Haberde Bursa

Gözde Grubu, Sağlık Turizminde Hedef Büyüttü

31.01.2023
676

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, sağlık turizmi konusunda kısa süre içinde önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, 2022 yılında 10 bin yabancı hastayı sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

Kalı, 2022 yılında grup bünyesindeki Özel Sağlık Hastanesi, Gözde Kuşadası ve Gözde İzmir Hastanesi’nde başta İngiltere olmak üzere; 30 farklı ülkeden hastayı ağırladıklarını dile getirdi.

Gözde Sağlık Grubu olarak İzmir’in sevdiği ve sağlıkta bir sembol marka olan Özel Sağlık Hastanesi’ni kentle yeniden buluşturduklarına dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, “Burası, birçok kişinin doğduğu, üç kuşak boyunca İzmir’e hizmet etmiş, İzmir’in ilk, Türkiye’nin ise ikinci özel hastanesi. Özel Sağlık Hastanesi’ni İzmir’e kazandırmak bizim için gurur verici. İzmir köklerine ve kendi değerlerine çok bağlı. İzmir dünyada tarihinde en iyi sağlık merkezlerinin olduğu bir şehir. İnsanlar buraya şifa bulmaya geliyor. Yakın geçmişte Özel Sağlık Hastanesi ve uzak tarihte de Bergama’nın sağlık mirasını devraldık. İzmir nasıl geçmişte dünyaya sağlık ve şifa dağıttıysa bugün de bu vizyonu devam ettirsin istiyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ

İzmir’in sağlık turizmi konusundaki potansiyeliyle önemli bir marka şehir konumuna yükseldiğini kaydeden Op. Dr. Kenan Kalı, sözlerine şöyle devam etti: “Özel Sağlık Hastanesi kısa süre içinde İzmir’de sağlık turizminin en yoğun yapıldığı hastane oldu. İngiltere ve Avrupa ile İzmir’i buluşturdu. Bu konuda tüm ekip olarak inanılmaz bir gayret gösterdik. Dünyada ilk 20 merkez arasına girecek yapıya ve işlem çeşitliliğine sahibiz. Sağlık turizminde 2022 yılı içinde 6 branşta hasta getirmeyi başardık. Obezite, estetik cerrahinin kolları, diş tedavileri, rinoplasti ve beyin cerrahisi ameliyatlarını uyguluyoruz. 2023 yılında bunları devam ettirirken, beyin cerrahisinde, nöronavigasyon işlemleri, üro teknolojik işlemler, prostat hastalıklarıyla ilgili de yabancı hasta getireceğiz. Bu hasta sayısı arttıkça İngiltere ve İzmir arasındaki uçak sayısı da artmaya başladı. Valilik, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu konuda önemli destekler sunuyorlar. Antalya’nın 40 yılda ulaştığı turizm kenti seviyesine İzmir bir yılda ulaşamaz. Ama İzmir de kısa sürede sağlık turizminin başkenti olacak. Sağlık turizmi konusunda doğru adımları atarsanız bir marka şehir yaratabilirsiniz. İzmir’in en önemli teması bana göre sağlık turizmi. Devlet ve hükümet yetkililerini de bu konuda yanımızda görüyoruz”

30 ÜLKEDEN HASTA GELİYOR

İzmir’e sağlık turizmi konusunda önemli bir hasta akışı sağladıklarını da vurgulayan Op. Dr. Kenan Kalı, şu bilgileri verdi: “Başta İngiltere olmak üzere Almanya, İtalya, kuzey ülkeleri, Güney Afrika, Sri Lanka gibi 30 farklı ülkeden İzmir’e hasta geliyor. 2023 yılında ortopedi, üroloji ve beyin cerrahisi konusunda Amerika ve Kanada’dan hasta getirmeyi hedefliyoruz. Eskiden yabancı hastalar fiyat avantajı var diye Türkiye’ye geliyordu. Şimdi ise kalite ve operasyon başarısını görüyorlar. Ülkemize çok iyi teknolojik altyapı, iyi hastaneler ve deneyimli hekimler var. İzmir ve Kuşadası’ndaki toplam 3 hastanemizde 2022 yılında grup olarak sadece biz 10 binin üzerinde yabancı sağlığına kavuşturduk. 2023 yılı sonunda ise sağlık turizminde 3 – 3 buçuk kat büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye’de sağlığa ulaşılabilirlik, teknoloji ve hekim kalitesi olarak çok ileri durumdayız. Türkiye her zaman Avrupa’ya göre fiyat ve kalite anlamında cazip durumda. Bu nedenle Türkiye’de yetişen bir hekimin Türkiye’de kalması doğru olacaktır. Sağlık turizminde ülke olarak çok daha fazla büyüyeceğiz. Bu hizmet çeşitliliği ve fedakar sağlık çalışanları oldukça ülke olarak bir marka konumuna yükseleceğiz”

KUŞADASI VE İZMİR’DE 3 YENİ HASTANE

Sağlık alanındaki yatırımlara devam edeceklerini de vurgulayan Op. Dr. Kenan Kalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel Sağlık, sadece İzmir’e değil bütün Türkiye’ye ve Avrupa’ya hitap eden bir hastane. İnsanlar artık estetik ameliyatların yanında zorluk derecesi yüksek operasyonlar için de bizi tercih ediyor. Kaliteyi ve hasta memnuniyetini artırmak için çalışıyoruz. Hizmet ihracatı yapıyoruz. Bunu yapabildiğimiz için gurur duyuyorum. Hem istihdama hem ihracata hizmet ediyoruz. Ülkemize döviz kazandırıyoruz. Bu da milli bir görev. Sağlık bizim çok önem verdiğimiz bir konu. İnşaat ve sağlık sektörü birbirini çok destekliyor. Grup olarak sağlık turizmi odağıyla Kuşadası ve İzmir’de toplamda 3 hastane daha açmayı planlıyoruz. Ben ülkemize hep güvendim, genç yapısına enerjisine ve potansiyeline inandım. Bundan sonra da yatırım yapmaya devam edeceğiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>