Haberde Bursa

İBRAHİM BAHAR İLE MART’IN SONRASIDA BAHAR

12.02.2024
12
İBRAHİM BAHAR İLE MART’IN SONRASIDA BAHAR

Yunuseli mahallemizin bugünlere gelmesinde derin izleri  bulunan  Bursa’mızın tartışmasız  en başarılı Muhtarları arasında yer alan Yunuseli Mahallesi Muhtarı İbrahim Bahar ile 15 yılda gelen hizmetler başta olmak üzere birçok konuyu ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle İbrahim muhtarım bizlere ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan muhtarlığınızda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizler biliyoruz ama bilmeyenler için bu 3 dönemde Yunuseli Mahallesi’ne hangi hizmetleri getirdiniz neler yaptınız onları anlatarak başlayalım isterseniz röportajımıza.

—Sağ olun, teşekkürler bizlere seçim öncesi  böylesine güzel bir fırsat tanınmış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben İbrahim Bahar 2009-2014-2019 seçimlerinde Yunuseli Mahallesi’nde gerçekleştirilen Muhtarlık seçimlerinde Yunuseli Mahallesi’nde yaşayan insanlarımızın teveccühüyle Muhtar seçildim bu anlamda beni her 3 seçimde de destekleyen yanımda duran güvenen bütün Yunuselinde yaşayan insanlarımıza teşekkür ediyorum.

2009’DAN BUGÜNE YUNUSELİ’NDE BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

Tabii bu 15 yılda Yunuseli Mahallesi’nde birçok şey değişti.2009’da ben Muhtar olduğumda 9000 seçmenimiz vardı, şu anda seçmen sayısı 30.000’e yaklaştı.Nüfus olarak da 45.000’i aştık 50.000’e yaklaşıyoruz.2009’da 200 küsür sokağımız bulunurken şimdi 630 sokaklı bir mahalle haline geldik. Bu 630 sokağın 600’e asfaltlanmış güzel bir durumda 30’unda da işte imarla ilgili sıkıntı olduğu için oralara asfalt daha  gelmedi. 3 tane sağlık ocağımız var 2 tane pazar yerimiz var, yeni bir projemiz var spor tesisimiz var o yapılıyor. BUSMEK kurslarımız açılıyor bu ayın içerisinde. BUSMEK kurslarımızı daha önce de vardı ama binamız yoktu şimdi kendi binamızda hizmet vermeye başlayacak bu kurslarımız. Bursa Büyükşehir belediyemiz güzel bir sosyal tesis yaptı ,onun içerisinde ana kucağı var BUSMEK kursları var. Güzel bir alan oldu Şubat’ın ortasında açılacak nasip olursa inşallah.

HEP SAHADA HİZMET AŞKIYLA..!!

Altyapıların çoğu eksikti biz ilk Muhtar olduğumuzda, sıkıntıları tamamladık. Yağmur gider hatları ile ilgili biraz problemimiz var onları da yavaş yavaş tamamlayacağız. UEDAŞ ile ilgili sıkıntımız var orada işte biliyorsunuz grevdeler onları da  elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz.Sağ olsun eksikleri çözmek için gecenin yarısında geliyorlar,yanmayan lambaları yapıyorlar, sıkıntıları çözüyorlar.

Sıkıntımız bizim ulaşım zaten nüfus arttıkça arabalar yetersiz kalıyor otobüsler yetersiz kalıyor. Tabii otobüsler yetersiz kalınca vatandaş biraz tabii sıkıntı yaşamış oluyor.Ama onunla ilgili de özel halk otobüsleri ile sıklıkla görüşüyoruz ara ara ilave yapıyorlar ama yetersiz kalıyorlar. Onunla ilgili tam kapsamlı sağ olsun başkanımız onayladı bakalım nasip olursa inşallah onunla ilgili daha güzel çalışma olacak. Daha iyi daha konforlu arabalar uzun hatlara daha konforlu araçlar olacak inşallah onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Seçim üzeri sağ olsun başkanımız bazı şeyler de öngörülerde bulundu bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz, Büyükşehir Belediye başkanımızla,onunla da ilgili sıkıntılar çözülecek yakında  inşallah.

BAŞKANLARIMLA ARAM HEP İYİ OLDU..!!

