Haberde Bursa

Futbol Magandaları Suudilere Kızdı! Nilüfer Belediye Reklam Panolarını Parçaladı!

30.12.2023
13

Futbolun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutan zihniyet Nilüfer’de Suudi yetkililere kızıp reklam panolarını paramparça etti! Nilüfer Belediyesi reklam panolarının Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından kullanılamaz hale getirildiğini düşünüyor. Tanesi 1 buçuk milyon lira olan panoların 16 tanesi kullanılamaz durumda! Nilüfer Belediyesi Halk Evinde yapılan basın toplantısına Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ile çok sayıda partili katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘Ne yazık ki tatsız bir gündemle toplandık bugün. Bir yerel seçim arifesinde, siyasi centilmenliğe hiç yakışmayacak hareketlerle karşı karşıyayız. Bu sabah Nilüfer’in dörtbir köşesinden bize iletilen fotoğraflarla güne başladık. Kimliği belirsiz kişiler tarafından Nilüfer’de pek çok yerde, belediyemizi karalayan el ilanları dağıtıldığını öğrendik.  Sözde bir karne hazırlayıp “Nilüfer Belediyesi sınıfta kalmıştır” yazarak halka dağıtmak bir seçim kampanyası olamaz. İmzasız dağıtılan bu bildiriler siyasetin ne kadar çirkinleştirildiğinin de göstergesidir. Bu girişimleri kınıyoruz. Bu bildirilerin sahiplerini mertçe siyaset yapmaya davet ediyoruz. Güzellikle, iyilikle meselesi olan bu zihniyeti aslında çok iyi tanıyoruz. Nilüferli de iyi tanıyor, insanların yüzünü güldüren, mutlu eden her güzel şeye düşman bu zihniyeti. Siyasetin bu çirkin yüzüyle her seçim dönemi karşılaşmaya aşinayız aslında. Sadece bu defa erken başladılar. Bu güzel şeylere düşman çirkin zihniyetle elbette mücadele edeceğiz. Ama onlarınki gibi sinsice değil, hukuk içinde işimizi doğru dürüst yaparak. Bu olayı CHP belediyeciliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz’ dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR 16 LED EKRANIMIZI SÖKMÜŞ’

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem şunları söyledi: “Çok manidar bir zaman çakışmasıyla yine dün gece, bu olaydan birkaç saat sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemize ait 16 adet led ekranın söküldüğünü öğrendik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın çifte standartlı uygulamasından bahsediyorum sizlere.  Bu konuyla ilgili defalarca kez görüşmelerde bulunduk, zabıta ekiplerinin karşı karşıya gelmesine kadar geldi olay ve dün gecenin bir yarısında kamu malına zarar verilerek, halkın can güvenliği sağlanmadan Led ekralarımızın elektrik bağlantıları dahi kesilmeden, kepçeler aracılığıyla bulundukları alandan alınmış ve götürdükleri alanda gelişi güzel bir şekilde depolanmıştır. Bunların görüntüleri elimizde mevcut. Biz bu konuyu Bursa 3. İdare Mahkemesinde 2023’e 1881 dosya numarasıyla yürütmenin durdurulması talebiyle yargıya taşıdık. Dava konusu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin yedinci maddesi ikinci fıkrası. Bakın burada ne diyor; Bursa Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanlarına kamunun ortak kullanım alanı olan mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar, meydan, bulvar, cadde, ana arterler, servis yolları, tercihli yollar ve kavşaklar ile bu yerlere cephesi olan alanlara ticari reklam amaçlı pano vb. koyulamaz. Kamu yararına bilgilendirme ve tanıtım amaçlı çalışmalar gibi ticari reklam getirmeyen hizmet sunumu yapılan iletişim panoları için Büyükşehir Belediyesine başvuru yapılarak, izin verilmesi halinde konulur. Söze başlarken çifte standarttan bahsetmiştim. Nedir bu çifte standart biliyor musunuz; kent estetiği diyorsunuz, hizmet etmediğiniz, bir çivi dahi çakmadığınız cadde ve bulvarlarda bizim kendi parselimizde bulunan alandaki bilgilendirme ekranlarını kaldırıyorsunuz.”

