Haberde Bursa

İLİM ZEYTİNCİLİK GÖLLÜCEDE ALIM YAPIYOR

05.11.2023
292

Zeytin Alımları hızlı bir şekilde devam ediyor.  Göllü celi zeytin alan komisyoncular zeytinden barem alarak listelerine ve zeytin kalitesine göre peşin olarak alım yapılıyor. Göllüce köyü bir önceki dönem muhtarlık yapan (Hasan Turna ve oğlu fiyatlardan memnun değiliz dediler)

Yıllardır Göllüce köyünde komisyonculuk yapan ve aynı zamanda kendisi de üretici olan Hasan Çam “İlim zeytinciliğe sezon da başlayıp sezon bitene kadar üreticiyi mağdur etmeden alım yapacağız diyerek Fiyat konusunda bilgi veren komisyoncu Çam

Marmara birlik kooperatifi ve tüccarlar Fiyatlarını belirledi bu açıklanan fiyatlardan Zeytini çok olan çiftçiler Memnun fakat az olup ’ta danesi küçük olan üreticiler ise mağdurlar 250-tane ve üzeri gelen çiftçilerde fiyatlardan memnun değil.

Üst Üç Bareme yapılan ilave zamlarla malı çok olup (zengin)üreticiler faydalanırken yıllarca aynı kaderi paylaşan 250 tane ve üzeri gelen zeytinlere değer verilmiyor adeta üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu arada aranılacak olan zeytinde orta ve ince zeytinde talep artacağını belirterek

Aslında Küçük taneli zeytinlerde kalite ve yeme olmasına rağmen fiyatları aşağıda tutuluyor.

Talebi tüccarlar belirliyor bende bir üreticiyim çok zor şartlarda yetiştirmiş olduğumuz aynı zamanda bakımı ’da çok masraflı olan Zeytin Alım yapanlar için çok fiyatlı nakit ödemeye para dayanmıyor fakat biz üreticiler olarak ucuz buluyoruz masraflarımız çok ağır ilaç, gübre tarımsal elektrik ve MAZOT  belimizi büküyor Çiftçilik işi zor tarlalar bakımsız halde boş bırakılıyor.” Diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>