıyasla iki kata kadar daha yüksek grafik performansı1 ve modern yazılım ihtiyaçları için yapay zekâ ve ışın izleme gibi gelişmiş özellikler sunuyor. Bu özellik; yaratıcılık, tasarım ve mühendislik yazılımlarında gelişmiş performans optimizasyonları için OEM destekli yeni Intel Arc Pro iş istasyonu grafik sürücüsüyle daha da geliştiriliyor.

Buna ilave olarak, yeni Intel Core 14. Nesil işlemciler, ticari portföyü genişletmek için bir dizi masaüstü bilgisayara ve giriş seviyesi iş istasyonuna güç verecek. Intel Core işlemciler; Intel® Thread Director ve Intel® Dynamic Tuning Technology optimum performans, enerji verimliliği ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi için görevleri ve saat frekanslarını yönetirken, gelişmiş uygulamalar ve çoklu görevler için bilişim alanını maksimuma çıkaracak performans hibrit bir mimariye sahip.

Yeni Intel vPro Platformu Hakkında: Intel’in güç ve performans liderliğini temel alan Intel vPro platformu, ticari istemci bilişimi için üretken, güvenli, yönetilebilir ve istikrarlı bir temel sağlıyor:

  • Üretkenlik: Intel vPro platformu, tüm kullanıcıların üretkenliğini artırmak için en yeni işlemcilerin ve platform teknolojilerinin tüm avantajlarından yararlanıyor. Üç yıllık bir bilgisayara kıyasla %47’ye varan oranda daha iyi ofis uygulaması üretkenliği gibi önemli kazanımlar bekleyebilirsiniz.2
  • Güvenlik: Gelişmiş Intel® Tehdit Algılama Teknolojisi, anomali tespitinin verimliliğini artırmak ve gücü azaltmak için yeni NPU’dan yararlanmak üzere tasarlandı. Yeni Intel® Silikon Güvenlik Motoru, işletim sisteminin altındaki siber tehditlere karşı korunmaya yardımcı olmak için sistem ürün yazılımının kimliğini doğruluyor.
  • Yönetilebilirlik: Intel® Device Discovery, bulut tabanlı araçların belirli bir bilgisayarda uygun eylemleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgileri almalarının yeni yolunu teşkil ediyor. VMware ve Eclypsium ile yeni Intel® Device Health, BT kuruluşlarının filo yama gereksinimleri konusunda görünürlük kazanmasına ve uçtan uca cihaz yönetimi sağlamasına yardımcı oluyor. Intel, hem uç nokta yönetim teknolojisinden yararlanan şirket içi çözümler hem de VMware Workspace ONE gibi bulut tabanlı çözümler için donanım tabanlı uzaktan yönetime yatırım yapmaya devam ediyor.3
  • İstikrar: Intel’in İstikrarlı BT Programı, BT kuruluşlarının bir kez kalifiye olarak güvenle dağıtım yapmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.4 Intel vPro, sorunsuz işletim sistemi geçişleri için, Windows 10 ve Windows 11 uyumluluğunu doğruluyor ve temin ediyor. Intel’in güçlü geliştirici programı, Windows 11’de %99,7 uygulama uyumluluğu sağlanmasına yardımcı oldu.

Intel vPro platformunun diğer avantajlarından biri de bilgisayarın ürün yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilirliktir. Şu anda Intel vPro cihazlarının %94’ü EPEAT Silver ya da daha iyisidir5 ve Intel vPro’nun uzaktan onarım özelliklerinin tek kullanımı, bir teknisyenin karayoluyla gönderilmesine kıyasla iki yıllık bilgisayar kullanımına eşit karbon emisyonu tasarrufu sağlar.6

Neden Önemli: Yapay zekâlı bilgisayar, kuruluşların bilgisayarlarını kullanma biçimlerini temelden değiştirerek küresel işgücü için yeni deneyimleri ve üretkenlik seviyelerini açığa çıkaracak.  Intel’in Yapay Zekâlı Bilgisayar Hızlandırma Programı’nın bir parçası olarak, birçoğu ticari işbirliği, üretkenlik, içerik oluşturma ve erişilebilirlik için özel olarak tasarlanmış 300’den fazla yapay zekâ hızlandırmalı özellik, Intel’de en iyi şekilde çalışacak şekilde benzersiz bir biçimde optimize edilecek.

Buna ilave olarak, profesyonel iş istasyonu piyasasında grafik performansı beklentileri de artış gösterdi. Bu yeni nesil yerleşik Intel Arc Pro grafik ürünleri, genel olarak yalnızca daha pahalı ayrık grafik kartlarında görülen özellikler ve bağımsız yazılım satıcısı (ISV) sertifikaları sunuyor ve modern işgücü için yeni bir duyarlı ve güvenilir grafik yetenekleri çağını başlatıyor. Işın izleme özellikleri ürün tasarımlarının görselleştirilmesine yardımcı olurken, yapay zekâ videoyu 8K’ya yükseltiyor. AV1 telifsiz ve üstün görüntü sıkıştırma ve akışı sunarken, ISV sertifikalı sürücüler ise mimari ve ürün tasarımı güvenilirliği sağlıyor.

