Haberde Bursa

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ. SAKIN ONLARA ACIMAYIN. YAŞAMI VE KOŞULLARI KOLAYLAŞTIRIP, SEVGİNİZİ, SAYGINIZI VE DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN.

04.12.2022
860

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; yazısında,

“Bu gün Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık’ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günü.
Ben bu günü kutlama olarak düşünmüyorum.
Sadece farkındalık ve sıkıntısı olan ve engeli olan her kim olursa olsun onları anlama, empati yapma ve dayanışma günü olarak anılmasını istiyorum.
Çünkü ülkemizdeki çalışma koşullarındaki ve sosyal yaşamadaki yetersizlikler ve eşitsizlikler hepimizi engelli adayı yapıyor.
Bu konumdaki dostlarımıza özellikle genç ve çocuklarımıza acımak ve onlara yetersizmiş gibi davranmak gelecekleri için hem haksızlık hemde hadsizliktir.
Bu tür sıkıntıları 4 ay bire bir engelli olarak yaşamış bir insan olarak paylaşıyorum.
Bu duyarlılığı ilk önce ayak bileğimde parçalı kırılan, arkasından da parmaklar ve tarak kemiğimde meydana gelen kırıklar nedeniyle 4 ay tekerlekli sandalyede yaşayınca engelli konumdaki insanların duygularını daha çok anladım.
Çaresizlik ve sürekli birilerinin yardımına ihtiyaç duyulan o dönemler bana acıyan ve “vah vah, çok zor nasıl dayanıyorsun, ihtiyaçlarını nasıl yapıyorsun?” diye soranlara öfke duydum.
Ancak benden sevgilerini, ilgilerini, desteklerini esirgemeyen ve benim yaşamımı kolaylaştıran tüm dostlarımın sayesinde o zor günleri daha kolay geçirdim.
O koşullarda asla yaşama küsmedim.
Aynı şekilde yazılarımı yazdım, hatta herkes bilir yemeklerimi mutlaka kendim yaptım ve yatan hizmet bekleyen bir konuma kendimi mahkûm etmedim.
Sağ olsun dostlarım Güre’ye gelip birer hafta kalarak sırası ile bana baktılar.
Birçok dostum yaşamımı kolaylaştırmak için geldi aradı ve bana destek oldular.
Yüreğimde büyüttüğüm evlat Toprak Adam Orhan Sarıbal öğrenir öğrenmez sevgili eski İl Başkanımız Hüseyin Akkuş’la koşup geldi ve bana destek olup moral verdiler.
Daha sonrada beni zorlayarak Edremit Kitap Fuarında konuşmacı ve Moderatör olarak katılmaya ve son kitabımı imzalama ya götürdü.
Benim için o zor yani engelli olduğum günlerde verilen destekler ve tüm dostlarımın katkıları çok değerli ve önemlidir.
Bu nedenle nasıl ve hangi tür engeli olursa olsun asla kimseye acımam ama onların yaşam koşullarını kolaylaştıracak her türlü tedbirin alınmasını isterim.
Özelikle yerel yönetimlerin bu konularda duyarlı olmalarını, yatırım yapan iş adamlarının tek amaçlarının kar olmamasını ve duyarlı olmalarını beklerim.
Onun için ben bu günü kutlama olarak düşünmüyorum.
Hepimizin engelli adayı olabileceğimiz bilinciyle dayanışma, yardımlaşma ve en büyük engelin sevgisizlik, saygısızlık, vicdansızlık ve haksızlık hukuksuzluk olmanın bilinciyle davranmamızı temenni ediyorum.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>