Haberde Bursa

İDRİS MUHTAR GÖKÖZ’E DAMGA VURDU..!!

06.03.2024
6

2019 yerel seçimlerinde Keles ilçemizin güzel doğası ,görülmesi gereken güzelliklerle bezenmiş Gököz Mahallesi’ne Muhtar seçilen ,sadece bir dönem Muhtar olacağım diyerek Gököz’de yaşayan insanlardan onay alan bu anlamda 31’inde yapılacak seçimlerde aday olmayan ,yaptıkları işlere baktığımızda değil Keles ,Bursa’nın kesinlikle en başarılı muhtarı olan  İdris muhtar 5 yıllık süreçte  Gököz’e kazandırdığı hizmetlerle adeta Gököz’e damga vurmuş durumda.Aşağıda yazabildiklerimiz gelen hizmetlerin sadece bazıları , bir çoğunu sayfamız yetmediği için maalesef yazıya dökemedik ,bazılarını da özetlemek durumunda kaldık.

CUMA SERVİSİ BAŞLATILDI..!!

5 yıllık görev zarfında devletten almış olduğu aylığın üzerine çok daha fazlasını ekleyerek 5 yılda Gököz’e gelmedik hizmet bırakmayan hiç olmayan cuma günleri sabahleyin pazara servis kaldıran sonrasında akşam köye dönüşlerinide sağlayan muhtarımız bilhassa bu işin bundan sonraki süreçte de mutlaka devam etmesi gerektiğini muhtar adaylarından mutlaka bu hizmetin devam etmesine yönelik sözlerin alınması gerektiğini  özellikle belirtti.

ÜCRETSİZ Wİ-Fİ DESTEĞİ..!!

Yine Pandemi sürecinde o zamanın parasıyla 80 Bin lirayı kendi cebinden harcayarak gençlere,çocuklara tüm insanlara Eba Sistemini tüm köye yayan Ücretsiz wi-fi olması nedeniyle  civar köylerden ve hatta Keles’ ten gelen birçok kişiye de köyde ev sahipliği yapmış olmasından dolayı oldukça mutlu olan değerli muhtarımız İdris Aydın’dan 5 yılda yapılanları özetleyin dediğimizde inanın sayfamız yetmedi. O yüzden bazı gelen  hizmetleri kısaltmak yer yetmediğinden bazılarına da yer verememek durumunda kaldık.

YEMEKHANEMİZ TABELÂ İLE TAÇLANDIRILDI

Merkez camimizin altındaki yemekhanemizde yapılan tadilatla; kişisel kullanım kapasitesi artırıldı, temiz alanlar tertemiz hale getirildi. Kapıya asılan tabelâ ile de taçlandırıldı. Hayırlı olsun inşallah.

CAMİLERİMİZE FIRÇALI SÜPÜRGE

Daha önceden, Merkez camimize almış olduğumuz Fırçalı-Vakumlu Elektrikli Halı Süpürgelerinden; aynı işlevli 1 adet te, Hz.Ebubekir Camimize aldık. Ayrıca Hz.Ebubekir Camimizin minaresinin, deforme olan aydınlatma lambalarının ışıl ışıl olmasına da vesile oldu.

KOCAYAYLA GÖLETİ SUYU KARŞIYAKALARDA

İnşaası tamamlanan, Kocayayla göletinden sulama suyu dağıtımına başlanıyor. Mahallemizin Karşıyaka mevkiinde bulunan 113 ve 114. Adalarla, 115 ve 122. Adaların bazı kısımları da sulama sahası kapsamında

DEPREME HAZIRLIK

Depreme maruz kaldığımızda; Organizatör olarak kime ulaşacağımız, dağıtım depolarımız belirlendi. Acil iletişim ve depo listelerimiz,  Merkez ve Hz.Ebubekir camilerimizin ilan panolarında sürekli asılı bulunacak.

ARTIK YEMEKHANEMİZDE SICAK VE SOĞUK SU DA VAR

Uzun zamandır gündemimizde olan, suyun akması kadir gecesine nasip olan, güzel bir hizmetimizi daha tamamladık.Elemizdeki imkanlarla, şimdilik lavabo koyabildik. Zamanla, Mermerit çift evyeli tezgahımız olsunarzu ediyoruz. Emeği geçen; Recep TEMEL, İbrahim AYDIN, Veyis AYDIN ve Hüseyin SEYMEN e teşekkür ederiz.

