Haberde Bursa

GZTC Dışişleri Bakanlığı’ndan Kazakistan’a Sel Felaketi İçin Geçmiş Olsun Mesajı

09.04.2024
10

Kazakistan’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle ‘geçmiş olsun’ mesajı! Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan Kazakistan’a Sel Felaketi İçin Geçmiş Olsun Mesajı

Kazakistan’da meydana gelen şiddetli sel felaketi sonrasında, Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e ve Kazakistan halkına içten geçmiş olsun dileklerini iletti. Sel felaketinin yol açtığı zararlar ve etkilerin önemini vurgulayan tüm Türk dünyasına çağrıda bulunarak, Kazakistan’a yardım ve destek çağrısında bulundu. Türk dünyasının böyle bir felakaette dışa bağlı kalmaması gerektiğini ve bu Tür durumlar için Türk birliğinin ne kadar elzem olduğu bir kez daha ön plana çıkmaktadır. Her şeyden önce sahipsiz bir Türk dünyasının kesinlikle kabul edilemez olduğu görüşüne tüm Türk dünyası sahip çıkmalıdır.

Kazakistan tarihinde son 80 yılın en büyük felaketi olarak nitelendirilen Sel felaketinin etkilediği bölgelerde yaşayan insanların yaşadığı zorluklara dikkat çeken Göyçe Zengezur Dışişleri  Bakanlığı yetkilileri, Kazakistan’ın yanında olduklarını ve Kazakistan’a her türlü insani yardım ve destekte bulunmak için hazır olduğu belirtildi.

Türk dünyasının bu felakette Kazakistan hükümetiyle yakın iş birliği içinde hareket etmeleri gerektiğini ve  afetin etkilerini en aza indirmek ve bölgeye hızlı bir şekilde yardım ulaştırmak için koordineli bir şekilde çalışmak için gerekli çalışmaların hep birlikte yapılması gerekmektedir.

Kazakistan’da yaşanan sel felaketi, Türk dünyasının da derin üzüntüyle karşıladığı bir olaydır. Sel felaketi sonrasında Kazakistan’a destek için uluslararası toplumun da katkı sunması beklenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>