Haberde Bursa

HÜRRİYET KARACABEY; Haber yaptırıp, hakkımda saçma sapan yazılar neden yazdırttın?

29.01.2023
447

Karacabey’e bağlı Hürriyet Köyü sakinleri, belediye tarafından tapulu 6 bin dönüm arazilerinin parsellenerek satılmasına karşı Erdoğan’a gitmişlerdi. Türkiye’nin gündemine oturan görüşmede Erdoğan talimat vererek sorunun çözülmesini istemişti.

Erdoğan ile görüşmeleri sonrasında mücadeleleri kamuoyunda daha yüksek sesle duyulan Hürriyet köylülerinin taleplerine henüz karşılık veren olmadı. Konuya dair Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe bir açıklama yayınlayarak, AKP’li Karacabey Başkanı Ali Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatını dinlemediğini öne sürdü.

Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Bursa’daki ziyaretinde Ali Özkan’a yönelik sorularına cevap alamadığını açıklayan Bayram Efe’nin yayınladığı açıklaması şöyle:

Ali Özkan söz dinlemeyip cumhurbaşkanına isyan ediyor!

Daha evvel Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede Sayın Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu, “Biz Ali Özkan’a satma dediğimiz halde Karacabey Belediye Başkanı satmaya devam ediyor” demişti.

“Sözümüzü dinlemiyor” dedi.

2023 seçimlerinde kendi partisine zarar vermeye devam eden evvelce de Danişment Köyü topraklarını satmaya kalkan ve Karacabey’de 12 pavyon yaptırdığı gazete haberlerinde çıkmıştı. Karacabey Belediyesi Pazaryeri Projesi’nin pazarcıları ve esnafı Ankara’ya konu ettiğini, Karacabey halkını nasıl üzdüğünü duyduk ve okuduk şimdi de Hürriyet Köyümüz basına  konu oldu, Sayın Ali Özkan’ın partisini düşünmemesi siyasi gelecek kaygısı taşımaması  ne olabilir ki yükümü tuttum diyor olmalı mı ya da kimlere güveniyor bilemiyoruz.

Konuyu Bursadaki 20 milletvekili biliyor onlara da sormanızı isterim. 11 Aralık 2014 Yılında Sayın CHP eski Milletvekili Turhan Tayan Hürriyet Köyü için Sayın Efkan Ala’ya da önerge vermiş fakat sayın bakan kabul etmemişti. Konuyu 2015 Mart ayı Meltem Gazetesi ve başka gazetelerde yazmıştı.

CHP Milletvekili Erkan Aydın, Nurhayat Altaca ve Orhan Sarıbal Meclis’e taşımış fakat yine de yasal düzenlenme kabul edilmemiş reddedilmişti.

İsteyen bu milletvekillerine sorabilir.

Yasal hakkım var diyerek Hürriyet Köyü ortak alanlarını ve hatta bazıları sulak verimli tarlalar olmasına rağmen 20’ye yakın 50 dönüm civarında tarlamızı ve toplamda 850 dönüm yerimizi satan Ali Özkan, bize iftira atmaya devam ediyor,

Ali Özkan Karacabey’de oturmuyor. Bursa Beşevler’de oturan Ali Özkan Karacabey’e her gün 150 km yol yaparak gelip gidiyor. Mazotunu kim ödüyor acaba?

Ve bir de Hürriyet köylüsünün köyde oturmadığından bahsediyor.

Hürriyet Köyü’nde tozdan  oturulacak yer bırakmayıp, iş makinaları ile doldurup, köyümüzü yağma etti.

Ankara’ya giden heyet köylü değilmiş, demiş.

Ama aslında Ankara’ ya giden yaşlı teyzelerimiz ve diğer heyetteki kişilerin nüfus kütükleri Karacabey Hürriyet Köyü’dür. Bu insanlar haklarını ararken, haklarını teslim etmek gerekirken kendisi neden boş muhabetlerle konuyu geçiştirerek büyüklerimizi ve bizi üzmeye devam etmektedir.

Dernek başkanımız Bayram Efe cumartesi günü Ali Özkan’ı Cumhurbaşkanımızın katıldığı Merinos Kültür Merkezi’nde tesadüfen görünce art arda soru yağmuruna tuttu:

Benim emlakçı olmadığımı biliyorsun deme dedi.  O da, evet biliyorum, dedi.

Peki, neden muhtarla çıkar ilişkin var gibi yanına alarak, bana iftira atıyorsun? Ayıp değil mi?

Bir de bazı medya kuruluşlarına ve gazetecilere para verdirdiğini duyduk. Haber yaptırıp, hakkımda saçma sapan yazılar neden yazdırttın?

Ali Özkan ‘Eeeee…’ diyerek ve arkasına bakmadan oradan koşarak kaçtı.

Dernek başkanımız “Kaçıyor, belediye başkanı kaçıyor, Ali Özkan kaçıyor” diye bağırdı.  Oradaki polisler buna şahit oldu. Hatta bu davada ismini ilerde paylaşacağım, köy kadınımıza Ali Özkan’ın koruması olduğunu düşündüğüm bir kişi saldırmaya kalkıştı. Orada bulunan polisler kadına saldırmasın diye kendisini zor tuttular. Merinos kamera kayıtlarında mutlaka videosu vardır, basına düşecektir.

Ali Özkan, köy kadınana saldıran ilk belediye başkanı olarak tarihe geçecektir.

Bizlere saldırma, zor kullanma ve iftira atma olmuyor başkan, olmuyor, hiç hoş işler olmuyor!!!

Marjinal alanlar dediğin tarlaların ve Ankara heyetinin kendi tarlasında soğan ekim çalışmasını da ekledim.

Açtığımız idari davada belediye savunmasını şöyle yapmış: İhaleyi ilan ettik. Muhtarlıktan itiraz olmadı diye savunma yapmış.

Karacabey Belediyesi yasalar karşısında davayı kazanmak için her yolu deniyor, amacı iade etmek değil buraları yasalara uygun aldım, ‘Hürriyet Köylüsü Haksızdır’ demeye çalışmaktadır. Bizler belediyeye 23 adet dilekçe verdik. 1955 ten 2014 yılına kadar tutulan köy karar defterimizin avukatlarımız tarafından bakılıp incelenmesini istedik.

Bu karar defterleri 2014 yılı 6360 sayılı kanunla muhtarlar tarafından belediyelere teslim edilmişti.

Fakat avukatlarımızın incelemesine izin vermeyen Karacabey Belediyesi, dilekçelerimize de mahkeme kararı olmadan avukatlarınız bakamaz diyor. Karar defterleri yok edilmiş olması muhtemel bir durum…

Peki, bu durum yasal mı? Avukatlarımızın bu defterlere bakmasının belediyeye ne zararı olabilir ki?

Açtığımız başka idari davada Valilik, belediye muvafakat verirse Hürriyet arazilerini mera olarak tescil edeceğim diyor. Tarım Bakanlığı ‘buranın geldisi 201 hanedir, özel kişilikten gelmedir’ diyor.

Ama Karacabey Belediyesi, bu arazileri vermemek için Bursa İl Yönetimini bile karşısına almış durumda. Hadi hayırlısı yaşayalım görelim, ağlayanın malı, gülene yar olur mu olmaz mı?

Hak yerini bulacak ve yerlerimizi er ya da geç alacağız ve herkes yaşadığı gibi anılacak ve hatırlanacak kamoyuna, basına duyurulur.

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe

Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>