MESCİDİMİZİN ÇATISINA TADİLAT

İnşa edildiği günden bugüne, tavanındaki rutubetlenmenin hiç bitmediği, Maramşa Mescidimizin çatısını elden geçirdik.Yapımı sırasında, minaresi olmadığından; ezan hoparlörleri çatıya monte edilen ağaç direkten hizmet veriyordu.Tadilatın tamamının sponsoru İbrahim AYDIN a teşekkür ederiz.

KESİNTİSİZ SERVİS

Çok iyi biliyoruz ki; “Beli bükülmüş ihtiyarlarımızın duaları olmasaydı, belalar sel gibi üzerinize dökülecekti”Onların duasıyla başladığımız yolda devam ediyoruz.  Cuma servisimizi devreye aldık.Hiç aksatmadan bu günlere geldik.

ÇİÇEKLER TOPRAKLA BULUŞTU

Bugün biz rahmetli atalarımıza bakarsak, daha sonra da evlatlarımız bizleri unutmaz dualarla yad eder inşallah düşüncesiyle başladığımız çalışmamız tamamlandı.Mezarlığımıza çiçekler dikildi, bu vesileyle, bahar bakımı yapılmış, dualar okunmuş oldu.Projenin beyin fırtınası aşamasından, tamamlanmasına kadar, bütün imkanlarını seferber ederek yanımızdan hiç ayrılmayan, Ümmühan Sevim  ablamıza ve seçmenlerimize teşekkür ederiz. Allah kabul etsin.

CAMİYE HAREKET GELDİ

Cuma Servisinin daha da oturmasıyla rahatlayan halkımız; Cuma Namazını Camimizde kılabilmenin huzurunu yaşıyor.Kelesteki ihtiyaçları karşılayıp, birlikte dönüldüğünden, Cuma Namazının mahallemizde de kılma imkânının  olduğu bilinciyle camiye koşuyor.Cemaat azlığından, Cuma Namazı kılınamadıgı haftaların çokça yaşandığından oluşan tedirginlik kalkmış oldu.

7/24 SICAKSU SİSTEMİ

Merkez mahalle camimizde sıcaksuyla abdest alınabilmesi için başlatılan; “sıcaksu sistemi kurma çalışmalarına destek kampanyası” kampanyada gerekli olan miktarın tamamlandığının ilan edinmesine rağmen, desteklemeler devam edince, artan miktar yeni bir hizmeti Doğurdu.Mahallemizin; iç ve dış turizme yakınlığından olmalı, her geçen gün insanların ilgisi daha da arttığından, mevcut tek kabinli bayan ve çift kabinli erkek tuvaletlerinin yanına engelli tuvaleti de ihtiyaç oldu.Genişleyen kampanya sayesinde, yeni kabin için gerekli vitrifiyeleri alındı takıldı,hizmet vermeye başladı.

Enbüyük teşekkür; sıcak su sisteminin acil ihtiyaç olduğu konusunda bizi ikna eden ve ilk maddi desteğini nakdi olarak yapan Veli TOSUN a Ekibimize güvenip kampanyaya destek veren Gököz Der in fedakar, hayırsever üyelerine, Dernek Başkanımız Mutlu TOSİN’a, mahallemizin, herderde derman ustası Hacı Ahmet SEVİM abimize teşekkür ederiz.

Hiç abartısız; işaretlemelerin kabin kapılarına montajlandığı anın sadece 1 dakika sonrasında, mahallemize gelen 2 minibüs (30 kişi kadarlardı) insanın kabinleri kullandığına şahit oldum.Öğrendimki; mahallemizi ziyaret edenler; 400 kişilik  Rusyalı film yapımcısı grubun ön araştırmasını yapan 30 kişilik ekipmiş.  Raporları olumlu çıkarsa filmlerini mahallemizde çekmek istiyorlarmış.Bu vesileyle; engellilerin de rahat kullanabileceği tuvalet kabini oluşturulması kararlaştırıldı. Vitrifiyeleri alındı,yapıldı,hizmet vermeye başladı.