ALİNUR AKTAŞ’A SESLENDİ

Turgay Erdem konuşmasının sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslendi. Başkan Erdem, ‘Kent estetiği diyorsunuz, kalkıp FSM Bulvarı Hastane Alanının bulunduğu kavşağa, Akpınar Caddesi’ndeki otoparkın köşesine kendi reklamınızı yerleştiriyorsunuz. Carrefour’un karşısında orta refüje o led ekranı koyabiliyorsunuz. İlginçtir ki; bizim ledimizi kaldırırken, hemen yanında bulunan lede dokunmuyorsunuz. Buradan Alinur Aktaş’a sesleniyorum; siz görevinizi kötüye kullanıyorsunuz. Kamu malına zarar veriyorsunuz. Ve bütün bunları seçim arifesinde bir algı yaratmak adına, siyaseten yapıyorsunuz. Peki birilerine bu derece dokunan led ekranlarımızda neler yayınlanıyor biliyor musunuz? Bakın örnekler vereyim; Jandarma’nın, Emniyet Müdürlüğü’nün, Sağlık Bakanlığı’nın, sivil toplum kuruluşlarının bilgilendirmeleri. Afetlere karşı mahalle toplanma alanlarımızdan, kış aylarında dikkat edilmesi gereken konulara kadar her türlü bilgilendirmeyi yaptığımız ekranlar bunlar. Nasıl depolandıklarının fotoğraflarını sizlerle paylaşacağız. Buradan doğan kamu zararını da kamuoyunun vicdanına sunuyoruz’ diyerek sözlerini tamamladı.

BURSA HALKI SABRETSİN 3 AY KALDI

Toplantıda yer alan Nihat Yeşiltaş ise, ‘Dün akşam tüm Türkiye sokaklardaydı. Arabistan’da yaşanan olay için tüm Türkiye sokaklardayken, Alinur Aktaş Nilüfer Belediyesi’nin panolarını sökmek için sokaklardaydı. Aktaş keşke, o panoları sokmak için enerji harcayacağına Bursa’nın sorunlarını çözmek için enerjisini ortaya koysaydı. Büyükşehir Belediyesi, kendi içindeki çıkmazı, CHP Belediyelerinin iletişimini engellemek için bir çaba içerisindeydi. Gidiyorlar, 3 ay kaldı. Giderken de bir şeyleri kaybederek gidecekler. Keşke halka hizmet noktasında yaptıklarını anlatsalardı. Ama maalesef anlatacakları hiçbir şey yok. Biz bunları anlıyoruz. Yönetemediler, kenti getirdikleri durumu her gün vatandaşlarımız yaşıyor. Bir broşür dağıldı. Notlar verildi. Keşke Osmangazi, Gürsu, Yıldırım için o notlar verilseydi. Eksilerde oraları. İletişim panolarını da sökerken adil davrandınız mı? Gürsu’da, Osmangazi’de, Yıldırım’da panoları söktünüz mü? Sadece Nilüfer’de söktüler çünkü iletişimi engellemek için. Bursa halkı sabretsin. CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyeleri almamıza sadece 3 ay kaldı” diye konuştu.

BU BİR SAVAŞTIR! SARAYDAKİ NE YAPIYORSA BURSA’DAKİ DE ONU YAPIYOR

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Aslında çok telaşlanacak veya çok rahatsız olacak bir şey yok. Karşımızda tek adam iktidarın yerel dinamiklerini görüyoruz. Kent dinamiklerini ve kamu olanaklarını kullanarak karşısındaki belediyeleri yıpratma politikasıdır bu. Saraydaki ne yapıyorsa, Büyükşehir Belediyesi de bunu yapmaya çalışıyor. Savaş açıyor. En önemli temel haklardan biri haber alma, gündemi takip etme hakkıdır. En doğru yollarından biri de reklam, ilan gibi led panolardır. Hukuk çabası gösterilmiş. Bilgilendirme amacıyla bunlar yapılabilir. Eğer diyorlarsa biz Bursa’da, halkı memnun eden işler yapıyoruz. Bütün meseleleri çözüyoruz diyorlarsa istedikleri kanalda, namusça, kalleşçe değil gözümüzün içine baka baka anlatsınlar. Öyle gecenin bir vakti led ekranları sökerek değil. Bugüne kadar boyun eğmedik. Gecenin bir vakti bir yerlere korkakça girenler bu coğrafyanın en korkak insanlarıdır. Büyükşehir dahil birçok ilçeyi alacağımızı görüyorlar. En yüksek sesle söyleyeceğiz. Bunların krallarıyla da bunlarla da mücadele edeceğiz. Başta Nilüfer Belediyesi olarak sesleneceğiz. Bursa’nın sorunları ortada. Yürüyecek yer yok. Her türlü sorun aldı başını gidiyor. Siz Nilüfer Belediyesi’ne saldırıyorsunuz. Hodri meydan! Beraberiz ve kazanacağız” dedi.

