Haberde Bursa

Gelecek Bursa’da “Belediye Başkan Adayı” Sürprizi!

06.01.2024
19
Gelecek Bursa’da “Belediye Başkan Adayı” Sürprizi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirmiş Yerel seçimlerle ilgili aldıkları karara değinerek, “Her siyasi partinin, siyasi hareketin aşaması var. Bizim için de siyaset bugün başlıyor. Burada başlıyor ve Türkiye’nin her yerinde yayınlanacak. Yerel seçimlerle ilgili partimizin başkanlık kurulunda yerel seçimlerle ilgili önemli karar aldık. Genel Sekreterimiz bütün teşkilatlarımıza bunu duyurdu. İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye’nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceğiz” demişti.

Bursa İl Başkanlığı ise; 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine ince eleyip sık dokuyarak hazırlanıyor. 1 aralık 2023 cuma günü “Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği” noktasında başvuruları sonlandıran Gelecek Kadroları bu tarihten sonra adaylıklar hakkında resmi bir açıklama yapmaması “olası bir ittifak mı var? ” sorularını gündeme getirmişti. Yılbaşı öncesi Ankara’ya Genel Merkeze davet edilen İl Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu’ndan “Başvuru yapan adayların” listesi istendi. İl Başkanı Kadıoğlu’nun da gelen bu isteği yerine getirdiği öğrenildi. Kulislere son sızan bilgiler 14 ocak pazar 2024 günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak Olağan 2’ci Kurultay’ını yapacak olan Gelecek Partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 5 ilçe belediye başkan adayının ismini kamuoyuyla paylaşacağı yönünde. Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl’de isimlerin netleştiği İznik ve Yenişehir’de ise son görüşmelerin yapıldığı ise gelen bilgiler arasında. Yıldırım’da Ercan Sönmez, Nilüfer’de Semih Erkal, İnegöl’de Sedat Yavuz’un belediye başkan adayı olarak isminin kesinleştiği ve bu üç ismin Genel Başkan Davutoğlu tarafından sahneye davet edilerek tanıtılacağı ifade ediliyor.

Ercan Sönmez                                                    Semih Erkal                                    Sedat Yavuz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>