A T E  Ş  L  E    T E M İ Z L E N D İ K

Ateş; sadece yakmıyor, aynı zamanda temizliyor da. Alışılagelmişliğimizle Çatalcabelen mevkimize, çöplenimizi atarız, bunları bazen yakar, bazen de toprağa karıştırıp gözden kaybederdik.Mahallemiz; bizbizelikten çıkıp, sonradan Göközlü olanlar ve günübirlik ziyarete gelenlerle daha da kalabalıklaştından, ortak kullanım alanlarının dana özenli kullanılması ihtiyaç oldu.Bu güzelliğe başlangıç oyması için, göze hoş gönünmeyen çöp ve kırıntıları, Keles İtfaiyesi desteğiyle, kontrollü bir şekilde yakmak suretiyle temizlik yaptık.

AYAKLARIMIZ SICACIK

Kahvehanemizin tabanı soğuk olduğundan, uzun kullanımlarda rahatsızlığa sebebiyet veriyordu.Zeminin deforme olmasının teşvikiyle; tabanı tamamen,  ısı yalıtımlı Kapron malzemeyle izole edip, üzerine laminat parke kaplayarak, ayaklarımızın sıcacık  zemine basabilmesi sağlandı.Allah sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin.Desteğini, esirgemeyen Gököz Severlerimizden Allah razı olsun.

HİÇ LAZIM OLMAZ İNŞALLAH

Mahallemizin Camilerinde, tedbiren bulunması için; Yangın Söndürme Tüpleri temin edildi.Tüpler; işinin ehli,  tecrübeli ekiplerce, uygun noktalara, kolay görülebilir ve ulaşılabilir konumda monte edildi.Çok özel ilgisi ve gayreti için, mahallemiz sakini Kenan ÖZTÜRK beyefendiye teşekkür ederiz.

BİZE TERTEMİZ OLMAK YAKIŞIR

Cami Tuvaletlerimiz ve Abdesthanemize; merkez depolu, butonlu sabunluklardan monte edildi.Bu sayede; sabunluklar amacı dışında kullanılamayacak, sabunu sürekli yenilemek ve kontrol etmek gerekmeyecek, sabun tasarrufu ve kişisel hijyen sağlanacak, tek elle ve tek hareketle kolay kullanın mümkün olacak, zaman-malzeme ve enerji tasarrufu sağlanacak.

GÖKÖZ SENİ HİÇ UNUTMAYACAK “İDRİS MUHTAR”..!!

Hep akıllarda kalsın, hiç unutulmasın diye; daha önceden Mahallemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere camilerimize kurulan musalla taşlarına, ” Her Canlı Ölümü Tadacaktır” mealli Kur ani nasihat yazıldı.İmkanlarını hiçbir zaman mahallemiz hizmetlerinden esirgemeyen; Hüseyin ile Güngör ustalarımıza teşekkürler.

KADASTRO YOLLARIMIZ HİZMETE GİRDİ

Mahallemizin kadastro yollarından olan; Bataklıyer – Uzuncaalan,Gerdime – Goca mezalık,Mezarlık – Çökecik alt yolları; hizmetin ilk adımlarından olan, grayderle açılarak,  en azından yaz aylarında kullanılabilecek hale getirildi.Aynı çalışmayla; kış aylarında oluşacak  muhtemel su akıntılarının  zararını minimize etmek amacıyla; yollarımızın kenarlarındaki su kanalları temizlendi.Maramşadaki mescidimizin çevresinin daha aktif kullanabilmesi için kısmi stabilize malzeme ile kaplama yapıldı.

YİYECEKLERİMİZİ TOPLAYIP  A Ş U R E   YAPTIK

Muharrem ayı gelince, evimizde aşure pişirip, komşularımıza dağıtma alışkanlığımızı; elimizde bulunan yiyecekleri organizeli şekilde tek kazanda kaynatıp, köy aşuresi haline getirdik ki, umumun mali olsun. Öyle de oldu.

Y  A  N  M  A Y A  L  I  M   İNŞALLAH DİYE EĞİTİM ALDIK.

