Haberde Bursa

İcradan satışa çıkarıldı… “Yapmayın!”

06.02.2024
29

Bursaspor Kulübü’ne ait benzinlik, Bursa 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından 72 milyon 53 bin 50 lira bedelle satışa çıkarıldı. Bursaspor kulübünün Soğanlı Mahallesi, Avrupa Konseyi Bulvarı, Botanik Petrol Ofisi, no: 279 adresindeki 6.666,92 m2 akaryakıt istasyonu ve 10 adet bağımsız bölümden oluşan işyerleri icradan satışa çıktı. Bursa 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, açık artırma ihalesinin 26 Mart 2024 saat 10:05’te başlayacağı ve 2 Nisan gününe kadar süreceği belirtildi. Benzinlik için ise 72 milyon 53 bin 50 TL bedel biçildi. Bursa 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda benzinlik hakkında şu ifadeler yer aldı: “Osmangazi İlçesi sınırları dahilinde bulunan Soğanlı Mahallesi, Avrupa Konseyi Bulvarı, Botanik Petrol Ofisi, no: 279 adresindeki Akaryakıt İstasyonu olarak belirtilen alanın içerisinde kullanılmakta olan 2 katlı market-yönetim binası ile akaryakıt dispenserlerinin (akaryakıt pompalarının) bulunduğu çelik kanopi, bina ile dispenserler arasında çatı uzantısı olarak yapılmış olan çelik kanopi ve istasyon çıkışında yer alan araç yıkama ünitesindeki çelik kanopi yapılarından ibarettir. 6.666,92 m2 yüzölçümü, 188/480 arsa paylı taşınmaz 3338 ada 3 nolu parselinde kayıtlıdır.

Yalova yoluna 700m, Bursa Hayvanat Bahçesine ve Botanik parka 1.000m, kent meydanına 5 km, Heykel’e 7 km, mesafededir. Mahallinde elektrik, su, doğalgaz, telefon ve kanalizasyon gibi her türlü alt yapı hizmetleri mevcuttur. Tüm kamu hizmetlerinden faydalanmaktadır. Geometrik ve topoğrafik yapısı her türlü inşaat yapımına uygundur. Taşınmaz 2 katlı bina betonarme karkas olarak inşa edilmiştir. Binanın dışı sıvalı ve boyalıdır. Kapı ve camekanları alüminyum profilden imal edilmiştir. 180m2 büyüklüğündeki yapının toplam alanı (2katx18m2)=360m2 olarak ölçülmüştür. Akaryakıt İstasyonu olarak belirtilen alanın içerisinde kullanılmakta olan 2 katlı market-yönetim binası ile akaryakıt dispenserlerinin (akaryakıt pompalarının) bulunduğu çelik kanopi, bina ile dispenserler arasında çatı uzantısı olarak yapılmış olan çelik kanopi ve istasyon çıkışında yer alan araç yıkama ünitesindeki çelik kanopi yapılarından ibarettir.”

Gelişmeler üzerine Bursa’nın vicdan sesi olan ismi meclis üyesinden kritik uyarı geldi. Geçmiş dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın; “Belediye Meclislerinde Bursaspor’a pozitif ayrımcılık yapılarak tarla vasıflı arazileri plan değişikliği neticesinde akaryakıt alanına çevir, benzinlik istasyonu ve dükkanları inşa et, daha sonra kulübün icralık borçları nedeniyle açık ihaleyle satışa çıkar. Olmaz, zira; İhaleden burayı alacak gerçek veya tüzel kişilere kendiliğinden “kişiye özel plan değişikliği” yapılmış olacaktır. Çünkü; Herhangi bir kişinin veya şirketin tarla vasıflı arazilere plan değişikliği talebinin normal şartlarda kabul edilmesi mümkün değildir. Bursaspor ve sahip olduğu gayrimenkulleri Bursa kamuoyunun ortak değeridir ve üçüncü şahıslara devredildiğin de kamu hakkı ihlali ortaya çıkmaktadır. Bundan sonra meclislere gelecek benzer dosyalarda “satılamaz, rehin ve ipotek verilemez vb.” şerhler mutlaka kararlara işlenmelidir.
Ayıptır, yazıktır, günahtır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>