Haberde Bursa

İbrahim Sanalp yazdı; Çorba, oy tercihi için bugün önem kazanmıştır

24.09.2023
74

Köşe yazarımız İbrahim Sanalp makalesinde bir alıntıya dikkat çekerek;

Çorba, Farsçadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Çorba, sıcak, sulu içecektir. Kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerine de çorba denir. Çorba, sebze veya et ile de hazırlanır.

Çorba ucuz yiyecektir. Her evde pişer. Çorbanın, tarhana, yayla, ezogelin gibi çeşitleri vardır.

Toplumda düzeni sağlamak için ceza ve yardım yolu izlenir. İnsanları suç işlemekten uzaklaştırmak için yardım da önemlidir. Sadece ceza vererek suç işlenmesini önlemek yeterli olmaz.

Fakirliği önlemek için dinimize göre fakirlere sadaka, fitre, zekât verilir. Mevlit okutulup yemek verilir. Fakirlerin de karnı doyar.

Devlet, anayasa, kanun, yönetmelik sistemi ile vergi, sigorta primi toplar. Vergi gelirlerinden, sigorta primlerinden bir kısmı fakirlere yardım için ayrılır.

Allah kimseyi açlık ile terbiye etmesin. Devlet, bütün vatandaşların devletidir. Her vatandaşın devlet örgütlenmesinden faydalanmak hakkıdır.

En azından herkesin çorba içip karnını doyurduğu hayat seviyesini ülkemizde oluşturmak bütün vatandaşların görevidir. Oy verirken bu görevi her an hatırlamalıyız. Her vatandaş Türkiye’de olan fakirlikten sorumludur. Her vatandaşın taşın altına elini koyması gerekir.

CHP her vatandaşın çorba içebileceği hayat seviyesini oluşturmak için yetki istiyor. Her vatandaşın en azından çorba içmek hakkıdır. Her vatandaş, CHP’ye oy vererek, açlığa, fakirliğe karşı mücadele edebilir. Çorba, oy tercihi için bugün önem kazanmıştır. CHP, herkesin partisidir.

Mülayim Halkçı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>