Yangın başladığını görsek neyaparız ? sorusunu yetkililere sorup,  canlı olarak cevabını alabilmek için; Büyükşehir Belediyemiz İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yangın Önlem Şube Müdürlüğü Personelinden Eğitim talep ettik.Cuma Namazı sonrası yapılan program dahilinde: Köyümüzde bulunan, Yangın müdahale sistemi hakkında bilgi aldık.Mevcut 3 Adet Hidratlardan suyun alınması, Yangın dolabının içeriği, hortumların takılıp sökülmesi, Yangın müdahale şekilleri hakkında uygulamalı olarak bilgiler aldık. Akıllara gelen tüm sorularımızı sorup cevaplarını öğrendik.Tecrübeli Amirimiz Nejdet TAŞDEMİR ile özveriyle uygulamalı dersler anlatan ekipteki görevli arkadaşlarımızla, eğitimi önemseyip katılan köylülerimize teşekkür ederiz.

S I N I R S I Z  Ç A Y HİZMETİ BAŞLADI

Artık; Çelik Odunlu Çay Semaverimiz de var. Bundan böyle  Cemiyetlerimizde; sınırsız çay içme imkanımız olacak inşallah. Mahallemize bu bereketli, kullanışlı çay matiğin kurulmasına vesile olan hayır sahipleri, gıyabi dualara muhatap olsun inşallah.

GİZLİ SADAKA, GIYABİ DUAYA DAVETİYE

Küçük fedakarlıklar, büyük memnuniyete vesile ve gıyabında duaya davetiyedir. İsminin bilinmesini istemeyen bir kardeşimiz; AbdeSt terliklerimizi yeniledi. Allah nazı olsun.Bir Müslümanın diğer Müslümanlara gıyaben dua etmesinin ne kadar önemli olduğu, hem Kur’an ayetleri hem de Peygamber Efendimizin (asv) hadisleri ile açıkça belirtilmiştir.

2.HAYRAT ÇEŞMEMİZ OLDU

Biri, önceki zamanlarda Haceli Çeşmesi ismiyle hizmete sunulan, zamanla yol seviyesinin altında kalan  çeşmenin (Kamil SAKİN evinin önü) iyileştirilmesiyle,  diğeri de; yapılan sondaj çalışması bereketli sonuçlanınca, başka bir noktada (Saffet YALÇIN evinin önü) ikinci bir hayrat çeşmemiz daha hizmete girmiş oldu.

CAMİMİZE SUNDURMA

  1. Özellikle Cenaze namazlarında; güneşin sıcağında, yağmurun altında kılınan namazlardaki mağduriyetlerin giderilmesi olmak üzere, çok amaçlı kullanılabilecek şekilde, köyümüzün merkezindeki camimizin avlusunun üzerine SUNDURMA yapıldı.

YAZ BEREKETİ

Sağanak yağışın bereketiyle; göletimiz tam kapasiteyle doldu. Bahçelerimizin sulanma ihtiyacı da oymayınca; çevredeki yolları kullanamaz olduk.Çözümü; İmik tepesi yakınına tahliye deresi oluşturmada bulduk. Bahar yağmurlarının, yaz aylarında gelmesi, ürünlerimizin bereketlenmesine vesile olur inşallah.

HİJYENİ ÖNEMSİYORUZ

Mahallemizin bütün sokaklarında hijyenik ilaçlama yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Birimi Sorumlusu Selami TURHAN’ ın şahsında, tüm ekip görevlilerine; özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

MEZARLIĞIMIZA BAHAR TEMİZLİĞİ

Baharın gelmesiyle, çevremiz yemyeşil oldu. Özellikle mezarlığımızda, otlar okadar büyüdü ki; mezarlarımızı zor bulur olduk.Mezarlığımızın bulunduğu bölge, yayaların rahat gezinebileceği şekilde otlar kısaltılarak rahat ziyarete hazırlandı.Teşekkürler, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü.Cümlemize hayırlı ziyaretler nasip olur inşallah.