TÜM TÜRKİYE BİR OLMUŞKEN AKTAŞ KENDİNE YAKIŞANI YAPTI!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, “Dün gece herkes sokağa çıkmış. Maalesef Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, bu panoları toplatmış ve harap etmiştir. Bunların bedeli, hukuken takip edilerek tahsil edilmelidir. Bu vatandaşın, milletin parasıdır. Aktaş, kamu malına zarar veremez. Açıkça görülüyor ki kendi beceriksizlerini, kendi eksiklerini örtme çabasından başka bir şey değildir. Yerel seçim yaklaşırken yaptıkları anketlerde düşüşleri gördükçe, bizim başarı hikayesi yazmış, birçok projeye imza atmış projeleri olan Belediyemizi karalamak için algı yönetimine başvurmuşlardır. Genelde bunu havuz medyasına dönüştürerek yapıyorlar. Yerelde de iletişim imkanlarını ortaya kaldırarak yaptırmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki 100 yıllık CHP, gerekirse sokak sokak vatandaşları bilgilendirir. Hukuksuzluk çok tehlikeli bir boyuta geldi ülkemizde. Bir mahkemenin kararını dinlemeyen zihniyet yerelde de aynı şeyi yapıyor. Belediyemizin iletişim imkanlarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ve bu da büyük bir hukuksuzluk. Adaletin terazisiyle oynanmaz. Ayağını bozduğunuz adalet terazisi bir gün size de lazım olur. Bizim belediyelerimizin başarıları katlanarak artacak. Bunu biliyoruz. Adaletten yana, hukuktan yana herkesin birleşerek başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

KARA BİR GÜNE UYANDIK!

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de, “2023’ün son günlerinde talihsiz bir kara güne uyandık. Bunlar bizim beklediğimiz, alışık olduğumuz kara propaganda. Bilgi edinme hakkını ortadan kaldıran, belli bir perde sahne hazırlamak için yapamadıklarını yapmış gibi gösterme gayretidir. İstiyorlar ki Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçeleri Nilüfer ile kıyaslanmasın. Her seçim öncesi yaşadıklarımızı ve yaşamadıklarımızı göstermeme gayretidir bu. Bursa, Nilüfer’de nefes alıyor. Bütün panoları ortadan kaldırsanız da Nilüfer’i ortadan kaldıramazsınız. Anlatacakları bir şeyi yok. Bursalılar, Bursa’dan uzaklaşarak nefes alma derdine düştü. Halkımızı doğru değerlendirmek için o led panoları kaldırarak doğru değerlendirmesini engelleyemezsiniz. Ne yaparsanız yapın CHP örgütü tek tek insanlarımıza ulaşarak yaratmak istediğiniz o perdeyi ortadan kaldırarak doğru bilgilenmesini sağlayacak. Dünkü olayı defalarca söyledik. Gördünüz Arabistan’ın ülkemize yaptıklarını. Mustafa Kemal’e davranışlarını gördünüz. Her şeyi sattınız. Siz vatanın kimliğini satıyorsunuz. Satacak bir şey bırakmadınız. Siz bunları anlatın insanlara. Halkımız bunları görüyor” dedi.

KULLANILAMAZ HALE GETİRDİLER

Basın toplantısında son olarak söz alan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, ‘Nilüfer Belediyemize ait led ekranlar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kullanılamaz hale getirilmiştir. Sadece halkımızı bilgilendirmeye yönelik kullanılan ve tanesi 1 milyon TL olan 16 adet ekranın bu hale getirilmesini halkımızın takdirine bırakıyoruz’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>