Haberde Bursa

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ BAKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

30.07.2023
824

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti’ bakanlar kurulunu Ankara’da irtibat ofisinde gerçekleştirdi. Kabine Cumhurbaşkanı Tunzale Chalebiyeva’nın başkanlığında toplandı. Toplantıya, ülke içinden ve ülke dışından birçok yetkili isim katıldı.

 

Toplantının ana konusu, ülkenin geleceği açısından hayati öneme sahip meseleleri içeriyordu. Görüşülen konular arasında ülkenin anayasası olmak üzere bir çok önemli başlıklar ele alındı.
Cumhurbaşkanı Tunzale Chalebiyeva’nın yaptığı açıklama da “Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne yapılan çalışmaların Türk dünyasında takdir kazandığı ve bu çalışmaların ata yurdundan sürülen muhacir halklarının vatanına vuslatın anahtarı olduğunu ve bu çalışmalarda gönüllü bir şekilde çalışan kabinenin aynı zamanda milli kahramanlar olduğunu ifade etti”.

Yine Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan’da bakanlar kurulu toplantısında yaptığı açıklama da; Bugün bizler 104 senedir topraklarından hicrete mahkum edilen ve vatanına hasret kalan bir milletin hizmetkarları olarak 10 mart 2021’ yılından beri Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti olarak bu topraklarda ilan ettiğimiz devletimizin gün geçtikçe dünya kamuoyunda müsbet şekilde karşılanmasının gururunu yaşıyoruz. İnşallah yakın zamanda kabinemizin yapmış olduğu güzel çalışmaların eserini tüm dünya da karşılanacağına inanıyoruz. Ülkemizin daha da ilerlemesi ve kalkınması için eğitim alanında bir ilke imza atarak muhacir milletimize hangi toprak üzerinde olurlarsa olsun uzaktan eğitimle okuyacakları bir üniversiteyi hizmete açtık. Bu üniversitemizin hizmete açılışından beri gün geçtikçe ilgiyle karşılandığına şahit olmaktayız. Ayrıca dünya da olmayan Yön Eylem mühendisliğinin bünyemizde açılmış olması da ülkemizin bilime verdiği önemi vurgulamaktadır. Göreve yeni başlayan tüm kabine üyelerimizi de bir kez daha tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

 

Tacettin Bozkurt, Cumhurbaşkanı yardımcısı, Şenol Çelik, Millî Eğitim Bakan yardımcısı Malik Beyleroğlu, Gençlik ve Spor bakan yardımcısı, Muharrem Nar Maliye bakan yardımcısı, Nuri çelebi Çalışma Ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Dilek Aksu Çalışma Ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı olarak atandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>