DERE ISLAHI

Geçtiğimizyıllarda  kış aylarında; Nilüfer çayının başlangıcı olan, mahallemizden geçen derenin taşmasıyla mağduriyetler yaşamıştık. Aynı sıkıntıları, tekrar yaşamamak adına ilgililerden yardım iştendi.  Bursa Büyükşehir Belediyesi iy makinesi, deremizin acil müdahale gereken kısmında çalışma yaparak, suyun rahat akış güzergahını açtı.

BAŞLI PINARA HÜRMET

Bundan tam 124 yıl önce; tomruktan oyma ahırla hizmet vermeye başlamış tarihi Başlı Pınarımız yeni çehresine kavuştu.Keles Belediyemizin yönlendirmesiyle şekillenen çeşmemiz; sizlerin katkısıyla bu hale geldi. Birlikteliğimiz devam ettiği sürece; çok daha güzel şeyler yapabileceğimize inancımız tamdır.

TEMİZ BAŞKA TERTEMİZ BAMBAŞKA

Halen kullanmakta olduğumuz mezarlığımızın; kıyısı köşesi de dahil olmak üzere otları kesildi.Tarihi mezarlığımız ise; içinde insan gezinebilecek yükseklerde, ağaçların dalları budandı, zemindeki, maki bittiler, dikenler temizlendi, tertemiz oldu.Teşekkürler, Mezarlıklar Şube Müdürlüğümüzün tüm personeline.

ÇIKMAZ SOKAKLAR ÇIKAR OLDU

Özellikle kış aylarında; Köyümüzün, Yukarı mahallesine, aracıyla gidenler, zorlukla kıyı köşeden dönüp aynı yoldan dönmek zorundaydı.Alt ve üst yolların devamı olan; yakalar güzergâhı, parke taşla kaplanarak, yollar birleştirilince, alt yoldan gidilince üstten, üst yoldan gidilince de alttan rahat dönebilme imkanı sağlanmış oldu. Yol çalışmaları süresince, kahramanca çalışmalarıyla bizlere destek veren Ziya DOĞRU ya yürekten teşekkür ederiz.

YOLUMUZ DAHA GÜZEL BİR GÖRÜNÜM ALDI

Mahallemizin, araçlı ziyaretçilerenin her geçen gün artmasının da etkisiyle; yolumuz deforme oymuştu.Büyükşehir Belediyemizin fedakar çalışanları sayesinde bozuk noktalar titizlikle tamir edilerek, vatandaşlarımızım yolları rahat kullanabilmeleri sağlandı.

BİN METRE TAŞ DÖŞENDİ- DEREMİZ ISLAH EDİLDİ

Valiliğimizin organizesiyle, mahallemize 1000 metre kare kilitli parke taşı daha döşendi. Önceki yıllarda; mahallemizin altından geçen Nilüfer deresinin taşmasından dolayı mağduriyetler yaşamıştık. Geçen hafta boyunca 2 adet iş makinesi ve ekipmanlarıyla mahallemizde, DSİ imkanlarıyla dere yataklarımız temizlenerek önümüzdeki kış sezonlarına hazırlandı.Ekiplerde görev alan Yusuf SEYMEN ve Hasan USLU nun şahsında, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederiz.

****Muhtarım çok hizmetler getirmişiniz bu anlamda değil Keles’in Bursa’nın en başarılı muhtarısınız tartışmasız ,tekrar aday olsaydınız neleryapardınız.

TAKRAR ADAY OLSAYDIM

—-Kooperatif kurmayı öncelerdim.

—-Gölet suyumuzla tüm parsellerimin sulanması projeseni takip ederdim.

—–İçme suyumuza ilave kaynak projesini devam ettirirdim.

—–Maramşa mevkimizdeki düşük voltajlı enerji sorununu çözme çalışmasını devam ettirirdim.

—-Cuma günleri Keles pazarına ulaşımda kullanılan Servis hizmetini devam ettirirdim.

—-Hz. Ebubekir Camimize de sundurma çatı yapardım.

— Şimdiye kadar ilan edilen 2 adet Muhtar adayımızdan hangisi kazanırsa kazansın; bütün bilgimi, tecrübemi Mahallemizin hizmetinden esirgemem,bu böyle biline,diyerek konuşmasını tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>