Haberde Bursa

Ekrem Hayri Peker yazdı; III. DÜNYA SAVAŞI GENİŞLERKEN

19.02.2024
8

Mühendis yazar Ekrem Hayri Peker makalesinde;

Yazılarımı birey olamamış, muhakeme ve düşünmeden vazgeçmişi bağlı olduğu liderle veya tarikatla bütünleşmiş %90’a yazmaktayım.

Ülkemizde parti veya çoğunluğun birbirlerinden farkı olmadığını NATO’nun genişlemesine birkaç sosyalist milletvekili ve Milli görüşçüler oy vermedi. Halkımız da bir tepki göstermedi. Açıkçası halkımızın umurunda olmadı.

Dünya Savaşları Avrupa’da başlar ve Pasifikte devam eder. Avrupa’da başlayan savaş sürüyor. NATO sekreteri ve sekreteri ve askeri çevreler birkaç yıl sonra Rusya ile yapılacak topyekûn bir savaştan bahsediyorlar.

Diğer yandan İngiltere, ABD ve İsrail’le kovulduğu Orta Doğu’ya döndü. İsrail Gazze ve Batı Şeria’da yaptığı katliamı soykırım boyutuna çıkardı. BOP eş başkanlarının peşinden gitmeye devam eden halkımız Suriye’deki iç savaşa ve Libya’da Kaddafi’nin devrilip öldürülmesine verdikleri destek için ne hissediyorlar demeyeceğim. Çünkü farkında bile değiller.

Bu konuda onları uyaran Necmettin Erbakan ve Sezai Karakoç’u hatırlamıyorlar bile.

Gazze’deki katliama karşı çıkan Husiler savaşa girdiler. Husilere saldıran Suudi Arabistan 150 bin Husiyi katletmiştir.

Husiler, geleneksel ulemanın “Hak Mezhep” arasında saymadığı Zeydi tarikatına mensuplar. Ukrayna, son dönemde gelişmiş bir torpido ile yeni nesil bir Rus çıkarma gemisini batırdı. İlginç olan bu gemi batarken son nesil ABD İHA’sı havadaydı.

Yakında İsrail-ABD ve İngiltere Lübnan’daki Hizbullah’a ve İran’a saldırması sürpriz olmayacak. İran’a karadan saldırma görevi Türkiye’ye verilebilir. Haklarında yeterince dosya bulunan ve Reuters haber ajansında yayınlanan bir haberden sonra İsveç’e NATO yolunu açanların bu baskıya direnebileceklerini zannetmiyorum. Dini argümanlar ABD-İngiliz ve Suud işbirlikçisi tarikatlar tarafından verilecektir.

Savaş, AVANTACILAR için bir zenginleşme aracıdır. Ukrayna’yı yönetenler dışarıdan gelen yardımı ceplerine indiriyorlar.

5 Şubat 2024 tarihinde T-24 sitesinde bu konuda Akdoğan Özkan imzalı bir yazı yayınlandı. Yazıda; “ABD istihbarat servisleri Kiev rejiminin, özellikle de Zelenski’nin nasıl bir yolsuzluğa batmış olduğunun çok iyi farkında. Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, CIA Direktörü William Burns’ün geçen yıl sırf Washington’un bu durumun farkında olduğunu dile getirmek ve küçük bir uyarıda bulunmak için Zelenski’yle görüşmek üzere gizlice Kiev’e uçtuğunu yazdı.

Pulitzer ödüllü araştırmacı gazeteciye bakılırsa, Burns, akan yardımlar üzerinden yaptığı yolsuzluklar sonucu çaldığı “aşırı pay” nedeniyle devletin daha alt kademelerinde kendisine karşı bir memnuniyetsizlik olduğu konusunda Zelenski’yi uyarmış. Yani, “biraz daha az çal, çok abarttın” demeye getirmiş. Nasıl getirmesin! Bir CIA istihbaratına göre, Zelenski’nin sadece dizel yakıt satın alımından, sadece geçen yıl zimmetine geçirdiği tutarın en az 400 milyon dolar civarında olduğu savunuluyor”

Gelelim Pasifik cephesine. Hazır ABD-İngiltere-İsrail ve NATO Avrupa be Orta Doğu batağında silah ve cephanesini tüketirken Çin’in Tayvan’a yönelik bir ilhak girişiminde bulunması sürpriz olmaz. Şu an ABD ikinci bir cepheyi açamaz.

UYANIK OLMAMIZ GEREKEN BİR ZAMANDAYIZ. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>