İşletim sistemi düzeyinde Intel ile Microsoft’un işbirliğinin uzun bir geçmişi vardır. İki şirket yapay zekâlı bilgisayar yılına öncülük ederken, donanımlar ve yazılımlardaki derin ortak mühendislik, Windows 11, Microsoft Teams ve Copilot aracılığıyla daha üretken, yaratıcı ve güvenli deneyimler sunuyor.

“Kurumsal teknolojide çok önemli bir dönemden geçerken, Microsoft ile Intel arasındaki derin ortaklıktan büyük gurur duyuyoruz” diye belirten Microsoft Windows Genel Müdürü James Howell, sözlerine şöyle devam ediyor:  “Copilot ve Intel Core Ultra silikon kombinasyonu sayesinde, yapay zekâlı bilgisayarla üretkenlik ve yaratıcılık alanlarında gelişmiş verimlilik, daha iyi grafikler ve yeni yapay zekâ deneyimleri sunuyoruz.”

Daha Fazla İçerik: Intel Core Ultra (Basın Kiti), Intel MWC 2024 (Basın Kiti), İşletmeler İçin Yapay Zekâlı Bilgisayar (Web Sayfası), Intel Kablosuz (Web Sayfası)

Ayrıntılı bilgi için www.Intel.com/performanceindex adresini ziyaret edebilirsiniz. ll

Intel® Arc™ GPU’lar: Intel® Arc™ grafik ürünleri yalnızca çift kanallı yapılandırmada en az 16 GB sistem belleğine sahip belirli H serisi Intel® Core™ Ultra işlemci destekli sistemlerde kullanılabilir.  OEM etkinleştirmesi gereklidir. Sistem yapılandırma ayrıntıları için OEM ya da perakendeciye danışın.

Yapay zekâ özellikleri; yazılımlar satın alınmasını, aboneliği ya da yazılım platform ya da sağlayıcısı tarafından etkinleştirmeyi gerektirebilir yahut belirli yapılandırma ya da uyumluluk gereksinimleri bulunabilir. Ayrıntılı bilgiye intel.com/aipc adresinden ulaşabilirsiniz. Performans; kullanım, konfigürasyon ve diğer faktörlere bağlı olarak farklılık göstermektedir.

1 Yerleşik Intel Arc GPU’lu Intel Core Ultra 7 165H performansına dayanmaktadır.

2 Performans sonuçları, Şubat 2024 itibariyle testlere dayanmaktadır. Ayrıntılı bilgi, intel.com/PerformanceIndex adresinde bulunmaktadır.

Konfigürasyonlar:​

İşlemci: Intel Core Ultra 7 165H İşlemci (MTL-H) PL1=28W, 16 Çekirdek; Intel Dahili geliştirme sisteminde test edilmiştir; Bellek: LPDDR5-7467 2x16GB Çift Raflı Depolama: Samsung PM9A1 NVMe 512GB; Ekran Çözünürlüğü: 1920×1080; İşletim Sistemi: Microsoft Windows 11 22H2 22621.2215; Grafik sürücüsü: Üretim öncesi sürücü; BIOS: Üretim öncesi BIOS, Güç Planı Dengeli ve Güç Modu “En İyi Performans” olarak ayarlandı.​

İşlemci: 11. Nesil Core i7 1185G7 işlemci, 4 Çekirdek; Dell Latitude 5420’de test edilmiştir; Bellek: 32GB DDR4-3200; Depolama: Samsung SSD 980 PRO 1TB; Ekran Çözünürlüğü: 1920×1080; İşletim Sistemi: Microsoft Windows 11 Pro 22631.3007 ; Ekran kartı: Entegre Intel grafik, Grafik Sürücüsü: 31.0.101.4644; BIOS: 1.33.0 Güç Planı Dengeli ve Güç Modu “En İyi Performans” olarak ayarlandı.

3 Tüm özellikler Windows’ta kullanılabilir. Tüm özellikler, tüm Intel vPro ürünlerinde kullanılamayabilir.​

4 Yalnızca Intel vPro Enterprise’ta kullanılabilir.

5 2019-2023 piyasasındaki bilgisayar istemci ürünleri için Küresel Elektronik Konseyi tarafından barındırılan EPEAT Kayıt Defterindeki 13 Eylül 2023 tarihli verilere dayanmaktadır. Veriler küreseldir ve Masaüstü, Tümleşik Masaüstü Bilgisayar ve Dizüstü bilgisayar form faktörlerini kapsamaktadır. Intel, AMD, Apple, Arm, Dual, MediaTek ve Qualcomm cihazları karşılaştırılmıştır. Kayıt hakkında ayrıntılı bilgiyi www.epeat.net/about-epeat adresini com adresinde bulabilirsiniz​

6 Intel® AMT uzaktan yönetilebilirlik özelliklerini kullanmak için gereken tahmini enerjiyi, bir teknisyeni göndermek, bir varlığı göndermek yahut kullanıcının bir ofisi ziyaret etmesi için gereken tahmini eşdeğer yakıtla karşılaştıran ortak emisyon verilerini analiz eden 2023 dahili Intel çalışması ile ölçüldüğü üzere. Ayrıntılı bilgi için www.intel.com/Performance-vPro adresini ziyaret edebilirsiniz. Sonuçlar farklılık gösterebilir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>