***Muhtarım tabii sizin 3. döneminiz Osmangazi belediye başkanımız Mustafa Dündar’ın da aynı zamanda başladınız göreve onun da 3. dönemi bitmek üzere değil mi. Bu anlamda başkanlarımızla uzun yıllar dostluklar arkadaşlıklar bu diyaloğu kurabilmek bu iletişimi sağlayabilmek  kolay değil değil,değil  mi muhtarım.

—Sayın Mustafa Dündar başkanımla birlikte onunla birlikte 4 .döneme gireceğiz inşallah.Başkanlarımızla hiç sıkıntımız yok. Hepsi ile iletişimimiz mükemmel. Aradığımızda dönüyorlar.Elbette muhakkak bu arkadaşlıklar dostluklar kısa zamanda oluşmuş bir durum değil uzun yıllar birlikte görev alınca tabii arkadaş ,dost ,ahbap olunuyor. Sonuçta işte mahallemizdeki sıkıntıları bilen insanlar biz. Bu arada tabii işte sosyal medyada internet sitesinde Cimer’de abuk subuk yazılar yazabiliyor bazıları sonuçta başkanlarımız  da bunu biliyor kimin niçin ne amaçla bunu yaptığı ile ilgili.Herkes bunun farkında. Biz de mahallemize en iyi hizmetin gelmesi amacıyla 15 senedir uğraştığımız gibi İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek.

MUHTARLIĞI SEVDİRMEYE ÇALIŞTIK,BUNDA DA BAŞARILI OLDUK..!!

Şöyle bir durum da var aslında biz insanlara Muhtarlığı sevdirmeye çalıştık elimizden geldiği kadar da sevdirdik. Vatandaş bizden memnun birebirlerde elimizden gelen yardımı sağlamaya çalışıyoruz onlar da tabii  bu sıcaklığı yakınlığı bizde görüyorlar halkımızda tüm mahallemizde yaşayan herkesle arkadaşız dostsun elimizden geldiğince her türlü hizmeti en kısa zamanda halkımıza sunma çabasında olduk olacağız.

HATTA;İŞ ARAYANA İŞ, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ..!!

Bir de biz de böyle kayıtlı birçok insanımız var iş arayanlara iş bulmak için de yardımcı oluyoruz işe yerleştiriyoruz.Sosyal anlamda etkin bir şekilde çalışıyoruz, birçok kişiyi işe yerleştirdik. Onu da söylemek isterim. Kimsenin bilmediği insanları biz tanıyoruz sonuçta sıkıntısı ihtiyacı olan insanlar birebir çekinmeden bize gelerek sıkıntılarını ,dertlerini söyleyebiliyorlar. Sağ olsun iş adamlarımızdan da bu konuyla ilgili faydalanıyoruz onların desteklerini alıp bu yardıma muhtaç insanlara destek sağlamalarına aracı oluyoruz. Sağ olsun iş adam arkadaşlarımızda gittiğimizde bizi geri çevirmiyorlar, kimse durup dururken kimse kimseye bir şey vermez ama biz işin içinde olduğumuzda tanıdıklarından bu ihtiyaç sahibi ailelere  bu şekilde yardımda da bulunuyorlar, çekinmeden yardımcı oluyorlar.

Elimizden geldiği kadar insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, Kimseden bir şey talep Etmemeye çalışıyoruz. 3. dönemimiz bitti 4. dönemimize gireceğiz inşallah Allah nasip kısmet ederse. İnsanlarla birebir olmaya çalışıyoruz, ulaşmaya çalışıyoruz. Bu şimdiye kadar nasıl devam ettiyse bundan sonra da böyle devam edecek.

**** Muhtarım tabii 3 dönemde çok güzel hizmetlerin Yunuseli Mahallesi’ne gelmesinde hep ön ayak oldunuz,,bizlerde bunun yakın tanığıyız. Peki bundan sonra 4. dönemle  birlikte inşallah tekrardan seçilmeniz durumunda ne gibi hizmetlerin gelmesi ile ilgili çalışmalar yapacaksınız.

