Haberde Bursa

Gazetecilik yargılanamaz!

27.06.2023
178

Açıklamaları bağlamından koparılan ve sosyal medyada troller eliyle hedef gösterilen Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması, iktidarın ‘Türkiye Yüzyılı’nda gazetecilerin payına düşecek demokrasi anlayışı adına önemli bir göstergedir.

Uzun süredir RTÜK sopasının gerçek gazetecilik üzerinde baskı ve ceza aracı olarak kullanıldığı Türkiye’de, yargının da iktidarın güdümünde hareket ettiği görüntüsü, demokrasi, insan hakları, fikir özgürlüğü ve gazetecilik açısından kaygı vericidir.

Yerel seçimler öncesi Osman Öcalan’ı yayına çıkaran TRT ve yöneticileri hakkında yapılan suç duyuruları ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilerek sonuçsuz kalırken, hakkında açılan bir soruşturma kapsamında rahatlıkla çağırıldığı zaman ifade verebilecek bir gazetecinin, çalıştığı kurumda terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alınması da adalet kavramına olan güvene zarar vermektedir.

Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik baskının son örneği olan Merdan Yanardağ serbest bırakılmalı ve gazeteciler üzerindeki baskı ve ceza politikalarından da vazgeçilmelidir. Çünkü gazetecilik suç değildir!

ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>