KAPSAMLI HİZMET BİNAMIZIN YAPIMINA YAKINDA BAŞLANACAK

—- Osmangazi belediye başkanımız Mustafa Dündar ile görüştüğümüzde biz hizmet binası istedik.Daha kapsamlı bir şey istedik.Emlak gelir vergisinin toplanacağı, zabıta noktasının olacağı, onun yanı sıra işte spor kulübümüzün de olabileceği bir oda olabilir diye düşündük.Daha başka sosyal donatı alanlarıda olabilir. Bu anlamda söz aldık başkanımızdan bu bölgede kamulaştırma ile ilgili sıkıntı vardı resmiyetle ilgili ve şu anda bunların çoğu temizlendi.Sağ olsun başkanım da bunu yapacak bize inşallah. Geçen sene aslında projelenmişti deprem oldu biliyorsunuz tam onun ihalesi olacağı zaman onu ertelemek zorunda kaldık çok büyük bir afet oldu 11  ili etkildi  biliyorsunuz daha yeni yıl dönümünü atlattık.Depremlerde hayatını kaybeden herkese bütün herkese Allah  rahmet dilesin diyorum. O zaman işte ihalesi olmuştu geçen sene Deprem olunca tabi Osmangazi Belediyesi Deprem Bölgesi’nde Osmangazi evleri yaptı, belediye yaptı. Bizde bizimki daha sonra olsun dedik. O insanlar mağdur  olmasın dedik ,o yüzden başkanımız yatırımının çoğunu oraya yaptı bu sene öyle geçti. Şu anda proje hazır İnşallah en kısa zamanda olacak. Bu proje hayata geçecek diye bekliyoruz. Bizim bu konuda eksiğimiz sadece buydu,en kısa zamanda  İnşallah bu da hayata geçecek acele etmeye gerek yok zaten.

TAM GEÇİŞ NOKTASINDAYIZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden asfaltlama ile ilgili yeni yollar açtık, kaldırımlar yapılıyor yapılacak. Yollarımıza ilave yollar yapıldı. Çünkü biz tam ortada kalıyoruz herkes buradan geçiyor. Demirtaş’tan gelen buradan geçiyor Hamitler’den Demirtaş’a giden buradan geçiyor yani Mudanya’dan dönüş yolunda ana  yol kalabalık olduğunda Bursa tarafına gidenler bile buradan geçiyor.Tam kavşak noktasındayız, o yüzden bu yol yatırımları kaldırım çalışmaları  yatırımları da hala devam ediyor,bundan sonrada edecek.

**** Tabii İbrahim muhtarım yavaş yavaş röportajımızın  sonuna geldik, seçimlere de  neredeyse burada bir buçuk ay gibi bir zaman kaldı.Buradan Yunuseli Mahallesi’nde yaşayan insanlarımıza 3 seçimdir sizi destekleyen insanlara neler söylersiniz ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

ONLARIN SEVGİSİ İLE DURUŞU İLE BİZ BURAYA GELDİK..!!

—Onlar olmazsa Yunuseli Mahallesi’nde yaşayan güzel insanlarımız olmazsa biz olmayız. Onların sevgisi ile buraya geldik onların duruşuyla Biz buralara geldik. Her durumda onların yanlarında olduk desteklerini devam ettirsinler 3 seçimdir bizi destekliyorlar desteklediler 4. seçimlerde de 31 Mart’ta da  bizi desteklemeye devam etsinler.31 Mart’ta nasip olursa tekrar bizim sloganımız şu İsim soyisim İbrahim Bahar Mart’ın sonrası Bahar diyoruz inşallah. Başta Yunuseli Mahallesi’nde yaşayan 50 bine yakın insanımız olmak üzere

Bursa genelinde yaşayan 3 milyon şaşkın insanımıza ve yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza Bursa’dan Yunuseli Mahalle Muhtarlığından sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞARILAR İBRAHİM BAHAR MUHTAR..!!

3 dönemdir Yunuseli Mahallesi’ne gelmedik hizmet bırakmayan, 15 yıllık görev sürecinde Muhtarlığı kurumsallaştıran gelen hizmetler yapılması gerekenlerin yanı sıra Iş adamları ile yardıma muhtaç insanları buluşturarak sosyal anlamda da onlara katkı sağlamaya çalışan.

İşsizlere iş bulma konusunda da elinden gelen hizmeti sunan, bu anlamda da Bursa’da hizmet çeşitliliği  anlamında muhtarlar arasında öne çıkan Bursa’mızın en başarılı Muhtarları arasında kesinlikle kendine yer bulmuş olan,siyasi partilerin bile sloganını almaya çalıştığı

İbrahim Bahar muhtarımıza bizler de çalışmalarında ve 31 Mart’taki seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>